Új hozzászólás Aktív témák

  • impalaman

    aktív tag

    SMSL M7 tapasztalatok:

    Az összeszerelés és az anyagminőség szokásosan jó, súlya is elég szép a trafó miatt, masszív "tégla". Tartozékokból én két kábelt kaptam hozzá, a tápkábel alig egy méter, az USB kábel pedig kb. tyúkbél vastagságú, ebben az árkategóriában ilyen téren kicsit jobb minőséget vártam volna, de mivel volt itthon másik tápkábel, meg egy Klotz USB kábel is, így ebből nem volt gond.

    Egy CustomCans féle 80 ohmos DT770 Pro-t hajtok vele, ami a gyári 770-től annyiban tér el, hogy minőségibb a kábelezés, illetve van benne mass loading mod, amitől kontrolláltabb, kevésbé terjengős mélyei lesznek a fejesnek.

    A hang kiváló, nagyon jól "megfogja" a fejest, jó a szeparáció, ütnek a mélyek, a szokásosnál kicsit előrébb kerülnek a közepek, még a magasakat is "kisimítja" kicsit, ami eléggé ráfért a DT770-re. Más fejessel nem volt alkalmam kipróbálni, de a 770-emből eddig ez hozta ki a legjobb hangot. Ezelőtt egy Audinst HUD-mx1-gyel és egy Xonar STX-szel volt használva, mindkettővel kicsit bántóak voltak számomra a magasak, azért (is) kerestem alá más forrást, az M7 elhozta a keresett hangot, maximálisan elégedett vagyok vele. Magasabb impedanciás és/vagy alacsonyabb érzékenységű fejhallgatókkal lehet, hogy volna problémája, mert jelenleg bőven elég a hangerő, meg is hajtja rendesen a fejhallgatómat, de itt-ott panaszkodtak az erősítő teljesítményére, amit megerősíteni nem tudok, mert egyetlen tartlék Retro DJ-m van itthon jelenleg a 80-as 770 Pro-n kívül.

    PC-s kapcsolattal sem volt probléma, XMOS driver felment, egyből fel is ismerte a DAC-t, azóta is vígan elvan. Windows 10 1803-at használok, de abból se adódott gond.
    Nagyfelbontású anyagokat is fogadja problémamentesen, teszt erejéig 32-bit/768 kHz is rá volt engedve, vitte azt is, Foobarból a natív DSD is tökéletesen üzemelt, tehát akinek ezek is fontosak, annak sem lesz problémája szerintem.

    Összességében elégedett vagyok vele, all-in-one megoldást kerestem lineáris táppal, ami egyértelmű előrelépés a HUD-mx1-hez képest, ezeket mind tudja az M7, így szerintem sokáig társam lesz. Negatívum számomra egy van, mégpedig az, hogy a preamp kimenet hangerejét nem jegyzi meg, így arra mindig figyelni kell, ha fejhallgatóról utóbbira váltanék, de ezzel bőven együtt tudok élni.

    Amennyiben valakinek lenne kérdése az M7-tel kapcsolatban, kérdezzen nyugodtan, mert elképzelhető, hogy nem mindenre tértem ki, először írtam le ilyesmiről tapasztalatokat. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák