Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsianett

    tag

    válasz contaxg #29074 üzenetére

    Miért függene a fejhallgatótól az erősítő? Az átviteli anomáliákra nem megoldás egy kevésbé vagy jobban csilingelő előtag. 10dB-es átviteli hibákat nem fog korrigálni egy DAC vagy erősítő sem. Nagyon sokszor olvasni az oylan véleményeket, hogy ehhez ilyensúlyos, másikhoz olyansúlyos amp. való. Egy erősítő frekvencia-hangnyomás diagrammja hacsak nem szándékosan nyúlnak bele, közel lineáris elég széles tartományban, ahol a fejes dolgozik, mindenképp. A hangkártya meg méginkább.

    Ha ennyire zavar valakit a fejes adott tulajdonsága, akkor érdemes a legsúlyosabb hibákat korrigálni, akár jól méretezett passzív szűrőkkel is. Bár itt nehézkes az ügy, mert nem mindenkinek van otthon mérőfej torzója, de számításokkal vagy szimulátor programokkal is közel jó eredményt lehet elérni.

    Az erősítő dolga, hogy erősítsen, ne saját hangja legyen. Igaz, van aki szeret adott hangzásvilágot, mint például a csöves készülékek, amiket én kifejezetten nem szeretek, nekem nem jön be a nehéz, forró, telített hangja, oylan "csöves" :)

    Ja és van akik esküsznek a TPA IC-k hangjára, szobai hangdobozokhoz is építik, párhuzamba kötve igény szerinti számban. És semmivel sem olcsóbb láncban, mint egy LCD2 kategóriája.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák