-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz krizmo_ #6337 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, de mikor egy olyan kaját főzök recept szerint (ráadásul olyan tájegységét, ami nem annyira ismert felénk, K-Kelet, DK-Ázsia pl), amit még nem ettem, nem tudom milyennek kell lennie, olyankor jó lenne egzaktabb meghatározás, hogy kb olyan ízt kapjak, mint kéne. Így fel se tűnik, hogy a kisebb/nagyobb kanállal esetleg elvittem az ízt egy másik irányba, mert nem tudok mihez hasonlítani.
Múltkor majdnem vettem egy ilyen mérőkanál csomagot, de mire odaértem az Aldiba, elfogyott.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz krizmo_ #6381 üzenetére
barilla spagetti
kb. 60-70 dkg csirkemell (lehet több is), 1 üveg ilyen teriyaki szósz (érzésre 80-100 dekát lefed), 10-15 deka sótlan földimogyoró, 1-3 színes kalif paprika, cayenne bors, 1 ek mustár, kevés fokhagyma. a husit apróra kockázom, kevés olajon felpattintom fehéredésig, rá a teriyaki szósz, összeforgatás 3-5 percig, utána a kockázott paprika, mozsárban tört mogyoró is rá, majd ha elegyedtek, mehetnek rá a fűszerek, és összesen kb. 10-15 percig közepes lángon kevergetve kész is. melóba is vittem, kuzin is megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett, felvetődött, hogy mangót is lehetne belekockázni legközelebb. ja és kevés szójaszósszal boostoltam. sózni nem kell, mert alapból sós a szósz. ha megfelelőre ítéled, mehet az összefoglalóba, nincs copyright részemről
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sutszi
veterán
válasz krizmo_ #6386 üzenetére
Imádom a mustáros karajt. Nagyon jó ízhatása van.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
válasz krizmo_ #6403 üzenetére
Ugyanazok kerülnek bele, mint amit te is írtál, ez a naturabb verzió fogott meg humusz ügyben. Tahiniből és olivából lehet kicsit többet használok, de erre nem veszek mérget, több részletben szoktam hozzá adni, kóstolgatva.
Római köményesen még nem ettem, úgyhogy legközelebb kipróbáljuk úgy is!solfilo
-
veterán
válasz krizmo_ #6417 üzenetére
Pécsett jártam 2001-2002 körül Pizza Hutban, bezárás előtt pár héttel. Ki voltak már fogyva valami alapanyagból, így végül Hawaiit kértem, életemben először ettem vastag tésztásat és ananászosat.
Aztán azóta persze találkoztam a tényleg olasz jellegű vonallal, nagyon bejön az is (otthon is igyekszem klasszikus feltéteket tenni rá), de néha muszáj bűnbe esnem. De csak rendelve, mert párom kitagadna, ha ananászosat csinálnék otthon.Ketchupnál már teljesen más a szitu, pont úgy viselkedek, mint a pizzán ananász ellenesek az ananász kapcsán, belátom, hogy nem vagyok konzekvens.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz krizmo_ #6421 üzenetére
Szalonna zsírja vagy valamilyen egyéb olaj/zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma (kevés, hogy ne vigye el nagyon az ízét), tv és egy kis csípős paprika (zöld hegyes vagy bogyiszlói), paradicsom (héját lehúzzuk), gyakran kerül még bele cukkini/tök, só, néha kis fűszerpaprika. Nokedlivel esik a legjobban újabban, ekkor a végén főzünk a lecsóba kis virslit is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6421 üzenetére
Zsír, hagyma, paprika, paradicsom, só, piros- füstölt- chipotle paprika, kolbász, virsli.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6429 üzenetére
Igen, felkarikázott kolbász megy bele, amit előtte kicsit le szoktam sütni. A friss kenyér alap hozzá, én is csak "tunkolva" eszem. Úgy esik a legjobban. A paprikák nagyon jó ízt adnak a szaftjának, a chipotle meg pont kellemesen csípőssé teszi.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
Cha-b
senior tag
válasz krizmo_ #6442 üzenetére
Ugyanígy készítem én is, csak csemegeuborkával, illetve ki milyen pikánsan szereti én az uborka levéből is rakok hozzá egy kicsit.
Mi egy fokkal jobban szeretjük a gombás tokányt a hozzávalók és a metódus ugyanaz, csak uborka helyett gombát pirítok bele a hús után, illetve mi sült burgonyával szeretjük.Szerk.: lilahagyma helyett vöröshagymát használok.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Zsombor99
csendes újonc
válasz krizmo_ #6455 üzenetére
Mi már legalább kétszer csináltunk valami hasonlót:
Szalonnás szendvics kifliből
► Szükséges:
‒ óriás kifli
‒ majonéz
‒ szalámi
‒ mozzarella (az is jó, amit zacskóban lében árusítanak)
‒ ketchup
‒ lapkasajt
‒ bacon (szalonna)
[A mennyiségek függnek attól, hogy mekkora kiflit sikerül venni, valamint hány darab készül.]
► Elkészítés:
0. Opcionális: a mozzarellát le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, vagy beszórás helyett felszeletelve réteget is lehet képezni.
1. Hosszában bevágjuk a kiflit (de ne vágjuk ketté!).
2. A bevágást kinyitjuk és az alját kikenjük majonézzel.
3. "Megágyazzuk" szalámival.
4. Beszórjuk mozzarellával.
5. Újabb réteg szalámival befedjük.
6. A szalámit bekenjük ketchuppal.
7. Egy réteg lapkasajtot fektetünk a megkent szalámira.
8. Újra bekenjük ketchuppal.
9. Egy vékony réteg majonézet is rákenünk.
10. Újabb réteg szalámi behelyezése.
11. Ezt is bekenjük ketchuppal.
12. Ismét beszórjuk mozzarellával.
13. Oldalról óvatosan összenyomkodjuk, de semmi se szóródjon ki.
14. Szalonna (bacon) csíkokra helyezzük, majd azokat két oldalról ráhajtogatjuk.
► Sütés:
20 percig előmelegített sütőben átsütjük, figyelve, hogy csak addig, míg a szalonna jól át nem sül. Sütőből frissen kiemelve: (egy tepsiben 2 db)
Tálalás nagy lapostányéron, nálunk két kifli 4 fő részére bőven elég volt úgy, hogy középen kettévágtuk és egy személy fél kiflit kapott, mivel kicsit laktató hatású.Vélemény?
Jó pap is holtig tanul. | Senki se tökéletes.
-
Sumptuous
senior tag
válasz krizmo_ #6476 üzenetére
Átolvasgattam, köszönöm. :D
El is készítettem a második pizzám. Sajnos az ajánlott lisztekből nem kaptam a közeli boltokban. :( Viszont volt gyermelyi pizzaliszt 00. Így abból dolgoztam. (Liszt, víz só, pakmaya. Semmi más.)
Kenyérsütőben dagasztottam/kelesztetettem. 17 percet sült a már említett sharp sütőben 230°C-on. A szélét visszahajtogatva, sajttal töltve készítettem. Feltétnek sűrített paradicsomot, trappistasajtot, kukoricát, csülöksonkát használtam. Fűszernek pedig egy kis frissen őrölt színesbors, oregánó és majoranna került rá.
-
addikt
-
addikt
válasz krizmo_ #6507 üzenetére
A lestyán az ételízesítők egyik alapja
Bár el lehet túlozni de pölö a erdélyi csorba leves base összetevője. Egyébként húsokra, levesbe nálam kötelezőZsombor99: Nálunk valamelyik évvégi cégesbulin volt kürtöskalács. Talicskába Abban volt a tűz / parázs
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs