Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajbymester

    tag

    válasz Lajbymester #35701 üzenetére

    Na tegnap megérkezett a csere MX500.

    Azóta tesztelgetem, a melegedés ugyan úgy fennáll. Terhelés közben egyszer felment 81 fokra elég gyorsan. Akkor le is állítottam rögtön, nehogy lefagyjon, illetve hogy SMART adatok ne tárolják el a magas hőfokot mint valaha mért maximum.
    A HIPM/DIPM nem hiszem, hogy segített rajta. Ha HIPM+DIPM-re van állítva, alapjáraton 60 fokon van. Ha Active-ra teszem, akkor meg lemegy 50-52 körülire. Terhelésnél kb ugyanúgy melegszik mindkét beállítással. Ez az alap MS AHCI driverrel volt. Mióta fent van az Intel RST, talán valamit változott.

    Viszont időközben megérkezett ebay-ről az M.2 hűtőborda+hővezető lapka. Így sokkal lassabban melegszik, és olyan 78-79 foknál beáll hosszabb terhelésnél is. Egyszer volt, hogy 81-ig felment, viszont utána pár másodperc alatt le is esett 74-re, aztán fokozatosan 71...69...67...stb és közben nem szakítottam meg a tesztet, szóval az nem tudom mi volt...

    Szóval úgy néz ki, hogy egyelőre a borda kordában tartja. Nyáron viszont nem tudom mi lesz...

    (most, hogy írtam ezt a hsz-t, megy egy 185GB-os másolás, és már vagy 10 perce 79 fokon volt, most hirtelen leesett 74-re, majd 72-re, ezt megint nem értem mi lehet... lehet ilyenkor lép érvénybe a beépített hőszabályzás, mert a másolás is lelassult valamelyest. De ha ez a helyzet, akkor viszont elég nagy késéssel teszi azt...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák