Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Bodz #22501 üzenetére

    Ezzel csak az a baj (SZERINTEM), hogy PC-ben termelődik a tápban a zaj nem csak a tápforrás zajos... Ugyebár ezért minden precízebb elektronikai rész saját akár többszörös stabilizálást és közvetlen szűrést kap, de a "zajos" táp miatt még így is van instabilitás.
    Tehát ott ahol egy ilyen többszörösen digitálisan vezérelt "rángatott" táp van ott ez nem sokat segít... Ha közvetlen az audio nyákra (közvetlen az első stabilizáló fokozat után) tennék ezt a mennyiséget annak lenne hatása de akkor is okosabb lenne olyan belső külön táppal ellátni az audio eszközöket (PCI kártya pl) ami egy kis kapcstáppal galvanikusan le van választva a belső táptól és a kapcs táp legalább 200kHz-en kapcsol na utána azt többszörösen szűrni és stabilizálni kell és akkor lenne értelme. De mivel ez nem történik meg ezért aztán ez annyit dob a dolgon mint hullának a csók :) Ennél sokkal többet számít egy tényleg minőségi profi corsair ami legalább másfélszeresen van túlméretezve (igaz ekkor romlik a hatásfoka, de megéri).

    Ráadásul mivel ez egy PCI portba van dugva ezért nincs a közvetlen mellette levő másik PCI-ba dogott kártyával még közvetlen kapcsolata sincs (Minden PCI slot párhuzamosan van csatolva a main power hubra) ráadásul minden PCI portnak saját soros áramkorlátozása van na most ezen keresztül visszahatni a fő tápforrásra és onnan egy újjabb áramkorláton keresztül egy másik PCI portra... Érzitek ti is hogy ehhez ZEUS isteni hatalom kell :DD

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák