Új hozzászólás Aktív témák

  • PR0JECTNR56

    addikt

    válasz Remus389 #26599 üzenetére

    Ez már egy jó régi történet sokan felvetik, hogy melyik megoldás a jobb. Nekem egyértelműen IEM kellett. A magas izoláció miatt kis hangerő is elég (Cowon J3-al 50% vagy az alatti), vonaton nem is mernék earbud-ot használni, mert max. hangerőn sem lehetne semmit sem hallani belőle, akkor meg mit ér az earbud minőségi hangzása, nem? A magas izoláció persze felveti a kockázatot séta közben, tehát ott maximum awareness a környezetre, mert nem hallod a külső zajokat, ez tény. Mindenki saját felelősségére veszi fel, én csak séta közben használom, bringa, motor akármi más mellett szerintem nem érdemes.
    A hangminőség szerintem megint az IEM-eknek sikerült jobban, megfigyelheted, hogy gyakorlatilag senki sem fejleszt earbud-ot, ellenben IEM-ek terén rengeteg előrelépés volt az elmúlt időkben, armatúrák, hibrid megoldások, micro driver-ek, amit akarsz.
    A kényelem újabb szempont. Sokan elsőnek gyengébb IEM-eket használtak és nem volt kényelmes, aztán emiatt visszatértek az earbud-hoz. A fülnek át kell állnia az IEM-re, ez kb. egy hét, addig lehet, hogy ki fog esni a füledból, igazgatni kell stb. Utána viszont köröket ver akármelyik earbud-ra. A Shure-al 4 órát is el tudok folyamatosan ücsörögni, a régi Sony earbud-ommal, amit nagyon szerettem ez maximum 1-1.5 óra volt. Az IEM-ek tovább cserélhető szilikonharangok mellett, memóriaszivacs, egyéni öntvény részt is kaphatnak, tehát mondhatjuk, hogy simán személyreszabhatóbb mint egy earbud.
    Ez nyilván egyéni preferencia kérdése, de sokan még mindig az ördögöt látják az IEM-ekben, szerintem alaptalanul. Ha valaki józan ésszel használja sokkal jobb tud lenni mint akármelyik earbud.
    Részemről ez lenne az állásfoglalás, de majd mindenki eldönti magának melyik megoldással szeretne együttélni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák