Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz chrisnagy13 #90947 üzenetére
Mytek színezett talán legjobban összes cuccom közül.
eladó topping dac
-
nLali
őstag
válasz chrisnagy13 #90938 üzenetére
Csak offban merem megkérdezni, nehogy bkercso promótőrnek tűnjek. Berci MicroFluentDac-ját hallottad már? Árát tekintve nem 300-as liga. Hangját én merném oda pozícionálni.
Bérelhető reklámfelület
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #90951 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Ear001 #90926 üzenetére
Hülye vagyok a témában úgymond és MQA-t még hw dekodolas alatt nem hallottam. Nem az MQA-t akarom előtérbe helyezni, csak gondoltam a lehetőséghez képest "kimaxolnam" ha megéri emiatt MQA dekodolasu DAC-ot nézni.
Most olvasva itt a hsz-eket, látom hogy a DAC már nem is elég, mert lineáris táp és óra is kellene . Inkább atfogalmaznam a kérdésem: milyen PC-hez csatlakoztatható erősítő rendszert/szettet ajánlotok (jelenleg Focal Spirit Classichoz)?
-
nLali
őstag
válasz chrisnagy13 #90954 üzenetére
Én azt nem, úgyhogy nem tudok "ahhoz képest" véleményt írni. Hát, a próba letét ellenében ingyenes.
Én a saját példányomat nagyon szívesen kölcsönadom pár napra Paks közelieknek.Bérelhető reklámfelület
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #90907 üzenetére
Ezt részben már én is alá tudom támasztani.
-
Gzula[HUN]
őstag
Úgy emlékszem, hogy az Ifi Zen V2 meg az új Loxjie D30 tudja az MQA-t. (Abba én nem megyek bele, bullshit-e.)
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis élménybeszámoló álljon itt akkor, ami úgy nézem, hogy egész jól illeszkedik majd a "jelen környezetbe".
Az egész úgy kezdődött, hogy egy lineáris tápot ajánlottatok a SOtM 200-hoz. (lánc utána: RME ADI-2 FS -> BKercsó Moment AMP -> Hifiman Ananda) Egy barátom jött hozzám látogatóba, így el tudta nekem hozni a tápot, amit Gál Tamás kedvesen elkészített nekem és sebtiben el is postázta Budapestre.
Táp megjön -> szépen beüzemelem. Első hallgatózás... Jó, mondom. Most vessük össze egy másik láncommal: A&K KANN -> Naim Headline...
"A csudába, hogy lehet, hogy ez utóbbi jobban szól? Ennyivel jobb lenne a Headline a Moment-nél?" Erősítő csere ééééés a Hedline-al még úgyse szól!
"Hogy a bánatba szólhat a KANN jobban, mint egy viszonylag komolyabb asztali lánc!?"
Akkor máshol kell keresni a "bajt"?
Elsőként gondoltam a a DAC-ra (RME ADI), megyek rá. Persze kábelek, miegymás cseréjével is kísérletezhettem volna, de azt más próbálgattam, nem sok sikerrel.
Elkapott a hifi-agybaj, és berendeltem a következőket:
1. Chord Qutest DAC
2. iFi ZEN DAC
3. Musical Fidelity V-90 DAC
és hogy a SOtM 200 is kontrollálva legyen:
4. TEAC NT-505 XElsőként a Chord Qutest DAC jött meg. Már alig vártam, hogy kipróbáljam, mert elég sok jót olvastam róla.
Őszintén szólva, nekem csalódás volt. Semmi különlegeset nem nyújtott az én rendszeremben. Összevetve az RME ADI-val, nem éreztem annyival jobbnak. Sok dicséretet olvastam, hogy milyen jó analógos hangja van. Hááát... én nem halottam...
Aztán szépen megjött a többi cucc is. Hétfőn pocsék idő volt - szakadó hó, szél, hideg - szerencsére csak délelőttre volt munkám. Délután "átrendeztem" a szobát és jöhetett a "nagy összeeresztés"...TEAC NT-505X: elég jelentőségteljes megjelenése van, komoly cucc benyomását kelti. A playstore-ból letőlthető alkalmazása, na az borzalmas. A tervezőjét arra ítélném, hogy csak azzal hallgathasson, menedzselhessen zenét. Szerencsére a BubbleUPNP is simán kezeli a cuccot. Sajnos csak egy 3,5 jack bemenet van a fejesnek, de sebaj, van adapter.
Bekapcs, indít.... Huh!!!! Na ez már hang!!!! Ez tud! Azta mindenit! Dinamika, tér, stb. van itt minden!Oké, rakjuk csak szépen mellé a SOtM-200-at. Először az ADI-val. És igen, a TEAC-ből eltűnt végre az a keménység a hangokból, ami irritálta a fülemet az ADI-val. Akkor megvan, gondoltam, a DAC a ludas. De persze lehet még az is, hogy a SOtM...
(az RME-t próbáltam magában is és a MomentAMP-al és a Naim HeadLine-al is.)Legyen akkor most a SOtM+Chord Qutest: A Moment-el és a HeadLine-al is próbáltam, de mindenhogy alul maradt a TEAC-al szemben. Az a keménység, ami a RME-ben zavart pontosan úgy megvolt a Qutest-ben is. Lehet hogy a SOtM a ludas? Hm... (vagy az a nyamvadt fülem)
Nézzük akkor sorba a többit...
iFi ZEN DAC: pofás kis cucc, de először azt hittem, hogy kifelejtették a tápot a csomagból. Aztán olvasom a használatit, és hát nem kell hozzá asszongya. Na, ez érdekes lesz, gondoltam, vajon elég power jön ki hozzá a SOtM USB-jén? Igen, elég.
Itt egy érdekesség a SOtM-ről: minden DAC-ot szépen felismert, ahogy rádugtam, de a kezelőfelületén rá kellett menteni a beállításokra, hogy tényleg meg is szólaljon.
TEAC vs iFi ZEN: felváltva hallgattam, és úgy éreztem, hogy alig marad el a TEAC-től, ha egyáltalán...
Annyi infó még, hogy az iFi ZEN-nek más az USB csatlakozása (USB23 B asszem ígyen hívják) így csak a saját kábelével tudtam csatlakoztatni a SOtM-höz, nem a többiekhez használt Wireworld Starlight 8-al, szóval lehet, hogy a kábel nem passzol az igényeimhez?
Értem már, miért kedvelik ezt az UFÓ-alakú kis ZEN-t, meggyőzően szól az már biztos..."Itt van még ez a kis "izé", ez a Musical Fidelity V-90 DAC. Elég jelentéktelen megjelenésű, gagyi kis doboz... Na, azért ha itt van, akkor csak hallgassuk már meg."
Ez csak egy csupasz DAC, kb, mint a Qutest, ellentétben az iFi ZEN-el és az RME-vel, amiken van fejhallgató kimenet is."Mivel is szólaltassam meg? Naim HeadLine vagy MomentAMP?"
Kinézetben, "kategóriában" a Moment-hez passzolt.És ekkor ért a meglepetés...
Olyan hang jött ki ebből a láncból, hogy alig hittem a fülemnek!!!
Egyik szám, stílus a másik után - rock, pop, ambient. world - felváltva a TEAC-al, és a kis Moment-V90 páros sorra nyer!!! Az agyam eldobom!!!!
Nagyon szeretem az Ananda fejesemet, de az a helyzet, hogy egy idő után megfájdul tőle a fülem, hangerőtől függetlenűl, de még nem akartam abbahagyni a hallgatózást, és cseréltem a Sennheiser HD650-re.
Eddig nem igazán tartottam ezt a HD650-est versenytársnak az Ananda-val, de ezzel a lánccal elképesztő, hogy hogy szól.Azt vettem észre, hogy már hajnali három van és én még mindig tolom a zenét.
Itt sokan sokkal jobban értetek ezekhez a kütyükhöz és sokkal többet hallgattatok már, mint én. Lehet, hogy tudtok rá reális magyarázatot, hogy hogy a bánatba szólhat egy 235 eurós kis dacocska jobban, mint egy 1000 és egy 1600 eurós agyonhájpolt DAC.
Simán lehet USER ERROR is, nem kétlem, de a tény az, hogy a sorok írása közben is aSOtM sMS 200 & Musical Fidelity V-90 DAC & Kercso Audio MomentAmp & Sennheiser HD650 lóg a fejemen a legnagyobb megelégedésemre.
Ja, és úton van Bertalan MicroFluentDAC-ja is hozzám...
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #90963 üzenetére
"hogy a bánatba szólhat egy 235 eurós kis dacocska jobban, mint egy 1000 és egy 1600 eurós agyonhájpolt DAC."
Nyugodj meg, sehogy. A neked tetsző, meg a jobban szól két külön dolog. -
Zoliee
senior tag
Köszönjük a beszámolót!
Te durvábban tolod bármelyikünknél...Szerk:
chrisnagy13: "... A neked tetsző, meg a jobban szól két külön dolog. ..."
Már csak abban kell megegyeznünk, ki lesz az az aranyfülű megmondóember, akinek mindenki elfogadja majd a döntését ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz chrisnagy13 #90940 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert én pont az RME ADI-2 FS DAC-nál tapasztaltam jól hallható különbséget az USB kábelek között (gyári , Supra, Wireworld)
-
Zoliee
senior tag
válasz letoltobeze #90966 üzenetére
Akkor mégsem Ő lesz az a megmondóember?
Szerk: remélem mindenki érti/érzi a fentiekben az iróniát
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz chrisnagy13 #90964 üzenetére
Valószínűleg itt van a kutya elásva...
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #90966 üzenetére
Jó-jó, de te úgy néz ki mindent fordítva hallasz. Nálad az olcsó a jobb.
-
CyberFriend
tag
Köszi a beszámolót! A válasz ott bújik a sorok között: "már hajnali három van" .
-
bkercso
nagyúr
Ilyen gyönyörű helyen dehogy ülnék benn!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz chrisnagy13 #90964 üzenetére
Ha bármiben is megegyeztek ezzel kapcsolatban, ingyen adok mindenkinek mindent!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
nLali
őstag
Köszi a beszámolót!
Pár nap múlva írhatnál egy kiegészítést. Érdekelne, hogy 1 hét múlva mit hallasz máshogy.Bérelhető reklámfelület
-
migabi24
nagyúr
Nagyon jó volt olvasni, már várom a folytatást
-
HUNNIA1920
őstag
És ezt a sok cuccot úgy rendelted, hogy élsz a 14 napos vissza küldés lehetőségével, mert akkor szeretni fognak téged.
Én életemben egyszer próbáltam így ki valamit, de akkor is a telefonba meg kellett magyaráznom a visszaküldés okát, mert hát olyan nincs, hogy az ne lenne jó.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Zoliee
senior tag
válasz HUNNIA1920 #90977 üzenetére
Szerintem a Teac, a Chord, az Ifi zen és talán a V-90 lett most rendelve.
A többi az saját készüléke.
Elállás: Amazon-on nincs problémázás. -
letoltobeze
aktív tag
válasz chrisnagy13 #90970 üzenetére
"Jó-jó, de te úgy néz ki mindent fordítva hallasz. Nálad az olcsó a jobb."
Nálad meg úgy néz ki, hogy megalapozatlanul teszel pontatlan kijelentéseket.
Ha visszaolvasnád a hozzászólásaimat, láthatnád, hogy nagyon sok "olcsó" cuccot kipróbáltam már. Korábban pl. írtam azt is, hogy az RME jobban szólt, mint Kercsó MomentDAC-ja, vagy több másik DAC.
És azt is írtam, hogy eddig a Naim ND5 XS 2 a Naim HeadLine-al volt a legjobb, amit hallottam, ami azért nem a legolcsóbb.De abban persze igazad van, hogy ez az egész egy nagyon szubjektív dolog.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz CyberFriend #90971 üzenetére
Jó, de kb. délután kettőkor kezdtem....
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #90977 üzenetére
Zoliee részben már válaszolt neked. Csak annyi még, hogy az Amazonon ráadásul 1 honap az, ami máshol 2 hét. Sajnos itt nincs olyan bolt, ahol komolyan vennék a fejhallgatós hifizést.
Az a két hely, amit ismerek és ahol jártam is már, a hangfalas cuccokra van ráállva. Az egyik helyen meg meg is kaptam, hogy már harmadszor megyek, de még semmit se vettem. Ha meg megrendelem és visszaküldöm, a kutya nem szól semmit, ráadásul abban a környezetben, ahol valóban használni is fogom.
És nem tudom, te hol vetted a cuccot, amit nem akartak visszavenni, de a webshopoknak törvény írja elő, hogy két hétig INDOKLÁS NÉLKÜL vissza kell, hogy vegyék a terméket.
Amúgy meg simán eladják újra, szóval veszteség nem igazán éri őket... -
contaxg
veterán
Múlt héten kölcsönbe volt a Hugo TT2-öm. A kolléga saját DAC-ja egy Ifi Zen2. Boldogan mesélte, hogy a feleségének jobban tetszett mint a TT2.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
s4tch
veterán
válasz contaxg #90984 üzenetére
Volt nálam egy első generációs Zen pár napig. Tök jó az áráért, simán el tudom képzelni, hogy adott fejeshez jobban passzol, mint egy drágább forrás. A szinergia és az ízlés nem mindig törődik az árazással, pláne, hogy az asszonyt feltehetően nem befolyásolja a márkanév vagy bármiféle elvárás. Mákja van a feleségnek: ha egyszer saját rendszert kellene összeraknia, nem feltétlenül megy rá a gatyája.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz letoltobeze #90983 üzenetére
Nem, nem volt semmi ilyesmi, csak egyedül nálam volt olyan probléma az eszközzel, ami másnál még nem volt és ezt kellett megmagyaráznom. Nem volt semmi kötekedés vagy hasonló, visszavették és azonnal vissza is utalták a pénzt.
Ettől függetlenül én inkább maradok a használt cuccok mellett. Olcsóbb, mint az új, általában próba lehetőség is ugyanúgy adott. Ha mégsem, jó esetben bukó nélkül tovább adható.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
contaxg
veterán
OK színergia, de a rendszer felbontása kb mint egy SD adás kontra 4K. De van hasonló sztorim hálózati lejátszó kontra PC. A kompresszált, befulladt, sötét hangkép jobbnak lett hallva mert abban több a "dráma" (szerintem meg a jitter).
Nekem az ifi nem igazán értelmezhető mint minőség. Még a legolcsóbb Schitt is jobb nála.Letoltobeze
Mennyit voltak meghallgatás előtt járatva a cuccok?[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Pedig a legtöbben azt szokták megjegyezni, hogy ezt a részletet még nem is hallottam ebben a számban...
Ezekből az olcsó DAC-okból kispórolták a tápot. A gond az hogy egy jobb táp többe kerül mint maga a DAC. A Modi sokat kapacitál a tápból. Valószínűleg az Ifi is ez tenné, de nem tudom hogy a felbontóképesség javítására mi lehetne a gyógyszer.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz contaxg #90989 üzenetére
Akik hozzád mennek, azok általában nem először találkoznak a minőségi zenehallgatással. Szerintem ezért is érdemes megkérdezni az asszonyt vagy a "laikus" cimborát arról, hogy mit hall. Tanulságos véleményekkel lehet így találkozni. Párom nem hallja az erősítők közötti különbséget, nem érdekli a hangminőség, öcsémet a dög mozgatja, édesanyám és a párja a magasakban szokta hallani a változásokat, stb...
Ja, hogy usb-ről tápoltad a Zent? Én rányomtam a saját tápját (van itthon egy használaton kívüli 5V-os iPower), majd a TMP tápot is. Hangfalas rendszerben többet hallgattam, de fejessel is teljesen vállalható volt az árához képest. Viszont fogalmam sincs, hogy szól, ha csak usb-ről tápoljuk.
-
IO.sys
őstag
Esetleg van valakinek tapasztalata TMP táp - Topping táp ügyileg?
#90989 contaxg:
Zenben teljesen egyetértek, tapasztalt(?) kollégák szuperlatívuszokban nyilatkoztak róla, aztán megvettem, nagy várakozásokkal bekapcsoltam és megszólalt egy jobb mp3 lejátszó szintű hang.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
contaxg
veterán
Vannak érdekes vélemények, de hát az is egy vélemény.
Ha valakinek úgy jó akkor legyen úgy. Segítség így is úgy is jár
Hogy ebből mi csapódik le az már nem az én felelősségem.Szerintem a saját tápjáról ment.
Nem szokok használni pécét tápnak, ha van más lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz letoltobeze #90983 üzenetére
Én azért szoktam látni bontott terméket eladásra. Szóval van veszteségük. Persze ha eladja újnak akkor meg Te faragsz rá mert kapsz egy 2 hetet használt fejhallgatót rendes áron.
-
CyberFriend
tag
válasz IO.sys #90991 üzenetére
5V-os TMP tápot használok Pi4-hez. Simít, kerekít, szelídít, nyugtat. Néhány óra használat után ezek voltak az első benyomásaim. Igyekszik eltüntetni a magas zavaró részeit, valamint a digit ízt, éleket. Természetesen van feljebb, de szerintem ár-érték arányban kiváló táp. A Toppingot nem ismerem.
-
contaxg
veterán
Egy DAP árában minimum a fele a mobilitás ára. Ezért van az hogy pl a Mojo + egy mobil és az AK KANN nagyjából egy ligában játszik (nem mondtam, hogy jobb!)
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz IO.sys #90991 üzenetére
Mondjuk en ezzel nem talalkoztam, hogy kivalo lenne, nagyobb forumokon közepes cucckent emlegetik, a meresei sem különösebben jok. Habar ha jol emlekszem talan volt itt valaki aki reklamozta, lehet az maradt meg benned. Na meg 1-2 youtuber hypolta nagyon, gondolom szponzoralt tartalom volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest