Új hozzászólás Aktív témák

  • jacint78

    addikt

    válasz bkercso #49464 üzenetére

    Ami a coax/optika vonalat illeti, sikerült megcáfolnom magamat, most mind a kettő vevő (cliff és denon féle) ugyanazt mutatta, sőt a COAX és optika között sem sikerült mérési pontatlanságon kívüli különbséget mérni. :D Úgy tűnik ennek csak a korábbi próbálkozásoknál lévő hibák miatt volt komolyabb jelentősége.

    Ami az ASRC oszcillátor minőségét illeti, azzal rengeteget harcoltam, a végső megoldás az lett volna, hogy egy mérnök bácsi ajánlott nekem 10K+ os oszcillátort, ami megoldotta volna a problémámat, de az árat látva el is múlt a problémám. :)

    FXO-HC536R

    Maszek megoldás. Itt sikerült 20Khz fölé vinni az SRC zaját, de továbbra sem százas, amúgy ez a zaj Coax-al szinte teljesen eltűnik, tehát ez még mutat valami különbséget a koax és az optikai megoldás között.

    Optikai vevő mintavétel konverzió nélkül. Az 1KHz melletti kis tüskék jelzik a jittert.

    SRC-vel 96KHz-re konvertálva jelenleg éppen 96KHz a forrás is

    Denonból bontott vevő

    Cliff vevő.

    Ennek a masinának az a lényege, hogy a DAC és az analóg szekció külön panelre kerül, illetve a digitális vevő rész is szintén egy küllön cserélhető panelen van, hogy lehessen összehasonlítani a különböző megoldásokat.

    Így jött ki, hogy a mitnavételkonverzió 96KHz-en ideális, 192KHz-en nagyon megnő a torzítása a PCM1792-nek (doksiban is benne van), valamint az is, hogy az S/PDIF vevő és a DAC közötti adatformátum sem mindegy, az I2S nyert, a PCM sokkal jitteresebb volt, függetlenül attól, hogy hol van az első bit..

    A próbálkozások után megmaradt panel, ez kb. a fele, a többit kidobáltam.

    [ Szerkesztve ]

    type your text here..

Új hozzászólás Aktív témák