Új hozzászólás Aktív témák

  • fm!

    tag

    válasz TheNewDawn #18252 üzenetére

    Az, hogy mennyire túlárazott a DELL, az nagyon nézőpont függő. 2007. szeptemberében vettem egy inspiron 1720-at a létező legjobb kiszerelésben, akkori 404 000 Ft-ért Windows Vista-val. :Y Viszont ez a gép 10 éve megy, szinte minden nap, napi min. 8-10 órát. Az első pár évben még játszottam is vele, az aktuális Call of Duty-t simán vitte. (Miután kevés lett a játékoknak a 8600M GT, azóta csak munkára használom, jobban is fizet, mint a CoD... :DD ) Persze kapott SSD-t, a memóriát is felbővítettem 4 GB-ra, de mára már sajnos kevés a proci, a memória és az SSD is fullon van. A hangszóró csatlakozó és a jack dugó romlott el egyedül, de külső USB hangkártyával még mindig szól. Egyszer sem lett újrapasztázva, sem kiporolva, de megy és megy és megy. Persze ez 17"-es gép, van benne hely bőven. Ha lecserélem, újratelepítem és használom itthon tovább házi szerverként, amíg megy. El nem tudom képzelni, hogy hányszor nyitottam fel és csuktam le a kijelzőt, de a zsanéroknak semmi baja. Az akkumulátor min. 1 órát még bír 10 év után, úgy, hogy sosem kíméltem, szinte mindig hálózaton volt.
    Bármilyen más márkából hány gépet nyúztam volna el 10 év alatt? Persze valószínűleg marha nagy mákom van a géppel, ezt még Írországban szerelték össze, nem kínai. Egyáltalán nem is akarom lecserélni, de muszáj, mert marha sok idő megy el azzal, hogy várom, hogy lefusson egy-egy programteszt.
    Mindenképp minimum HQ-s proci kell, így igazából egy 17"-es Precision lenne nekem jó, de az 1 misi felett van, ez már szerintem is túlárazott. :) Latitude-okat néztem még, de mind a Precision-nál, mind itt elcseszték a billentyűzetet, a PgUp, PgDown, Home, End igen hülye helyre került, ráadásul a Latitude sem olcsó, sőt...
    Így árban/teljesítményben csak az Inspiron 7567 / 7577 jöhet szóba, de sajnos nincs belőle 17"-es változat. Tudom, más márkákból van, de az nekem nem opció.

Új hozzászólás Aktív témák