Új hozzászólás Aktív témák

  • Giot

    addikt

    Üdv! :)

    Tegnap este kicsit tesztelgettem, opa cserék, kapott egy dip-8 foglalatot a D30.
    OPA2134 gyári, OPA2107, LME49860. Nyilván nem hosszútávú teszt. Amúgy sem vagyok egy nagy szaki, nézzétek el a bárdolatlanságom. Szokatlan kicsit még a DAC is.

    OPA2107: nagyon őszinte, szépen részletez, erősebb középtartomány, pontosabb keményebb mélyek, a vokál szépen kiemelkedik a zenéből, jobban elkülönülnek a térben a hangszerek, efektek, hosszabb távon és vagy nagyobb hangerőn, fárasztó és nyers (d&b esetén kifejezetten, akusztikának jobban áll, ez a szobaakusztika is még kezdenem kell valamit vele).

    LME49860: kellemes szellősebb hangú a felső taromány, a mélyek barátságosabbak, nehezebbek, közép tartomány nyugodtabb, ezzel együtt nem szedi szét annyira a zenét, 2107 inkább, az egész kicsit loudnesesebb, de nem maszatol szépen hozza a részleteket. Ő is tud túlzásokba esni és fárasztani. (szobaakusztika!!)

    Mindkettőre jellemző, hogy nagyon megmutatja hogyan képzelte el a zeneszerző, hangmérnők (mittomén mi) a felvételt. Így van olyan zene aminek kifejezetten jól állt a több részlet, de olyan is volt ahol too much.

    OPA2134: Sötétebb tónusú, kevésbé részletező, de hosszan hallgatható, nem fáraszt, viszont az előzőek után sok helyen hiányérzetem van. Ellenben nagyob hangerőn sem válik tolakodóvá nem esik túlzásokba.

    USB Kábelcsere: Gyárival részletezőbb szellősebb, Klotz USB vel, visszafogottab behatároltabb. Zenéje válogatja melyikkel szól jobban. Első blikkre gyári jobb.

    Apropó USB kábel, olvastam Belkin Gold kábelről az Audioland oldalon. Kifejezetten jókat írtak jóla. Mi a véleményetek, van aki használja?
    Gondolkodom egy komolyabb táp beszerzésén is a DAC-hoz. Bodz lineáris tápot ajánlott, ez 5-8 e ft környéke.
    Az jutott eszembe, ebay-ről érdemes lenne e valami DIY kit-et rendelni, ilyen árban találnék e jobb minőséget?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák