Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Raymond #54055 üzenetére

    Raymond mit nem mond :DDD

    A helyzet az, hogy valójában a Toshiba is kínál konzumer piacra, pl az egyik HDD a gépemben épp egy 4TB-os Toshiba, ráadásul 3-4-6TB méretben az egyik legjobb árazásuk van.
    A kevés gyártó valóban nem tesz jót az ügynek, de a legtöbben összeolvadtak, mostmeg úgy viselkednek mintha tönkre akarnának menni, vagy legalábbis a konzumer piacról kivonulni.
    Én pl sokkal szívesebben építenék úgy gépet, hogy 256-512GB SSD annak amihez gyors kell, és egy 2-4TB-os HDD a többinek (képek, zene, sorozatok) amit egy átlag user tárol. De ehhez olcsó HDD-k kellenének nagy mérettel. Ehelyett nagy levegő, és a 2,5-4,5TB árát beforgatom egy 1TB-os SSDbe és majd Pistike az mp3-at a fényképeit és a sorozatait is SSD-n fogja tárolni, és törölni, mert ma már egy hosszabb sorozat FHDban is simán eléri az 500GB-t (bd50-ben meg akár 1,4TB is lehet).
    És nem azt mondom, hogy a 18-22TB-os csúcsokat adják olcsón, de azért a 10TB alatti szegmensre erősen ráférne egy árfelezés.

    Persze tudom, mindabból amit leírtam, semmi nem lesz, pláne addig amíg bármelyik gyártó megenegedheti magnak a termelésvisszafogást a mesterséges hiánykeltés érdekében.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák