Új hozzászólás Aktív témák

  • vili13

    őstag

    válasz picur220 #7684 üzenetére

    Egyetlen előnyéről tudok, ami a rendkívül tiszta, torzításmentes, precíz, analitikus hangzás, ami dinamikus hangszóróval nem, vagy talán csak alig (ie8(?)) közelíthető meg.

    A hátránya az armatúrának egyrészt az, hogy mivel sokkal kisebb a membránja, mint egy dinamikus hangszórónak, sokkal jobb izoláció mellett tud csak hatékonyan működni, emiatt mélyebbre kell dugni a füledbe, mint egy cx300-at. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt a fülzsír kérdése is hatványozottan jelentkezhet, akár újabb cserélhető szűrőbetétek állandó, körülményes beszerzése formájában.
    Másrészt kisebb a sávszélességük, mint a dinamikus hangszóróknak, és nem tudják rendesen lefedni a hallható tartományt. Ha csak egy armatúrád van, a tiszta hangzásért cserébe nem lesznek igazi mélyeid, és nagyon magasaid sem. A jobb fülesek 2-3 különböző armatúrával átfogják ugyan a teljes tartományt, de igazán erős basszus meg sehogy nem lesz. Olyan erős mélyeket az armatúra sajnos nem tud, mint egy cx300, - a kis membrán nem tud annyi levegőt mozgatni - de ez sokakat nem zavar. Az viszont csak különféle kisebb-nagyobb problémát okozhat a hangzásban, ha egy hangot előbb elektromosan szétválasztasz több hangsugárzóra, majd akusztikusan egyesíted - ezt nagy hangfalaknál is nehéz igazán jól megoldani, hát még fülhallgató méretben.

Új hozzászólás Aktív témák