Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Sziasztok!

    Ismerősöm vett egy ASUS GL702VS laptopot és kérte, hogy "nézzem át" neki.

    Összességében annyira nem is rossz, mint amennyire gondoltam.

    Persze attól még nem csúcs minőségű, pl a GL503VS is teljesen műanyagból van mint ez, de mégis "prémiumabb" érzésű. De persze azért ez sem esik szét az ember kezében.

    Újra akartam kenni Conductonaut-al, de találtam pár hibát amikkel nem tudtam dűlőre jutni, így az még elmaradt.

    A hibák amiket találtam (elnézést ha hülyeséget kérdezek):

    1) Az ASUS oldaláról letölthető 376.06 2016-os kiadású driveren kívül MINDEN driver hibás ezzel a géppel. Már találkoztam ezzel a hibával Clevo P775DM3-G és ASUS G701VIK gépek esetében, de ott sem találtam megoldást. HP Omen 17, ASUS G752VS, MSI GT73VR, MSI GT75VR, ASUS G703VI, ASUS GL503VS esetében nem jelentkezett ez a hiba. Arról van szó, hogy ha olyan játékkal játszok ami DX12 API-t használ és mellé G-Sync is aktív, akkor a játékban ha mozgatom a kamerát, akkor tárgyak széleinél fekete szellemkép jelenik meg, illetve maga a játék képe is amíg mozgás van olyan mintha túl éles lenne. Ez nem csak zavaró, de egyes emberknél akár szédülést és hányigert is okozhat. Az ASUS 376.06-nál nincs ez a baj, de minden más, Nvidia és Asus által kiadott drivernél (akár régebbi, akár újabb) jelentkezik ez a gond ha G-Sync is aktív amíg DX12-es játék fut.
    Rise of the Tomb Raider-el a leglátványosabb, továbbá ebben a játékban mikroakadás is jelent meg a fenti hiba mellé ha nem a 376.06-os ASUS driver volt használva.
    Találkozott már más is ezzel? Eléggé ciki ha egyetlen, 2016-os driver képes DX12-es játékokat futtatni gond nélkül, mivel ez tartalmaz ehez a géphez optimalizálást a 120 Hz-es AUO panelhez.

    b) A jobb oldali hangszóró, ha 15%-nál nagyobb hangerőre van véve akkor magas hangoknál (legyen az film vagy csak az alap Windows 10 hangok) elég zavaróan rezonál. Minél nagyobb a hangerő, annál jobban rezonál. Szétszedtem a gépet és megnéztem a 2 hangszórót és a bal oldalihoz képest a jobb oldali membránja elég laza volt, mikor az ujjammal mozgattam lazán akkor lötyögött. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy ez a hangszóró kuka?

    Én visszaküldeném a fenti hibákkal, de gondoltam rákérdezek, hátha házilag javíthatóak egyszerűen és csak én nem tudok róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák