-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz pvt.peter #3956 üzenetére
Valszeg azért nem csinálják úgy, mert a kenyeret csak leszeded róla, a kovásszal meg a trutymó ráragad az uborkákra. De szerintem egy próbát megér, én legalábbis arra számítok, hogy jobb lesz tőle az íze, ha egy jól beállt kovásszal csinálod, mint ha csak hagyod, hogy beleszálljon pár nap alatt, ami éppen a levegőben van. Akár úgy is meg lehet próbálni, hogy kenyeret teszel bele, és csak egy kis kovásszal beoltod a levét. Minél többet teszel bele, valszeg annál hamarabb elkészül majd. Baromi jó ötlet, szerintem csak emiatt nekiállok én is kovászolni. A kenyérhez annyira most nem kell, mert sikerült élesztőt szerezni, de uborkából sosem tud eleget előállítani öreganyám, és pillanatok alatt elfogy. Amúgy lehet még kicsit zöld dinnyét meg ilyesmiket is kovászolni. Szerintem cukkinit és az összes többi tökfélét is, ha zsenge.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz pvt.peter #3961 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet kovászt tenni a kovászos uborkához, csak felforrna a napon, a kovász éhen halna és iszonyatos szaga lenne, valamint a szűrőn is átmenne a tészta egy része.
Minek a szódabikarbóna és az ecet bele
Én csak uborkát, kenyeret, kaport, sót, vizet teszek bele, esetenként borsot és fokhagymát, de ezek elhagyhatók. Így lesz igazán finom kovászos uborka belőle. Mustármagot, koriandert, ecetet csak a csemegeuborkához szoktam tenni.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pvt.peter #3967 üzenetére
Hát én nem szoktam, mert öreganyám csinálja az alapján, amit olyan 70-80 éve tanult a dédanyámtól. Én csak annyit láttam, hogy só, kapor és kenyér megy rá, aztán kirakja a napra olyan 2-3 napig, hogy érjen. Nem rémlik, hogy ecettel meg ilyesmikkel bűvészkedett volna, de majd rákérdek a receptre. Azt tudom, hogy amiket felsoroltál, azokat a szódabikarbóna kivételével az ecetes uborkába szokta tenni, de az télire van, ez a kovászos meg pár napon belül elfogy, max egy hétig tartható el hűtőben miután beérett.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz pvt.peter #3984 üzenetére
Üdv,
Többször volt már erről szó, nem lehet kovászos kenyeret kenyérsütőgépben sütni. Készítettél már kovászos kenyeret, egyébként? Javaslom sütőben készíts először, hogy kitapasztald milyen vele dolgozni.
Szerintem, a magas hőmérséklet miatt nem alkalmas, mert ajánlott kb. 250 fokos előmelegített sütőben vagy sütő alkalmattosàgban sütni (előmelegített vasedény pl.).
A kenyérgépet nem lehet előmelegíteni, és főleg nem magas hőfokra, üresen nem ajánlott befűteni.
Valamint, szükség van gőzölésre is.
Most hirtelen ez jutott eszembe, de ha visszanézed a hozzászólásokat korábban is írtam erről néhány gondolatot.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Politika
- Subaru topik
- Tényleg jobban fogyaszt a Peugeot, az Opel és a Citroen?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Computex 2024: még két Socket AM4-es Ryzen jön
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BMW topik
- E-roller topik
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- További aktív témák...
- Rowenta RH6751WO Dual Force Cyclonic akkus Rúdporszívó, 48W, 2 sebesség, 45 perces üzemidő
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- LeoVince LV10 carbon sportkipufogó