-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutszi
veterán
-
Madoc
veterán
válasz krizmo_ #7250 üzenetére
Kiszárad, levet veszít, ha meg lefedve "túlfőzöd" akkor is változik az állaga folyamatosan. Igen úgy is mondhatjuk hogy omlós lesz de a hús élvezeti értéke csökken. Értsd: állag, íz, látvány. Csirkecomb 82 fokon a legszaftosabb legízletesebb, a mell meg 73 fokon.
Próbáld egyszer ki, addig ne mond hogy hülyeség amit írok. Ha van ellentétes tapasztalat akkor elfogadom természetesen.Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #7253 üzenetére
Én a csirkecombot is szeretem jól átsütve, amikor leomlik a csontról. Igaz akkor kevésbé szaftos.
Most még agyaltam, nem csak gomba lesz benne, hanem sajt és sonka is. Alakul ez. A mákosguba meg le lett szavazva feleségem által, mert kókuszos kekszet szeretne, meg hókiflit. Ember tervez...asszony végez.
De a rántott hal és sali azért meglesz. Ja és a póréhagyma krémleves helyett inkább sajtos fokhagymakrémleves lesz, olyat még nem csináltam, de finoman hangzik.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #7257 üzenetére
Én a gombát hagymán, fokhagymán lepárolom, petrezselyemmel fűszerezem és ezt akarom rárakni. Lehet le is turmixolom...de akkor megnézem a wellingtonba hogyan van. Nem biztos, hogy jó ötlet karikor kisérletezni, nem baj, max ott a hal plan b-nek.
Mondjuk elkezdtem a húst előkészíteni, kaptam egy 1x0.4 méteres karaj csíkot, még ki kell kalkulálni hogy lesz ebből tekercs.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #7297 üzenetére
Ezt a virslit szokták még úgy tuningolni, hogy betekerik baconnal is.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
őstag
válasz krizmo_ #7310 üzenetére
Nincs határa a melegítésnek szerintem. Esetleg a zománc felület miatt, de az is a sütő maximuma lehet, mint a zománc tepsinél, azaz egy kemencét nem fog bírni a 400 fokkal, de minden mást igen.
Elő lehet melegíteni. Én sütöttem benne úgy kenyeret pl. még régen.
Arra biztos a zománc nélküli vasak jók. Az öntöttvas wokom első kiégetéskor kültéri max. gázlángon volt üresen fél órát. De a kemencében én még csak az acél tálakat használtam és ismerősök is azt használják, nem az öntöttvasat.
[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #7310 üzenetére
Nekem van egy a 2.8 L-esből. Hivatalosan 240 fok. Nekem van egy tchibós is és azon is annyi van. 270-re felmentem vele egyszer és nem lett baja. Mondjuk keveset hasznalom és leginkább kenyérsütésre max 250 fokon.
A lidl-ben egyébként voltak ezek ősszel is. Szlovákiában egy héttel később ez a 10e ft-os 22 euro volt, online pedig (mert h ott az is van) 20 euro. Nem kicsit olcsóbb. -
őstag
válasz krizmo_ #7319 üzenetére
Köszi!
Őszinte beismerő vallomást kell tennem, miszerint mi a fasírozottat viszonylag gyakran esszük fügelekvárral, mikor nem főzelék a köret, illetve amikor a család rájár a maradékra a hűtőben másnap és úgy hidegen/melegítve esszük. Most gondoltam az ízvilágot továbbviszem egy kicsit a főzelékre és adok hozzá egy kis fanyar-édes ízt, mellőzve az ecetet. Keresgéltem a neten és egy csicsókafőzelék receptből kiindulva született az édeskés-savanyús burgonyafőzeléké:
60-70 dkg krumpli
1 hagyma
2 evőkanál mangalica zsír
2 gerezd fokhagyma (kinyomva) - apróra vágva több kell
3 babérlevél
1 teáskanál görögszéna kb., vagy ízlés szerint
5 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál juharszirup
2 evőkanál mustár
fél liter zöldség alaplé (én 1 zselékockából csinálom)
1 evőkanál étkezési keményítő, vagy liszt ízlés szerint, de az 2 kanál szerintem
só ízlés szerintIgazából a receptben volt a mangalica zsír, ezért azzal kezdtem, viszont utólag azt mondom, hogy nem ad hozzá sokat, úgyhogy lehet más zsiradék is. Szóval azon párolom az apróra vágott hagymát, a vége felé rányomom a foghagymákat, majd mellé a kisebb kockákra vágott krumplit, mellé a babérleveleket, egy kicsit kevergetem majd felöntöm a meleg alaplével. Ezután megy bele a görögszéna, elkeverem, puhára főzöm.
Amíg megpuhul a krumpli, addig összekeverem a tejfölt, mustárt és juharszirupot és ha keményítőt használok akkor mehet bele az is, a liszt szerintem nem, mert csomós lesz. A liszthez a főzőléből veszek ki kicsit, mikor megfőtt a krumpli, abban keverem el a lisztet, majd öntöm hozzá a tejfölös keverékhez. A keményítőnél az összekeverés előtt adok a tejfölös cucchoz kis meleg főzőlevet hőkiegyenlítés érdekében. Mindkettő változat kevergetés mellett végzi a krumpli mellett, majd összefőzöm kicsit, közben kóstolom és ekkor adom hozzá azt a mennyiségű sót, ami kell. Nálam ez elég kevés volt.
Más mint a sima, nekünk ízlett, egy próbát esetleg megér. Gyerekeknél is beválhat szerintem az édeskésebb íze miatt. A görögszénáról annyit, hogy először egy kelbimbó főzelék receptben találkoztam vele, akkor nagyon bejött és azóta gyakran kerül a főzelékeimbe majoránna helyett.
-
addikt
válasz krizmo_ #7333 üzenetére
Jah hát azt nem tudom, h ehető-e - majd a kérdező megmondja ha kipróbálta
Én is rántanám / habarnám - és vegetát a világért se raknék bele
Amúgymeg jó ötlet, valamelyiknap spenót lesz a kaja (tükörtojással). Kell a főzelék így télen is. Tegnap éppen vajbab főzelék készült fasírttal (szokás szerint airfryer-be a fasírt)
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
btraven
őstag
válasz krizmo_ #7331 üzenetére
Akkor megpróbálom a rántást, azt se tudom mi az.
Végignéztem/olvastam pár spenót receptet a neten, de teljesen összezavarodtam. Mindenhol tök más a recept.A legjobbak:
Youtube videóban: "már csak hozzáadom a lisztet" - de mihez? azt nem mondja
Szoky: "mindenki kéri a pontos mennyiségeket, de ezt a dekát nagyon nehéz megmondani" -
veterán
válasz krizmo_ #7350 üzenetére
Nem, nekem van itthon vagy tizenötféle kínai/ázsiai fűszerem, ezért én stir-fry szósszal csinálom, teszek rá misót, meg tobanjan szószt.
Ja, és természetesen nem üvegtésztával csinálom, de ha az van a kérdezőnek...
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz krizmo_ #7353 üzenetére
A fagyasztott zöldség fagyosan meg lehűti az olajat egy otthoni tűzhelyen, főtt jellegű lesz a kaja a sült jelleg helyett
Ha van otthon rendes wokod, meg nagyteljesítményű gázzsámolyod, akkor mehet a zöldség fagyosan,az átsüt mindent.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
-
j.bravo
addikt
válasz krizmo_ #7373 üzenetére
A múlt héten mintha még láttam volna a soroksári Ciklámen utcai Lidlben, de nem kifejezetten kerestem, úgyhogy ezt ne bedd 100%-nak...
a lőrinci Cziffra György utcáról megközelíthető (cím alapján tlán Margó Tivadar u.) mintha olyan bolt lenne ahova lepasszolják a más boltokban el nem fogyott időszakos cuccokat, ha nincs messze, egy próbát megér.
Telefonos ügyfélszolgálat nem tudja megmondani, hol lehet még?Whatever.
-
veterán
válasz krizmo_ #7381 üzenetére
BP VIII. Teleki tér, nem jártam mostanában ott, de korábban az ilyenekből jellemzően láttam, hetekkel az akció startja után is. A boltban akad hely a nonfood cuccoknak, szóval nem szoktak azonnal visszaküldeni mindent. Ha nem esik nagyon ki, akkor lehet érdemes tenni arra felé egy próbát.
Elég érdekes ez az ügyfélszolgálat, a rendszernek tudnia kéne, hol mennyi van belőle, különben leltározni sem tudnának. Elég bosszantó, hogy ilyenben nem segitenek.
Meg is jegyzem, hogy ilyen ügyben nem érdemes hozzájuk fordulni.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #7428 üzenetére
Az Arnold csipetkét (amit már linkeltek), vagy nokedlit.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
-
Cha-b
senior tag
-
bugizozi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest