Új hozzászólás Aktív témák

  • Areturus

    tag

    HUNNIA1920 & sheratan & Bodz & krichd1 köszönöm szépen a válaszokat urak!

    Változtattam a hozzáállásomon, s be kell látnom egy ilyen nagy felbontású fejhallgatóhoz mint a HD800S kevés lesz egy DAC-ba épített erősítő. Így "B" terv lenne, hogy első körben a DAC-ot szerezném be, a lehető legjobb DAC áramkörrel, s később pedig egy dedikált erősítőt is mellé. 2x ~1000EUR környékén gondolkodom. Rugalmas vagyok, nem vetek meg drágább alternatívát sem amennyiben indokolt a többlet kiadás. Gondolok itt például a Schiit Ragnarok-ra. Rendkívül szimpatikus, ha EU-ban is árulnák le is csapnék rá. Azonban az államokból 1700USD amire jön vám és szállítás is, így már kicsit más. Szeretnék egy értelmes (mégis megfizethető), minőségi láncot építeni ami mellé jövőre, esetleg két év múlva oda tudnék tenni egy csúcs planárt vagy dinamikust, LCD-4, Utopia, vagy HE-1000 személyében. Staxokkal nem próbálkoznék, bár az SR-009 érdekel... No de ahhoz megint másik erősítőre lenne szükségem. Jelenleg ez még messze kérdéses és távoli. Ahogy írtam akkor most foglalkoznék a DAC-okkal, az erősítő majd egy-két hónap múlva lesz tárgyilagos téma.

    A T70 szúrós magasai és a stúdiós DAC-om után most mást keresnék. Most a melegséget keresem, a részletességgel karöltve. Azt, hogy ringasson el a muzsika. Szeretnék mindent kihallani a zenéből, szórakoztasson, de mégis szép felbontással, lehetőleg kevés színezéssel. Hangzás tekintetében amit preferálnék: pop/rock műfajoknál az alacsony tartomány ne legyen mocsaras, mosott, de mégis feszes, kimért. Legyen dinamikus, pörgős, kemény, talán populárisabb, élénk. Az énekhangok természetesek, határozottak, megfoghatóak. Mintha itt állna az előadó előttem. Jazz/klasszikusoknál szeretném a teret érezni körülöttem, szellősséget, átjárhatóságot, levegős lehetne. Azt, hogy körbevesznek a hangszerek, azt, hogy teste van a húros és cines hangszereknek. Ne legyen karcos, azonban a felső oktáv mégis csillogjon. Diana Krall éneke simuljon bele az előadásba, mégis azonnal tudjam, hogy melyik hangszer hangja honnan érkezik és milyen energiával. Super Ape fúvósai pedig varázsoljanak el, szeretném érezni a fuvallatot a hangszerből.

    Ahogy többen is írtátok, akkor a DA-300 weg. Ajánlásaitok alapján a listához hozzáadnám a Benchmark DAC1-et, NFB-10.33-at és a Gustard DAC-X9 és Gustard H10 kombót (bár utóbbi AMP). A NuPrime DAC-ok is érdekelnek, olvastam, hogy Bodz fórumtársnak NuPrime DAC-9-ese van. Sheratan eladó Yulong DA8 II-ja is érdekes lehet, bár nem ismerem a márkát. Meghallgatni viszont csak karácsonykor lenne lehetőségem, mert akkor utazom csak haza Magyarországra. A listához hozzáadnám még az Audiolab M-DAC-ot, róla is rengeteg jót olvastam külföldi fórumokon. A többi előzőekben tárgyalt pedig maradhat mintpl.: UD-503, NFB-28, U-05 és HD-DAC1. Kérdés, hogy Szegedről Németországba elpostáznának-e nekem egy Audio-GD készüléket? S ha igen, fizethetnék-e euróval? Itt Bajorországban nincs képviselete a cégnek, jól gondolom?

    Olvastam, hogy Bodznak volt Pio U-05-ös készüléke. Egy gyors értékelést, eszmefuttatást az U-05-ről, s a NuPrime DAC-9-ről szívesen látnék ha a kolléga is olvassa ezt :R (illetve ha a fórumon már előtte írva lett, csak elfutottam felette link formájában is nagyon megköszönném!)

Új hozzászólás Aktív témák