Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz Gaberiellb #34445 üzenetére
Én nézegettem anno ezt a ROG gépet, pár napig 299 ezerért adták egyik boltban. Akkor tök jó vételek tűnt. De elbukott nálam sajnos a zajszintjén meg az akksiján. Ha rendesen meghajtod vállalhatatlanul hangos, plusz olyan 30 percet bír akksiról, ha jól emlékszek. Az akksit még kibírtam volna, nem sokat hurcolom, bár elég nevetséges a 30 perc, viszont nem egyedül vagyok a lakásban, és a géppel együtt kihajítottak volna ilyen zúgással. Vagy végül egyedül maradok a lakásban, de azért ez nagy áldozat lett volna.
Nagyon jó a notebookcheck.net tesztje, ahol kifejtik, hogy nem rossz gép, de rossz notebook. (Itt kicsit jobb battery time jött ki, mint máshol.)
A hardverek nem rosszak benne tényleg, erősebb, mint az a TUF505, amit írtál, de nem jó tartósan használni szerintem, csak ha asztali gépként kezeled teljesen, és annak is veszed, csak arra meg drága szerintem. Egyébként csak hosszabb netes olvasgatásból, keresgélésből jött ki ez a vélemény, nem személyes tapasztalat, hátha valakinek olyan is van.[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
KFORboy
senior tag
válasz redband #34448 üzenetére
Már megint a seggtitán oldalad villogtatod... de mint látod, eddig senki sem rajongott érte/érted !
Valószínű aki Gamer Laptopot vesz, neadj Isten használtan, az már bír némi számtech vénával, sőtmitöbb, egy mezei Gipsz Jakab is ismeri a PH! fórumot, mert konkrétan a legnagyobb tesztelős fórumozós szabad hirdetős lapcsalád... nem kell fórum trollnak lennie hozzá mint neked mert a google is az ajánlott top hírek között is tuti bedobja neked a PH! valami cikkét !
Tehát mint írtam; 30mp utána keresni vagy ennyi se és van elég előzménye, hogy kedvét szegje a leendő vevőnek.
De úgy alapjáraton talán még te is merítettél annyit az ész kútjából, hogy utána keresel annak ami megtetszik, amit meg akarsz venni; valószínűleg ide is benavigál majd a google kereső típus alapján.[ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Darth_Revan
veterán
válasz Gaberiellb #34436 üzenetére
Negatív dolgokról max annyit, hogy 8750H-hoz képest játékban nem biztos, hogy erősebb lesz az AMD CPU, mert ugyan a 8750H elég hulladék módon van a régebbi TUF gépekben kivitelezve, mégis sok játék az Intelt favorizálja (főleg, ha ebben a GL gépben csak 6 magos Ryzen 5 CPU van).
VGA terén meg a kártya jó hőmérsékleteket produkál, bőven lenne hely tuningnak, DE ez nincs engedve és le van tíltva, illetve a TDP olyan alacsonyra van beállítva, hogy érezhetően alulmarad az asztali 580-hoz képest.
Az 1050 Ti-hoz képest viszont így is jobb, de GTX 1060 szintjét nem tudja elérni.Előrelépésnek az lenne, de nem biztos, hogy hatalmas ... sőt ...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #34449 üzenetére
Nem ennyiért vetted?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #34455 üzenetére
De nem ám! (van benne + 1TB NVMe SSD meg 2x16GB RAM is...)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Darth_Revan
veterán
válasz MaxxDamage #34456 üzenetére
Egy tanács:
SZERINTEM könnyebben elmenne, ha ezeket kivennéd belőle és jelentősen levinnéd az árát. Ezután pedig vegyél egy Clevo-t ssd nélkül és 4gb ram-al, majd ezeket tedd bele abba.Nem sokan fogják megvenni 1280 Gb SSD-vel meg 40 GB RAM-al
Ezeket kiveszed, majd mondjuk leviszed 120K-val az árát...380K-ért bőven van esély elasni ezt a gépet és szerintem nem is lesz sok idő.
Ha nem lenne a Predatorom még én is megvenném tartaléknak
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz echterion #34450 üzenetére
A vinyód hogy szól bele a boot idődbe? Azon van a rendszer? Vagy egy része?
Én egy Transcend 110s 512GB-t vettem rendszer + game részére, a vinyón csak tárolok, nekem így pikk-pakk bootol.
Amennyire olvastam egyébként, annak számít csak a kb.500MB/s fölötti sebesség, aki rendszeresen mozgat több gigás fájlokat, nagy videókat szerkesztget, meg hasonlók. Játék meg minden egyéb esetén nem érezni a különbséget. Viszont ezek az m.2 és főleg az nvme-k érzékenyek a hűtésre, legalábbis sok közülük. Rohadtul melegszenek és/vagy nem nagyon tolerálják a magas hőfokokat, és lekapcsolnak, ennek érdemes alaposan utána nézni, nálad milyen lenne, meg melyik típus hogy bírja. Szóval szerintem a legolcsóbb SSD-t érdemes megvenni, ami a melegedéssel is viszonylag jól áll, szabvány az kb. mindegy. Tavaly télen én még 30-ért vettem a transcendet, most már kánaán van ahhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #34456 üzenetére
Csontozd ki és add olcsóbban, az SSD meg a ram jó lesz majd a másik gépedbe!
Hagyd benne a 8GB-ot meg a tányérost, vagy a kis 128-ast és add olcsóbban.
Így lesz 32GB és több mint egy TB SSD a Clevoba amit Matyee-tól megveszel![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Darth_Revan #34457 üzenetére
Újként vegyen a Clevo-t?
Melyik "komoly" laposra van több mint 3 év gyártói gar és hűtésileg is megfelelő? /tehát ajánlott vétel/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #34459 üzenetére
Akkor már lehet újként vennék, sok gyártói garral, meg személyre szabott példányt (ami megfelel minden elvárásnak, külön nekem)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz gyépés #34458 üzenetére
A lányom gépében nincs vinyó, egy sima 2,5-es sata ssd van benne egy 6. genes i3 mellett és gyorsabban boot-ol nála. No mindegy is, nem ez a lényeg, mert úgyis repül a vinyó a bővítés után, inkább az nvme vs sata m.2 kérdés foglalkoztat leginkább. A hőmérséklet az igen kétséges nálam, mármint nem tudom, mit bírnának a gépemben, ezért néztem Kingston A1000-est is, annak jók a teszteredményei hőmérsékletet tekintve. A kipurcanás miatt nem aggódom, mivel úgyis garis cuccot veszek, legfeljebb cserélik, az érzékeny cuccaimról meg mindig van backup.
-
Darth_Revan
veterán
válasz MaxxDamage #34460 üzenetére
Semelyik
Clevo-ból 2 év a max, AW-ből lehet venni 3 évet, de nem könnyű az AW gép beszerzése és 3 év gari extra költségére rámegy a gatyád is.Viszont a komolyabb gépek nagy hátránya, hogy rohadt hangosak ahoz az ASUS géphez képest, akármelyiket veszed.
Ha halk de erős géept akarsz, akkor talán a Helios 500-as lenne megfelelő...abból van 3 év gari és halk is, de még nincs infó arról, hogy lesz-es belőle RTX-es gép. Hülyeség lenne ha nem lenne, de ha lesz is akkor RTX 2070-el és 700K fölött.
Clevo-ból 144 Hz G-Sync paneles gép, 4 gb ram, 1tb hdd, 8700 cpu-val és RTX 2060-al (2 év garancia) 620k.
A panel és a cpu is jelentősen jobb mint a G752VSK-ban, az RTX 2060 meg kb GTX 1070 szintjén van.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Erről a taskarol mi a véleményetek ?
A mostaniban elfér a Clevo, de elég szűkösen, a sarkát pl nem igazán védi és eléggé húzom a szamat amikor bekoppan az ajtó felfaba a gép sarkaLehet úgy néznék ki vele a hátamon mint egy teknős, de nem érdekel ha nem kell aggódni azért mert megsérül a gép
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Darth_Revan #34465 üzenetére
Egyik szemem sír, a másik nevet.
