Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz qnadam #46489 üzenetére

    Ha olyan USB-s külső hangkártya/DAC mellett teszed le a voksodat, amelyiknek nincs saját tápellátása és magáról a notiról használod éppen, a W520 és X220 powered USB portjait használd majd. (A többi USB port is lead elég kraftot általában, de nálam pl. részben az okozott mindenféle statikus zajt Steinberg UR12-vel, hogy nem a powered USB portra dugtam.)

    Ha jól nézem, a Soundsticks II-nek beépített 3.5" jack végű kábele van, szóval jó eséllyel kelleni fog egy ilyesféle átalakító (nyilván csak a kép kedvéért linkelem). A külső hangkártyák/DAC-ok jó részének analóg line out-kimenete ugyanis RCA csatlakozós.

    A Fiio E10K mondjuk pont olyan, amihez nem fog kelleni ilyen átalakító, az analóg line outja is 3.5" jack kimenet. Én személy szerint nem voltam elájulva a hangjától, tiszta, de nekem túl steril hangképűnek éreztem, hiányzott számomra belőle a zeneiség, egy kis "kosz". Hasonló ársávban bennem jóval mélyebb nyomot hagyott a Creative X-Fi HD, azzal elégedett voltam. Ahhoz viszont kell az említett jack-RCA átalakító, valamint egy 6.3"-3.5" jack átalakító is (ez filléres tétel, illetve fejhallgatókhoz eleve szoktak adni tartozékként). Olvashatsz majd ilyeneket, hogy "USB-n nem tud 44 KHz-et", ettől nem kell megijedni, nem nehéz beállítani az átmintavételezést. Musiland-okat nem hallottam, úgy tudom, hogy DAC-ként árkategóriájukban kiválóak, nem tudom viszont, hogy hogyan állnak a fejhallgatók meghajtásával. Az MX04-et szívesen kipróbálnám egyszer, jókat írtak róla itt a topikban, elvileg könnyebben hajtható fejessel (a technikai adatok alapján az ATH-OX5-öd is ilyen) teljesen rendben van.

    Alapvetően a fentieket csak némi inputnak szántam, senki véleménye sem helyettesítheti azt, hogy beillesztesz egy eszközt a rendszeredbe és ott meghallgatod. Ha nem nagyon sürgős a dolog, akkor szerintem nézelődj, olvasgass, járj el pl. PH!-s fejhallgató találkozóra (vagy pl. olyan boltokba, ahol ki lehet próbálni ilyeneket) hallgatózni, próbálj meg kölcsönkérni ismerősöktől külső DAC-okat (ha van olyan ismerősöd). Aztán egyszer csak "elindulsz a lejtőn", ahogy a topikban mondani szokás... :)

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák