Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz Muerte #10177 üzenetére

    Azert a valaszidot se felejtsd el.

    A mostani GSynces gamer laptopok FullHD felbontasu LG IPS panelt hasznalnak ami 60 hz- es kepfrissitest (bar driver gyarilag tuningolja 75 Hz-re) es 30-35 ms valaszidot tudnak. Ez a valaszido iszonyat sok azoknak akiknek erzekeny a szeme.

    Az uj panel 120 hz-es kepfrissitest es 5ms valaszidot tud. ITT most nem is a magasabb kepfrissites frekvencia miatt lesz nagy lepes, hisz a regi panelek kozul is a legtobbet a felhasznalo tudja szoftveresen tuningolni 100hz-es frissitesre, nem, a valaszido miatt lesz jelentosen jobb az uj panel!

    FPS-tol fuggetlenul, akar 40 fps-nel is sok jatek eseteben a regi panelnel mosott lesz a kep gyors mozgasnal. Rise of the Tomb Raiderben pl sikerult is talalnom a The Acropolis palyan egy helyszint ahol nagyon jol lathato, hogy a kamerat forgatva a hatterben a targy iszonyat mosott lesz. Ez azert van mert a panel a lassu valaszideje miatt nem tudja eleg gyorsan frissiteni a pixeleket, ami mosott kepet okoz.

    Battlefield Hardline eseteben is ha kikapcsolod teljesen az optionsban a motion blurt, meg akkor is ugy tunik, mintha minimalisan be lenne kapcsolva.

    Vagy probald ki, hogy a Win asztalon kijelolsz egy ablakot es gyorsan ide-oda huzogatod es latni fogod, hogy egy halvany csikot huz maga utan.

    Az uj panel as 5ms valaszidovel iszonyat sokat fog ezen javitani, meg akkor is ha csak 40 fps van in-game. Jo, nem lesz annyira jo mint egy draga gamer monitor, mert ott 1ms a valaszido es e mellett meg szoftveresen is hozzaadnak ahoz, hogy szem minel kevesbe szurja ki a mosott/szellemkepes kepet, de meg igy is erzekelhetoen jobb lesz jatekhoz ez az uj panel, mint a regi.

    Viszont benne van a pakliban, hogy lehet nem IPS panel lesz, hanem TN, igy a kep nem lesz olyan mosott, viszont a szinek nem lesznek anyira elethuek.

Új hozzászólás Aktív témák