-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy pucolt (konyhakész) galambot hol tudnék venni Budapesten?
Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Próbált már vki kovászos uborkát konkrétan kovásszal csinálni?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz inf3rno #3958 üzenetére
Én tavaly rengetegszer csináltam kovászos uborkát, és a kovászos kenyér is, ha nem is teljesen, de ugyanúgy szétmállik 3-4 nap után, főleg kiszedéskor. Ezért szoktam úgy csinálni, hogy amikor már kész az uborka, akkor kihalászom az uborkákat és egy szűrőn keresztül visszaengedem rá a levét, hogy a kenyér mócsingok ne legyenek rajta.
Neten amúgy találtam olyan recepteket, ahol konkrétan kovászt raknak bele kovászos kenyér helyett.
Én az alábbi receptet használom, és igencsak bevált:
2,5 kg uborka
2 csokor kapor
bő 2 l víz
2,5 evőkanál só
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fehérborecet
1,5 kiskanál mustármag
1,5 kiskanál koriandermag
5-6 szem egész fekete bors
5 gerezd fokhagyma
1 szelet kovászos kenyér1. Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivaccsal megsikáljuk.
2. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a sót, és langyosra hűtjük, és elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet.
3. Az üveg aljába beletesszük a kapor felét, és elkezdjük sorba ráhalmozni a hosszában három részen bevágott uborkát. Ha ezzel megvagyunk, akkor beledobáljuk a fűszereket: koriandermag, mustármag, bors és a megpucolt fokhagymák.
4. Felöntjük az egészet a vízzel, a tetejére tesszük a maradék kaprot és a kenyeret, majd kistányérral vagy fedővel betakarjuk, és félárnyékos helyre tesszük (ne tűző napra).
5. 3-4 nap (időjárástól függően) elég neki, de a legegyszerűbb, ha megkóstoljuk! Ha késznek ítéljük, akkor leszűrjük a levét, és mehet egy edénybe a hűtőbe.[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz krizmo_ #3962 üzenetére
Szódabikarbona: ropogós és friss marad tőle az uborka.
Ecet szintén a tartósításban segít.
Próbáld ki egyszer úgy is, hogy raksz bele mustármagot meg koriandertNem tudom, hogy ti milyen recept alapján csináltátok eddig a kovászos uborkát, de most így rákerestem és elég sok recept írja ezeket a hozzávalókat.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Már egy ideje szemezek ezzel a kenyérsütővel: Tefal PF220838
És ezzel párhuzamosan recepteket is olvasgatok neten, és nem egy helyen találkoztam olyannal, hogy kovászos kenyér sütése ajánlottabb inkább gáz/villanysütőben.
A kérdésem az lenne, hogy akinek van ilyen Tefal kenyérsütője (vagy ehhez hasonló), és sütött már benne kovászos kenyeret, milyen lett a sütés végeredménye?
Miért ajánlottabb kovászos kenyeret sütőben sütni nem pedig kenyérsütőben?Köszönöm a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen