Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz schawo #8002 üzenetére

    "Az 5.1V csúcshoz tartozó négyszög jel 1,8V-RMS" ?? A négyszög abszolútértékének átlaga = a csúcsával.

    "Igen ám, de a zenében nem csak szinuszok vannak (na jó, most hagyjuk a Fouriert). " Egyikünk még mindig nem érti. Hullámokra igaz a szuperpozíció, innentől meg szemléletmód kérdése, hogy szinuszok együtteséről beszélünk-e.

    Mivel a zene bonya egy jel, ezért irányszámok és ökölszabályok maradnak, amikre támaszkodhatunk. A szinuszos RMS teljesítmény, SPL/mW érzékenység és a csúcsteljesítmény ilyen irányszámok; ami ezen felül elmondható, azt pedig szerintem leginkább meghallgatás alapján lehet megállaptani.

    Van p.. egy fülesed, aminek adott az impedanciája és érzékenysége, és megismerted különböző zenékkel a hangerejét. Egy másik füles impedanciája és érzékenység adata alapján akkor sejthető, hogy ugyanazokkal a zenékkel hogyan fog teljesíteni.
    Amit adatlapokon megadnak, azok meg olyan adatok, amiket tartósan kell tudnia a készüléknek. nem biztos, hogy a valóségban rövid ideig nem bír többet; ill. ha jó minőség a cél, akkor ezeket nem kell fezsegetni szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák