Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz wanted5 #35199 üzenetére
Én mindig elkenegettem eddig, és vigyáztam hogy a csavarokat ne egyszerre toljam be a helyükre, hanem fokozatosan váltogatva csavartam be őket, hogy szépen elsimuljon a paszta. Fontos a szélén is legyen anyag.
Szerintem a mester is elkeni a felületen, de ha tévedek majd kijavít. Ki mire esküszik téma, volt már korábban.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
Más. Ma szokatlanul aktív volt a processzorom a semmiben. Benéztem a feladatkezelőbe és megtaláltam a ludast. Rákerestem a youtube-on majd a videó útmutatásán végigmenve kikapcsoltam az érintettet.
Rögtön meglett a hatása. Találkoztatok már ezzel, vagy ez olyan egyéni probléma? Olyan 15% -os terhelés néha visszaesve majd újra. A f@szom ki van a Windows-al.
(#35203) echterion: Jajj akkor kapni fogok. Én mindenesetre kenve szeretem.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
Szerintem a kenés-nem kenés nagy mértékben függ a paszta fajtájától és attól, hogy mire kenjük.
Lágy pasztát szét lehet kenni, főleg ha kis leszorító erejű a hűtés lefogatása. Ilyen pl a MacBook-ok, ott lófing a lefogatás, ilyen gépekben csak rendkivül lágy pasztát lehet csak használni. Aztán a folyékony fémeket is csak kenve lehet felvinni. Viszont a heatspread-eres chipekre szerintem nem érdemes kenegetni, mert ott könnyen beszorulhat buborék. Egy a lényeg, hogy mielőtt pasztáz az ember, nagyon alaposan le kett pucolni felületeket. Én pl. fel is szoktam polírozni a réz felületeket.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz KillHates #35205 üzenetére
Na ezért szereztem be plusz hűtő egységet. Bármi van mindig tökéletes maradhasson a hűtés úgy előreláthatólag még 10 évig, addig nem váltok. És elmondhassam még mindig új.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
KFORboy
senior tag
válasz echterion #35211 üzenetére
Nem akarok itt iskoláztatni se semmi, szimplán csak érdekelt, hogy akkor ez mégis hogy is van...
Mert egy ideje bíbelődöm fémekkel és egzotikus fákkal önnön szórakoztatásom és kreativitásom kiélése végett, van is egy 150-es esztergám, és újonnan olyan másfél éve egy órás esztergát is beszereztem, nevéből sejthető okokból :") (nincs is jobb mint órákig molyolni a mikroszkóp alatt esztergálva és egy pillanat alatt tönkrevágni egy majdnem kész billegő tengelyt azzal, hogy letöröd a 0.080mm-es csapvéget)Illetve ha kicsit visszakeresel, én is polírozgattam a magam kis rézbordáit a laposban, mert bántotta a szemem nyerssége, igaz bár az enyém tükörpolír én buta voltam és nem csináltam előtte-utána képeket...
Nekem is van otthon pár kövem meg papírom 80-7000 illetve 3000-12 000 finomságig, illetve jópár típusú és finomságú pasztám...
Csak érdekelt... ennyi
[ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
nagyúr
válasz KFORboy #35210 üzenetére
Dehogy mostam, jó pár percig kell dörgölni vele. Büdös mint a kórság
szerk:
most olvasom a frissebb hozzászólásod; komoly hobbi, nagy respect! Valami ammóniás cucc lehet, mert intenzív "macskapisa" szaga van
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz KFORboy #35216 üzenetére
Nem, dremellel! Azzal nem mernék nekiállni, mert könnyen "gödröt" csinálhatok.
Ez fogkrém-szerű anyag, mikroszálas kendővel finoman dörgölöm, aztán mikor már "száraz" akkor tisztán áttörlöm, utána meg izopropil alkohollal zsírtalanítom.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
KFORboy
senior tag
válasz KillHates #35217 üzenetére
Hát okééé...
Én pl rámennék bármikor bonzkefével, de minimum sík acélágy és 1000-es papír majd 3000-7000 vizesen majd végül valami agyagos bázisú polírpaszta.
A lényeg, hogy a Gallium és társai fémek beeszik magukat a rézbe is, még ha csak pár mikron vastagságig is jutnak, ezt logikus el kell távolítani (mondjuk kérdés, hogy miben és mennyire ront a jelenlétük... de engem pl zavarna), ez meg ugyebár fizikai csiszolás, anyageltávolítás...
Másképp ugye nem megy, mert ezeket a "test-melegen" olvadáspontú fémeket amik beeszik magukat és akár extrém strukturális errodációt okoznak más fémekben (pl ijesztő, hogy mit képes művelni aluval, de ezt mindenki tudja), egyszerűen ezeket onnan nem lehet kimosni, letakarítani, csak rétegeltávolítással csiszolni... és ez volt nekem fura.Más: Amm már párszor kérdeztem tőled is meg úgy globálba így a fórumba, hogy mégis mit várjak, mit művel és kb milyen idővallumban ez a csoda fémpaszta a réz hűtővel, mert gondoltam, hogy nekiugrok magamnak megcsinálni, de bevallom félek tőle... de nem kaptam választ az eddigi cirka másfél-tán két hónapban
[ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
nagyúr
válasz KFORboy #35218 üzenetére
Lehet elragozni ezt a kérdést a végtelenségig, de szerintem azzal nagyobb bajt csinál az ember, ha a kézi polírozgatással eltolja vagy megbillenti a hűtő síkját. Jobb szerintem minél kevesebb macerával túl lenni a tisztítással, hacsak nincsen egy síkköszörű a spejzban
Sajnos mélyebben diffundál, mint pár mikron Azt le lehetne kapni egyszerűen (akár pasztával is), de szerintem pár század milliméter mélyre is "bejut" pár hónap alatt. Ami az ijesztőbb, hogy a felületet ujjbeggyel tapinthatóan hullámossá teszi és matt színűre korrodálja, ami gondolom nem tesz jót idővel a hőátadásnak sem nemcsak az esztétikának. Ezért is javasolja a legtöbb LM forgalmazó, hogy évente érdemes "átpasztázni" a hűtést. De ilyenkor ezt észre is lehet venni, hogy eléggé elszaladnak a hőfokok. Ha nagyon cefet a helyzet akkor én is neki szoktam menni viszonylag durva 500-as smiglivel, de baromi finoman csak mert eléggé érdessé teszi a felületet, de gyorsan dolgozik. Ezután már nem szoktam javasolni a LM "pasztákat" hanem már csak a sima kerámia alapúakat, mert ebben az esetben már jól jön azoknak a nagyobb szemcseméretből adódó durvaságuk.
Szóval egy szó mint száz; LM-t csak akkor használj, ha elkerülhetetlen, azaz trottyol a géped egy MX4-el vagy IC Diamond-al is.[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Akit esetleg érdekel : Rövid ideig ingyen tölthető a GRID 2
-
undercover
őstag
Üdv! Van egy Dell 7759-es notim, még a GTX960M/Intel I7 6700HQ verzió. Származik belőle hátrányom, hogy nem teljesen raktam vissza a noti hátulját? Azon az oldalt ahol van a csavar nem pattintottam vissza igy lett két kisebb résem két oldalt de igy sokkal hüvősebb lett a gép
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
MaxxDamage
félisten
Kaptam még az Asustól emailt, ügyfélvélemény kérdőív javításról, szervizről
Ki is töltöttem és korrekt volt a FixDirect második nekifutásra.
Teszteltem Prime95 Blend + FurMark GPU Stress teszt futtatással tényleg 85-86c fok a max.
Részemről rendben is van most a lapos. így MB cserével.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz redband #35229 üzenetére
Ölbe rakva csak az SSD-k melegedtek fel 40-42 fokra. Másra nincs hatással, meg magát tisztítja és zárt a hűtési rendszere.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz redband #35231 üzenetére
Nem mondanám forrónak, max. enyhén meleg.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Mikulásbá #35232 üzenetére
Simán, csak a tömege miatt nem túlzottan kényelmes.
-
Medocsabi
addikt
válasz undercover #35227 üzenetére
Max annyi hogy könnyebben szorul be Akármi. (Ágynemű pl). Amúgy csak vissza kell pattintani . ez a sokkal hűvösebb dolog érdekes,ugyanilyen gépem van,és teszteltem a hőmérsékletet furmark+aida kombovalúgy,hogy rajta volt az alja, és hogy nem,+ driketbe fújta a meztelen seggét a gépnek 2 venti,3-4 fok volt max a különbség... Ami szinte semmi. Nálad mekkora a mért hőmérséklet ha rajta van az alja,és ha nincs?
-
addikt
Valaki próbálkozott már ilyen DVD lejátszó helyére szerelhető ventilátorral? SODIAL Laptop Interner Kuehlventilator
Ez mennyire hatásos szerintetek, azaz mennyire éri meg?
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
MaxxDamage
félisten
válasz Hopkins95 #35237 üzenetére
Szerintem ha eleve a noti spéci hűtés rendszerrel ellátott, abban az esetben kb. semmit sem ér kb.
-
addikt
válasz Pocok256 #35239 üzenetére
Hát az faxa... Mert hogy itt valami a hűtés körül nagyon nem kóser, az tuti. Lefuttattam a Final Fantasy Benchmarkot is és majdnem 40 százalékkal kevesebbet teljesít, mint kellene neki.: Final Fantasy XV Windows GTX 950m Azt nem tudom, hogyan fogok ezen annyi fokot hozni, hogy terhelésnél 80 köré menjen a hőfok. Át fogom pasztázni majd, ha otthon leszek, de kételkedem benne, hogy csupán az megoldja a problémát. Nem tudom melyik okosnak jutott eszébe, hogy elég lesz a parasztnak bele 1 ventilátor is...
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz Hopkins95 #35240 üzenetére
Az enyémben is csak 1 van....illetve volt. Megtettem amit lehetett és most ég és föld a különbség. Illetve a saját hardverével korábban eggyel is nagyon jól teljesített. Nem venti kérdése hanem tervezés.
Attól hogy esetleg valaki próbálta és neki nem jött be nálad még megérheti, ha van hová fúja a levegőt. Nehéz elképzelnem hogy érheti el a komponenseket onnan a beáramló levegő, elég zártank tűnik. Viszont fantáziadús. Én is gondolkozom valami hasonlón, de a plusz ssd port miatt, amihez viszont nem ártana egy olyan hasonló venti sem. M.2 sata ssd nem lehet zárt térben, nagyon melegszik. Muszáj átgondolni hogyan helyezkedne mielőtt belevágunk.
-
addikt
Az enyém ugyanígy néz ki belül, szóval nem lenne túl közel azért a GPU-CPU-hoz... Nem tudom, a tiéd tervezése mennyire hasonlít?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hopkins95 #35242 üzenetére
Nálam sem sokkal jobb, de mindegy is, nehezen tudom elképzelni mit tudna segíteni belül. Na meg ha még oda megy egy ssd mellé, akkor lesz ám nemulass.
A szerelő urak majd nyilatkoznak szerintük mennyire lehet életképes egy ilyen megoldás egy adott típusban.
-
undercover
őstag
válasz Medocsabi #35236 üzenetére
Úgy kell elképzelni, hogy egy cooler master hűtőpadon van rajta és igy a hátulja magasabban van a gépnek mint simán az asztalon lenne. (De maga a hűtőpadot nem használom csak igy magasabban van a gép)
Kitisztitottam a ventillátorokat és tudod egy csavar tartja a hátulját azt visszacsavaroztam és úgy működik, hogy általában visszakell pattintani minden oldalát, hogy a helyére kerüljön nah én azt az oldalt ahol a csavar van nem pattintottam vissza és igy a csavar bal és jobb oldalán van egy rés amitől több levegő áramlik be. Asztalon használom tehát ágyon ilyesmi sosem.
Mielőtt ezt megtettem a proci az 80 fok fölé is benézett most inkább 80 alatt van persze undervoltingot használok és úgy állítottam max 2,7ghz-ig megy mivel a GTX960M-hez több kakaó nem nagyon kell.
A videókártya pedig eddig volt 85 fok is most pedig 77.Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Csupati
őstag
Üdv valaki tudna segíteni MSI GT70 VGA upgrade ügyben?
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
Mi már tárgyaltunk privátban, elmondtam amit tudtam.
(#35245) Csupat: Kérdés nélkül nem fog menni? Mi a gond....
És írd ide a pontos gép típust.[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
A régi 780m tönkrement benne , cseréltem egy 980m re , plusz BIOS upgrade , és frimware volt 51D és 5.17 , a lényeg mintha az optimus nem lenne jó saját kijelzőn csak az Intel hd működik , a gtx meg csak akkor ha HDMI re dugom a gépet , a hőmérsékletek oké, a VGA is max 65 fokon megy. Van rá megoldás vagy mondjak le róla esetleg alaplap csere?a laptop egy MSI gt70-2OD
[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
törölt tag
Helios 500 esetében valaki találkozott már olyan problémával, hogy a billentyűzet háttérvilágításnál, ha kevert színt állítok be, nem érzékeli? Beállítok mondjuk sötét kéket, és semmi nem történik. Az alapszínek közül is, ha lila helyett sötét lilát állítok be, nem csinál semmit. Megpróbáltam újrarakni a Predator Sense-t, illetve színváltásnál ki-be kapcsoltam adott szakasz világítását, ahol módosítani szerettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest