Új hozzászólás Aktív témák

  • Shufny

    őstag

    válasz schawo #7999 üzenetére

    És mint kiderült, szerencsére tévedtem, és itt ennyire nem győzött a marketing, bár kitaláltak például PMPO -t. Szinusszal mérik a max teljesítményt vagy feszt. Mint ahogyan az érzékenység is szinusz RMS -hez van megadva.

    Szóval, amikor azt mondom, hogy például 4.9 V RMS elég a K601 -nek a világon mindenhez, akkor nem úgy értem, hogy egy átlag 115dB SPL -es zenéhez elég, hanem egy ekkora csúccsal rendelkezőhöz.

    Itt szemléletesen leírja a gondolatmenetet a határok megválasztásához.
    "TESTING WITH FLIM & THE BB’s" Résznél ott van, hogy a legnagyobb csúcs +5.1 V, és ha szinusszal bírja ezt a feszt, akkor ezt tranzienst is fogja, feltéve hogy elég magas a slew rate, ami általában teljesül (az O2 bőven meghaladja az elégséges értéket). Számolni, meg úgy számolt, hogy ekkora amplitúdójú szinusz RMS értéke 3.6V, ami 114dB SPL a HD650 -nel, az érzékenység definíciójából adódóan.

    Szóval felülről közelítette meg a dolgot, alapból a csúcsokhoz igazítva.

    Arról egyelőre fogalmam sincs, hogy végfokoknál mit csinálnak ezzel, mert ott nyilván sokkal nagyobb probléma. Fejhallgatónál, mint látszik simán megoldható, hogy a legnagyobb tranziensekhez tartozó szinuszt is bírja az erősítő probléma nélkül.

    Visszatérve a K1000 konkrét példájához, tényleg kérdéses, hogy pontosan mit jelent a terhelhetőség. Nem mindegy, hogy a kitérést nem bírja a membrán, vagy túlmelegszik, ha 5 percig 10kHz -es 11V RMS -es szinuszt nyomsz bele. Így érvnek már csak annyi marad a brutál erősítő ellen, hogy nézzék meg, hogy hogyan hallgatnak zenét. Ha elég a 100dB SPL csúcs, mint például nekem, akkor egy erős fejhallgató erősítő is elég. Esetleg érdemes passzoló csatlakozót rakni rá, hogy ne rontsa le a jack a crosstalk -ot.

Új hozzászólás Aktív témák