Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz Ear001 #83920 üzenetére

    "a méréseknek hihetelen jelentőséget tulajdonító ember kérdőjelezi meg azt a mérést, ami otthon is elvégezhető mindenki által"

    Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy földelt készülékház esetén, vagy ha más készülék földelt amivel össze van kötve a mérendő készülék, akkor 0-át lehet mérni csak. És akkor szét kell húzni a többi készüléktől és/vagy földeletlen aljzatba dugni, ami ugye nem normál használati állapot. A másik, hogy nem közvetetten hangminőséget, vagy kimeneti jelet mérünk ilyenkor, hanem, valamit, ami akár hathat a hangminőségre is.

    "Célszerűbb, ha a belső fele kapja meg, mert úgy a külső fele egy kicsi árnyékolást végez a bekerülő zajokkal szemben, így kevesebb zaj kerül be a készülékbe a transzformátoron keresztül."
    Ugye e szerint "egy kicsi árnyékolást végez", ami vagy jól jön az adott készüléknél az adott környezetben, vagy nem annyira számít. Végülés trafó után is van még egy pár áramkör a készülékben.

    Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem számít a dugóforgatás, csak azt, hogy nem azért számít feltétlenül, mert "valamit" mérünk "valahogy" a kimeneti jeltől függetlenül. :R

Új hozzászólás Aktív témák