Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz Frawly #39314 üzenetére

    és ubyegon2

    Ezt a lábakon változtatást nem tudom értelmezni. Főleg, hogy nem Mac-et használsz, hanem normál Intel PC-t, abba teljesen jó bármilyen M.2 NVMe.

    Persze, ezért használok hackintosht, és nem iMacet..:-) Én a gyári Apple termékekre értettem.

    Mint le is írtam, nekem nem átlagfelhasználásra kell fészbukkozni, számít a késleltetés minimális előnye is hidd el, ha olyannal dolgozik az ember. Illetve videó edithez kell a seq gyorsaság is. Nektek meg azt kell elhinni, hogy van az a terület, ahol irtóra sokat dob a munkán, ha a pro gram azonnal reagál, minél kisebb késéssel. Őrjítő tud lenni, ha gyorsabb vagy, mint a gép és várni kell, és igen, itt tizedmásorpercekről beszélünk. Na emiatt aki csak teheti, fotó és videó edit munkánál igyekszik mindenből kihozni a leggyorsabbat, hogy ne ezen múljon. A munkanapokon, munkaórákban nagyon kijön ez, ha mondjuk éves viszonylatban nézed pláne. Ha napi fél órát spórol az ember, mert gyors és pörgős a gépe és a munkafolyamat, már rohadtul megéri az árát minden ilyen eszköz. Az időnk a legdrágább kincs.
    A hackintosh mellett van egy 2015-ös macbookom is, abban már samsung SM nvme ssd van (kb 1800/1000). A procija jóval gyengébb i7 2,5 ghz, az asztaliban i7 3,4 ghz van, de csak sata ssd-ről fut a cucc. SZerkesztés közben a macbook sokszor gördülékenyebb, de minimumm pariban van ugyanazon a képernyőfelbontáson (számít). Ilyenkor nem tudok másra gondolni, hogy az ssd sebessége komponzál, mi más? Nem értek mélyebb szinten a hardverekhez, és nem is akarok kurvára okosnak látszani :D, de látom, érzem a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák