Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz ericssonfan2 #35540 üzenetére

    Pont tegnap esett szóba ez is... feljebb megtalálod. :P A kulcsszó: jitter. Nem a bitek értéke, száma változik, annyira azért nem durva az átlagos zaj, de adott esetben hozzáadódva a hasznos jelhez csökkenti vagy növeli azt, emiatt pl. egy felfutó él hamarabb éri el a billenési feszültséget, tehát időben hamarabb vált 0-ból 1-be vagy fordítva, míg egy másik élhez mondjuk nem adódik hozzá, és az megint máskor vált, miközben mindegyiknek pontosan azonos időközönként kellene váltania.
    A reflexió hasonlóan módosítja a jelalakot, és ha az ebből adódó időzítési zaj eljut a DAC chipig akkor az átalakítás sem pontos ütemre fog történni. Egyik minta feszültsége hamarabb jelenik meg a hangszórókon, egy másiké meg később? Ezt a finom részleteknél (pl. magas hangok, fázisviszonyok) hallható.
    Persze a rendsezr többi elemére is ugyanannyi figyelmet kell fordítani, amíg sz*r a hangszóró vagy az erősítő, addig nem a jitter az elsődleges gond, szóval ez ilyen lassú lépegetés felfelé, már ha valaki akar felfelé lépkedni, ez a lélektani határ mindenkinél máshol van.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák