Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    Egy nekem egész érdekes koncert hangosítási élményem volt.

    Közép tájt ültem és volt tér a hangfalakon túl jobbra és balra is. A magasakat és a közepeket elektroakusztikus gitár és zongora alapján tudtam volna belőni, de annyira nem vagyok biztos már az ilyenekbe... az én rendszerem szintjét elérte, kiemelve nem voltak. A prímeket a mély és a mély közép vitte, nem hallottam ilyen jót eddig sehol sem. Gyors volt, 20Hz-ig simán lement - természetesen nem hangszerekkel -, lehetett érezni testtel, de egyébként semmilyen kiesik a mellkasod hatása nem volt, nem rezegtetett szét más objektumokat és akusztikai vagy egyéb kiemelési gond sem volt. Az Aréna Plaza IMAX mozi mélye ehhez képest nem annyira jó, talán a kis térben nem tudnak kifutni a frekvenciák :F A dinamika, ahol engedték néhány helyen, olyat vágott, hogy olyat szintén nem hallottam még.

    A koncert után semmilyen fül bajom, illetve zúgásom sem volt füldugó nélkül, pedig elől fele voltam és nagyon hangosnak éreztem a zenét. Voltak dinamikában széttrancsírozott részek is, de recsegés, illetve erő elfogyás és hasonlók sose. Gondoltam is rá közben, hogy kár, hogy nem hoztam a füldugót, mert baj lesz a végén, de ahogy elhallgatott a zene semmi nem történt, ennyire fülkímélő koncerten még nem voltam sose :)

    Úgy néz ki, hogy megéri kimenni külföldre koncertekre. Ha lesz még lehetőségem, arra járok, akkor mindenképp újra megyek.

Új hozzászólás Aktív témák