Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorien

    veterán

    válasz ericssonfan2 #35542 üzenetére

    Szerintem:
    Egy FLAC vagy MP3 fájl USB-s lejátszóra másolásánál kb. mindegy, hogy mikor érkezik meg a bithelyes jelfolyam a céleszközre, mert utána már az USB kábel nem lesz használva, csak az eszköz saját belső memóriája. Szóval filléres kábel is jó, mert kb. nem oszt nem szoroz, ha kicsit tovább tart a másolás/hibajavítás.

    Real-time lejátszásnál viszont probléma lehet, ha a puffer a DAC-on nem elég nagyméretű. Van a DAC-oknak egyáltalán belső memóriájuk? Ha nincs, vagy nem elég nagy, akkor persze, hogy számít a kábel minősége, ami a digitális jelet szállítja a konverterhez. Mert vagy megvárjuk a 100%-os jelfolyamot és közben meg-megáll a lejátszás (ez azért annyira nem f@sza, valljuk be) vagy tippelünk (nyilván a magasfrekis részek hibajavítását hagyjuk a legkisebb prioritásra, mert azt amúgy is alig / egyáltalán nem hallja az emberi fül).

    Ez csak okoskodás informatikus fejjel, nem értek a hangtechnikához. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Új hozzászólás Aktív témák