Új hozzászólás Aktív témák

  • Az-X

    őstag

    válasz bkercso #31546 üzenetére

    :) még meg sem érkezett... marad ez :)

    képek: [link] [link] [link] [link]

    Gyorsan végig szaladnék az alkatrészeken mit érdemes cserélni, mit nem. Írom amit én gondolok, és várnék helyreigazítást, véleményezést:

    Táp: Egyenirányító diódákból korábban a Vishay-t használtam ami ilyen szürke csepp formájú. Pontos típust sajnos nem tudok. De gondolom ide is megfelel.

    Feszstabok a panel szerint a 12V-os ágon LM337 és 317, a 3,3V és az 5V-os ágon LM7805. Nem tudom ezekhez érdemes e nyúlni. Tippeket várok.

    4x2200u 25V ehelyett 4700 vagy még nagyobb? Érdemes ide komolyabb kondit betenni, vagy egy alap ELNA megfelel? Utána a 12V-os ágon van még 2 kondi, de sehol nem látható milyen értékű. 5V-on és a 3,3V-on már nem a panelra írt értékűek vannak. Ezeknek a kapacitását is érdemes növelni? Illetve van még 2db 10u-s, ehhez nyúljak?

    Bemenet:
    3db 10u-s kondi. Amiből a kapcsolási rajzon csak egy van. Ide Sanyo OS-CON?
    Kis értékű kondikat (így írom, mert más érték van a kapcsolási rajzon és más van beültetve a képeken) WIMA MKP, vagy van ami inkább ajánlott és még elérhető áron beszerezhető?
    Van itt még egy 4148-as dióda. Ő maradhat?

    DAC-ok és analóg rész körül:
    Elkókból az Elna-kat szeretem. Silmic II vagy Cerafine? Ezt kérdezném esetleg a tapasztaltabbaktól. Vagy ha van ami még inkább ajánlott.

    Nem szeretnék recés, száraz, agyonrészletezett hangot. Valami puhább zenei dolgot várnék. Főként a finom magasakat és közepeket favorizálom.

    Kis értékű kondiknál szintén WIMA MKP-ra gondolnék, vagy ha ajánlotok jobbat, hajlandó vagyok az okosabbakra hallgatni :)

    A kész nyákon látok közvetlen a kimeneten 2x47u-t. Ez a kapcsolási rajzon nemes egyszerűséggel nincs. Ők milyen típusúak legyenek. Gyanítom ide valami komolyabb dolog fog kelleni.

    Előre is köszönöm azoknak akik a drága idejükből rám fordítanak :)

    :)

Új hozzászólás Aktív témák