Igazából nekem az lenne a tökéletes ami most szervizbe van küldve... 7-800k(+) -t (megint) költsek el egy laposra? Meggondolandó! Inkább egy jó kis nyaralás abból...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
KFORboy
senior tag
válasz Darth_Revan #34466 üzenetére
Két kard és egy nindzsás szemkivágott kendő és teljes az összkép
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
wanted5
őstag
válasz echterion #34462 üzenetére
Hacsak nem félprofi / profi munkára használod a gépet, akkor nem éri meg az NVME. Átlagos, hétköznapi használatra bőven elég a SATA is. Inkább a nagyobb tárhelyre érdemes rámenni. QLC-t meg végképp nem éri meg venni, csak addig gyors, amíg van cache.
A boot idő nem csak attól függ, hogy milyen gyors az SSD, rengeteg egyéb tényezője is van. És egyébként is, nem bírod ki azt a napi egyszer 30 másodpercet?
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
gyépés
aktív tag
válasz echterion #34462 üzenetére
Muertének igaza van, legjobb a 2,5"-es 500-as. Én is csak azért nem azt vettem, mert egy 128-as volt az nvme foglalatban gyárilag, és szerintem az nem sokra lesz elég később, több foglalalatom nincs, így csak a helyet foglalta. 512 GB ssd mellé meg már maradhatott a vinyó is akár tárolni. A 256 GB már nem olyan rossz, amellé lehet érdemesebb a vinyót cserélni. Persze ha van szabad slotod, akkor ez sem muszáj, és inkább megnézném ugyan mit indít a vinyóról, ami lassítja a bootot.
Visszatérve az m2 ssd-kre, ha mindenképp olyat akarsz, és nvme-t, akkor szerintem az elsőnek linkelt intel 660p jobb, mint a kingston A1000 majdnem minden paraméterében, teszteken is, és olcsóbb is, lehet inkább azt venném."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
wanted5
őstag
válasz gyépés #34470 üzenetére
Szerintem most a legjobb kombó, ha belefér a keretbe egy 256-os M.2 (akár NVME ha arra indul be a nyálelválasztás, bár felesleges) és egy 1TB-os 2,5".
M.2 szokott lenni gyárilag, így azt venni se kell, vinyó helyett meg a 2,5"-os SSD. 1TB-on már csak elférnek a játékok is...Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
gyépés
aktív tag
Én is nézegettem mostanság 17-es táskákat és marha macerás. Ahol a legtöbb elvérzett, az az volt, hogy a notebook rekesz nem érte el vagy épphogy a 42 cm-t. Az én MSI-m hivatalosan, és ténylegesen 419 x 287 x 33 mm, így ugye elég necces. A te Clevod nem tudom mekkora, de nem hiszem, hogy sokkal kisebb. Az acer táskának meg csak egy helyen találtam meg a notebook rekesz méretét, ami 32x5x42cm. Szóval szerintem papíron ez bevállalós... Élőben kellene kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz wanted5 #34471 üzenetére
Igen, ha az ssd-m 256-os lett volna, hozzá sem nyúlok, vagy cserélem max. a vinyót. De összesen két foglalaltom van, egy m.2 meg egy 2,5" SATA. Mindent nem akartam cserélni, annyi lóvé nem volt és még RAM is kellett. A 128 SSD semmire kellő volt, annak menni kellett, így jött a nagyobb m.2 SSD. Mikor én vettem az m.2 SATA SSD-k és ez a Transcend 110s, amit vettem egy árban voltak kb, azért lett nvme kizárólag. Most sem nagy a különbség egyébként.
Szar ez az összesen 2 foglalat. Az idei MSI GL73-ban már 3 van, tavaly csak a GP73-ba tettek bele még egy m.2 foglalatot. Ez valahogy rohadtul feláras az MSI-nél, úgy látom. Terelik az embert a felsőbb kategóriába.
Ősszegezve szerintem is inkább a vinyót érdemes cserélni inkább, ha van egy legalább 256-os SSD már.[ Szerkesztve ]
-
matyee
őstag
Én ilyet használok clevo-hoz Igaz brandben nem férnek össze, de jó nagy kényelmes táska, 775tm1 second skinnel is simán belefér, plusz 330W töltő, egér stb. A dizájn gusztus dolga, de relatíve vállon is kényelmes, és egy egyszerű, olcsó tatyó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ennyiért kapsz már ALIENWARE malaclopót is.
Ha jössz majd (egyszer) hozzám, akkor abba belepróbálhatod a Clevo-t és akkor eldöntöd...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz wanted5 #34469 üzenetére
Azért 30mp nincs, csak zavar, hogy nem perfekt.
(#34470) gyépés: A 660p-ből 36k körül van 1 TB-os is, azon is elgondolkodtam erősen, azt matekozom most, hogy mennyi helyen élek jelenleg. Ritkán játszom nagyon, így mikor megjön a kedven, nem szeretném az időt húzni letöltésekkel, az a jó, ha minden kedvencem a gépen pihen. Van 2 hosszú meg egy rövid m.2-es slot-om, így mindenképp ilyet szeretnék a gépbe rakni, a vinyó meg repül. Nincs több tányércsörgés.
-
echterion
nagyúr
Ilyet használtam a Predator G9-esemhez anno (a géppel együtt adták grátisz). Kényelmesen elfért benne minden, csak azért adtam el, mert akkor már megvolt az Alienware-es táskám is, és nekem az jobban tetszett. A cipzár a tetején nehezen működött, sokszor csak akadozva lehetett elhúzni, illetve ami még nem tetszett, hogy a teteje nem maradt nyitva felhajtás után, mindig visszabukott, így egy kézzel mindig tartani kellett, mikor bepakoltam a lapost.
-
wanted5
őstag
válasz echterion #34476 üzenetére
Mint írtam több tényező is befolyásolja a boot időt. Ilyen pl a chipset is. Asztali fronton pl egy Z-s deszka lassabban bootol, mint egy H-s. A te gépednél a CM236 fingom nincs hova tartozhat.
De egy másik példa: a régi predatorod (ami G5, nem G9) is lassabban, lassabban áll fel a BIOS-a mint az én gépemnek. Minden gép, gyártó más, én nem nagyon törném a fejem azon, hogy most 20 vagy 30 sec a boot.Talán, ami segíthet még neked kicsit, amit sok átlag user nem szokott tudni, hogy, ha GTP-re van formázva az SSD és UEFI-ben van telepítve a windows. Sokan nem szokták tudni hogy kell aztán inkább valahogy ráerlőltetik a rendszert legacy módban. Persze, ha nálad nem így van, akkor hagyd ezt a részt figyelmen kívül.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Darth_Revan
veterán
Újrakentem folyékony fémmel a Predator G5-öt és picit unortodox módot alkalmaztam
1) kentem a fémből a hővezetőre is:
2) die körül körbekentem hagyományos (Kryonaut) pasztával, így ha csöpög is ki a fémből, akkor is meg fogja fogni a Kryonaut fal
(A kryonaut fal célja meg nem a hővezetés, így ha ki is szárad, még akkor is el fogja látni célját mint fal)Sokat még nem hurcoltam, de "picit" megrázogattam a gépet, hogy ha akar akkor mozogjon a fém
Aida teszt ezek után (nem frissen bekapcsolt géppel, hanem már átmelegedett alkatrészekkel):
Szerintem ennél tovább már nem fogom tudni csökkenteni a max, illetve a magok közötti hőmérsékletet
(Csak referencia képen, hagyományos pasztával a max hőmérséklet ennyi teszt után 95C, a magonkénti eltérés pedig 5-7C)
A szobahőmérséklet 28C volt, azaz mondhatni nyári körülmények között lett csinálva a fenti teszt
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #34478 üzenetére
Erről van szó, de elvileg van v2.0 is belőle, azt most nem tzdom megmondani, az enyém melyik,este megnézem, hátha rá van valahol írva. Annyit kell tudni róla, hogy a 17 R1-es AW-m épphogy belefért, nagyon szorosan.
-
wanted5
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz wanted5 #34479 üzenetére
Az G5 volt valóban, előtte volt egy G9-esem, még azzal együtt kaptam a tatyót.
A GPT-t megnézem, már nem emlékszem, hogy telepítettem fel. De úgyis kellene már egy frissítés a rendszernek, mert ez még az AW eredeti teleszemetelt rendszere, amit a vinyóról klónoztam át az ssd-re.
[ Szerkesztve ]
-
Lincler
csendes tag
Sziasztok
Masnak is ilyen jol megy a 8750h, 1060as laptopja vagy csak nekem sikerult ilyen jol valasztanom? Annak ellenere hogy fikazzak a laptopokat h keptelenek normalisan huteni igy alkalmatlanok jatekra, en teljes mertekben elegedett vagyok vele. Orakat pubgztam megallas nelkul az experience beallitasaival es stabilan 60-70 kozott volt a homerseklete, fpst meg szinte fixen 60on tartotta. Azt azert hozza kell tenni hogy MSI-rol van szo es a cooler boost be volt nyomva. Ezzel kapcsolatban szeretnek is erdeklodni, hogy oli-e a ventiket a cooler boost, vagy nyugodtan mehet amikor csak jatszom?
Egy negativuma van, az pedig a teljesitmeny akksirol. Szinte nem is hasznalom ugy, inkabb a hordozhatosag a lenyeg, egybol kapja az aramot ha hasznalom. Ettol fuggetlenul erdekelne hogy ennyire kepes proci szinten akksirol ez a config vagy van valami amirol nem tudok? Erezheto a kulonbseg minden teren ha akksirol megy, es igy mar az fl studionak keves is. Ezt el kell fogadni vagy csak sporol az erovel az ido miatt? Teljesitmenycentrikuson volt szoval nem hinnem. -
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #34481 üzenetére
Az a mennyiség a jó amit most tettél fel ez tuti nem fog "csöpögni" sehová,a chip sarkaira is mehetett volna még belőle nyugodtan.
-
echterion
nagyúr
válasz Lincler #34485 üzenetére
Először kellene a lapos pontos típusa, aztán a terhelés sem mindegy ez alatt a pug alatt, plusz a max venti fordulat bődületes hangerővel bír, az tuti. Ha tudni akarod, nehéz helyzetekben mit tud a géped, akkor olyan játékkal kell nézni, ami teljesen lefoglalja az összes magot, plusz ha össze vannak kötve hőcsővel a cpu-gpu, akkor csak vegyes terheléssel kapsz valós képet.
-
gyépés
aktív tag
válasz Lincler #34485 üzenetére
Gondolom akkor nem GS, hanem GP vagy GE géped van. A GL, GP, GE 73-as verzióiban asszem ugyanolyan hűtés van, a 7 hőcsöves, cooler boost 5-ös, szeparálva a hűtés a CPU-n, meg a GPU-n, nem zavarják egymást, szóval szerintem azok mind ugyanazt tudják CPU fronton nagyjából. Nekem GL73 van 8750H-val, csak 1050TI-vel, és nekem is jók a hőfokok a procin is meg a GPU-n is, bár ugye ez utóbbi nálad nem releváns, mondjuk a GPU hűtéssel nem szokott gond lenni amúgy sem.
Nem tudom, mennyire időt álló maxon járatni a ventit, de a Dragon Centerben is van nem is tudom melyik profilban Advanced fül, ahol megadhatod nagyjából mekkora hőfoknál milyen fordulaton menjen a venti. Én mondjuk legyalultam a Dragon Centert csak az SCM-et tartottam meg. és összekukáztam a netről a Silent Option progit, azzal csinálom ugyanezt. Az nekem frankón működik. Csak akkor húzza fel maxra a ventit, ha tényleg melegszik a proci. (Valszeg a dragon centerben is a silent option magja van, csak nem látszik, mert gyanúsan hasonlóak a beállítások...)Szerkesztve: Ja, bocs valamiért azt hittem új 17"-esed van, pedig nem is írtad. Igazából a hűtés így nem biztos, hogy olyan, mint amit írtam, a fan controlra viszont ugyanúgy a Dragon Center vagy a Sielent Option használható legjobban szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Lincler
csendes tag
GP63 Leopard 8RE
Kivancsi vagyok mennyire porog egy ilyen configgal a laposok ventije altalaban. Mondjuk a helios 300nak. -
Pocok256
veterán
válasz Lincler #34491 üzenetére
Mégis miért vagy kíváncsi teljesen mindegy hogy a helios 300 nak menynire pörög a ventije mert semmit nem jelent. Mivel a hűtésnek csak 1 jellemzője a fordulatszám. Nem mindegy a hűtőborda a gép aljának a kilakítása a szellőzéás a paszta a hűtőventilátor mérete stb stb. Mi értelme van ennek konkrétan, hogy melyik gépnem menynire forog a ventije jó isten ez egy szakmai topik maradjunk már értelmes kérdéseknél következőleg az lesz majd, hogy kíváncsi vagyok juliska milyen szinűre festette a körmét amivel a lapotpot nyomkodta mert hát az is pont enynire fontos és releváns info ....
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
Btw amúgy a géped nem rossz de ugyanúgy selejt a cpu hűtés tekintetében mint a többség amiről itt szó volt, ugyanúgy lefőzi a kávét ha ráereszted a terhelést.
Még mielőtt elkezdenéd védeni a csodás masinádat olvass el egy noticsek tesztet és igen senkit még a lőtéri kutyát sem érdekli hogy neked pasziánszozás közbe vagy nvidia retard exszperiensz mellett mit produkált a géped, mert nem releváns és összehasonlítható eredmény.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
gyépés
aktív tag
Tényleg a fordulatszám teljesen mindegy. Inkább az az érdekes, hogy mekkora zajszinttel, mekkora hőfokon tudja tartani a procit. Nem érdekes, hogy 500 vagy 10000 RPM, ha csendes, meg hűvös a gép. Még az élettartamra sem nagyon lehet következtetni a fordulatszámból.
Szerintem, ha elkezded beállítani a hűtést a fentebb írt progikkal, el tudod érni, hogy minden hőfoknál annyira maradjon csendes, amennyire csak lehet.
Egyébként a te gépedben is cooler boost 5, 7 hőcsöveds verziója van, mivel a ház 15-ös, max pár fokkal lehet melegebb, mint nálam, de lehet még az sem áll. Pár hozzászólással feljebb linkeltem egy teszt képet, amit csináltam, az lehet referencia neked, ha meg akarod nézni a te hűtésed mit bír, mire számíts használat közben.[ Szerkesztve ]
-
Lincler
csendes tag
válasz Pocok256 #34492 üzenetére
Nem erdekel a hutese a heliosnak, nem is ezert kerdeztem. Csak viszonyitani akartam az enyem boostolt fordulatszamat a tobbi laptophoz kepest. Fogalmam sincs hosszu tavon mennyire egszseges a cooler boost (vagy mennyit is jelent +ban a fordulatszamnal az atlaghoz kepest). Durva amugy hogy egy ilyen szakmai forumban hogy elmentek a kerdesek mellett es inkabb belalltok az emberbe 6 sorral mert probal megtudni valamit szerencsetlen ventikrol gondolom nehezebb lett volna a kerdesre valaszolni hogy azert valami fogalmam legyen a ventikrol es ne kerdezgessek faszsagokat sokadik nekifutasra. Dehat minek segitsunk valakinek ha helyette kivehetjuk egy mondatat es leolthatjuk?
-
Lincler
csendes tag
válasz gyépés #34495 üzenetére
Koszonom az ertelmes valaszt, nagyjabol ezt vartam volna.
Vicc h egy ujonctol kapom meg mikozben fentebb a forum szakertoje csak tovabb oltogat ilyen stilust a k..va eletbe nem engednek meg magamnak mint amit o itt lenyomott. Nem tudom mivel lettem en fanboy a szemeben vagy milyen kavet szeretne lefozni, de amit en iszok azt nem fozik az MSI-nal. bocsma' hogy rendesen ellatja feladatat a laptopom es elegedett merek lenni vele mindjart rakuldok valami tesztet ami utan kiderul hogy amugy selejt a gep aztan el is felejthetem a passzianszozast. Minek foglalkozok en jatekokkal meg DAW-okkal mikor lehet stressztesztelni is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest