Új hozzászólás Aktív témák

  • vili13

    őstag

    válasz Dave™ #9742 üzenetére

    "az EX82 is szebben szól, mint a CX400II"

    Egyrészt nincs olyan, hogy ex82, az valójában az mdr-ex082, ami egy lejátszókhoz járó olcsó tartozék füles, árban nagyjából az ex85 feléről-harmadáról beszélünk, illetve szvsz kb ez utóbbi gyártási selejtjéről. Annyival persze nyilván nem rosszabb, ugyanaz a hangzásvilág, kevésbé minőségi kivitelben.
    Nekem egy mdr-nc022 porosodik a fiókomban, az ex082 zajszűrős változata. A cx300-nál esetleg jobb, a cx95-nél már nem. Mindenképp nyitottabban szól a cx-eknék, valami halovány tere is van. Csúnyán elvérzik viszont a basszus területén, a hibrid kialakítás miatt jóval gyengébb, nem is megy le olyan mélyre, hiába a nagyobb membrán, továbbá ugyanebből kifolyólag a külső zajokat is jobban beengedi, és rendkívül kényelmetlen viselet. Az ie8-hoz képest meg sajnos nulla zenei élményt nyújt, pedig jól jönne a zajszűrés időnként.
    Ami a jelenlegi cx sorozatot illeti, a cx300-II is simán verheti az ex082-t elektronikus zenei műfajokban, és szinte biztos, hogy akár egy cx870 alaposan lealázná az ex85/90-t is. Az xb40 és ex300/500/700/1000, meg úgy általában ez az elfordított hangszórós kialakítás nem tűnik meggyőzőnek, szerintem ergonómiai és akusztikai szempontokból egyaránt megkérdőjelezhető.
    Amúgy a Sony füleseknek igazából leginkább a tartósságával szokott probléma lenni, ahogy tudom, kevés éri meg a jótállási idő többszörösét... ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák