-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
krizmo_ #6855 üzenetére
Párom cukorral elviselné, szvsz, mondjuk én a sajtot még el tudnám képzelni rajta, legközelebb megbolondítom vele.
Bár mondjuk a cukor talán elrontja a kalóriamérlegét az ételnek...[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Zsombor99
csendes újonc
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_ #6918 üzenetére
Én utólag szoktam megkenni, sütés után.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Top cat
őstag
válasz
krizmo_ #6920 üzenetére
Ilyenről se hallottam még. Ez ugrott be hirtelen róla.
-
Ispy
veterán
válasz
krizmo_ #6928 üzenetére
Hát egy kicsit sótlan lett és talán egy picit szárazabb, mint kéne, szóval legközelebb szaftosabbra csinálom. A recept ilyen mindent is elolvastam, aztán majd lesz valahogy típusú.
Szóval a libamellett lesóztam, borsoztam és ment rá egy kevés majoranna is. Hagytam állni egy órát a pulton.
A kacsacombot egy nagy fazékba felraktam főni egy nagy adat egész feketeborssal és 1 darab babérlevéllel és 4 gerezd fokhagymával. Kb. 1,5 órát rogyogott forrás után. Ekkor ment bele fehérrépa, sárgarépa, karalábé és zellergumó. Só nem. Hiba.
Tk. főztem egy kacsahúslevest...aztán amikor minden puha volt, kiszedtem hűlni. Menet közben a habot leszedtem és a végén egy tonna zsírt is, egy olyan 3 deci biztos lejött a tetejéről.
A libamellett alaposan körbepirítottam egy száraz forró serpenyőben, a bőrös részt jó sokáig, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Aztán bedobtam egy tepsibe, ment rá alufólia és 30 percig sütőttem így 200 fokon. Majd levettem a fóliát, mellédobtam 4 darab csirkemájat és egy 10 percig pirítottam. Amikor készen volt kiszedtem hűlni.
Amikor már semmi nem égette le az ujjamról a bőrt, minden kockákra vágtam, külön a húst és külön a zöldséget. A húst mégegyszer megsóztam.
Egy magasfalú serpenyőben egy fej finomravágott hagymát megdinszteltem a levesről leszedett zsíron, rádobtam vagy 5 darab szeletelt gombát, 25 dkg előgőzölt barnarízs és köles keveréket és fél pohár fehér rizst. Sóztam, borsoztam és ment rá egy fél tasak szárított petrezselyem. Majd elkezdtem főzni, mint egy rizottot, egy merőkanál leves, közepes lágon rotyogtatás, amikor kezdett fogyni még 1x és így tovább. Kb. a 3. körnél beleszortam vagy 2 marék fagyasztott zöldborsót és belekevertem a húst. A legvégén meg a főtt kockázott zöldséget. Meg még egy fél zacsi petrezselymet. Utána lefedtem egy fél órára.
A libamellnek csak a felét raktam bele, a másik felét vacsira fogyasztottam vékonyra szeletelve, hidegen.
A kacsacomb bőrét meg a kutya folyasztotta el lelkesen.
Nem tudom, finom lett, de talán valami erősebb fűszer még elférne benne, lestyán, majoranna, valami.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ladybug
őstag
válasz
krizmo_ #6929 üzenetére
Én két hete készítettem, pont ilyen apropóból, hogy már olyan régen volt.
Receptet holnap írok, mert a recept most épp nincs kéznél. 🙈@bugizozi: Tényleg nagyon egyszerű.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz
krizmo_ #6940 üzenetére
Egyetértek.
Az összes magyar receptemben, amit összegyűjtöttem vagy örököltem, margarin áll.
Amióta Németországban élünk szinte csak vajjal készítem a süteményeket. Érezhető a különbség.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
FerNandor
őstag
válasz
krizmo_ #6947 üzenetére
Az lesz, mert ez így nem jó...
Múltkor, azt hiszem vettem is basmatit, amikor ezt vettem. Azt hogyan kell megfőzni, hogy szépen különváljanak a rizsszemek, gurulós legyen?
Mindenesetre utálom az ilyet, amikor valami bevált dolgon változtatnak.Amúgy ez volt a tökéletes receptem: mondjuk 250ml rizs átmosva + 1.75x-ös mennyiségű víz, só, olivaolaj. Felraktam egy vaslapra a legkisebb gázégőre a legnagyobb fokozaton, ahogy elkezdett gyöngyözni a víz, legkisebbre tekertem és fedő, 17 perc időzítő, lejárt félrehúztam és hagytam egy negyed órát fedővel. Utána átkevertem, tökéletes volt.
Cheddar szószos csirkemell, nyálkás rizzsel
A csirkemell szeleteket megforgattam olivaolajban, só, bors, kevés őrölt kömény, majd a rajta lévő olajjal kisütöttem, nem adtam hozzá többet.
Rizs a fenti módon.[link] cheddar szósz a link alapján. Vaj, liszt 3.5ek ment most. Tej 1 cup, 200ml lidl laktózmentes habtejszin, mert egy olyan receptet néztem korábban, amibe kellett tejszín, de mégsem azt csináltam és így inkább ebbe raktam, ezért a több vaj és liszt. Sajtból talán 1.5cup. Finom lett, de a vajat lehet, hogy kicsit túlkaramellizáltam. A sajttal együtt ment bele még só, frissen őrölt bors, szárított chili és kozverves karikázott jalapeno paprika összevágva.
Cheddar sajt a lidlből 1kg tömb. Ehhez a folyadékmennyiséghez, legközelebb több sajtot fogok rakni és hamarabb megy majd a vajra a liszt. Nem tudom amúgy, hogy ilyennek kellene-e lennie a cheddar szósznak, amilyen ez ízre lett..
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Ispy
veterán
válasz
krizmo_ #6955 üzenetére
Nos én arra jutottam, hogy inkább legyen csak túros bejgli karira, mert heroinárban nekem nem kell dió.
Tavaly is rendeltünk valami diós cégtől, az is szar volt....apósnál az összes megfeketedett, szóval leszokunk a dióról.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz
krizmo_ #6960 üzenetére
Citromhéjjal igen, mazsolával nem, mert az összes gyerek kiköpködi állandóan
Tavaly csináltunk először, nálam number one lett egyből, a többit már unom. Kicsit olyasmi lett, mint a túrós kalács, amit pékségekben lehet kapni itt-ott.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz
krizmo_ #6970 üzenetére
Az ízlés is változik, én gyerek koromba ki nem állhattam a töltött paprikát, a májat, tökfőzeléket vagy a sárgaborsó főzeléket, most meg mindet szeretem. Ha jól van elkészítve.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- BMW topik
- Politika
- Gurulunk, WAZE?!
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Aliexpress tapasztalatok
- Kupon kunyeráló
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Robot porszívó Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro eladó
- Citrusprés - RUSSELL HOBBS
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!