Új hozzászólás Aktív témák

  • Kam1kaze

    tag

    Sziasztok,

    SSD: ADATA XPG SX8000 PCIe Gen3x4 M.2 2280

    Egy hete vettem új gépet, első SSD-m, de mindig jött valamilyen probléma, ezért nem nagyon jutottam Windows telepítésen túl.

    Elméletileg nem működik a TRIM. Először, amikor telepítettem a Windows 10 Pro x64-et, felraktam minden driver-t az alaplap (Gigabyte GA-Z270-HD3P) oldaláról. Utána olvastam, lehet az a gond, hogy nem az alap Windows driver van fent, ezért eltávolítottam eszközkezelőből, hátha utána fel tudom telepíteni, de már nem indult el többet a gép. Majd újraraktam a Windows-t, ugyan úgy AHCI módban, csak a Windows Update-el frissítettem le, más driver-t nem raktam fel, de ugyan az a helyzet. Eszközkezelőben minden rendben, azt jelzi.

    Hard Disk Sentinel programban a HDD-nél van egy olyan, hogy "SSD Jellemzők" (nem tudom, HDD-nél miért szerepel), ahol ugye nincs támogatva, de az SSD-re váltva, nincs ilyen, hogy "SSD Jellemzői" a programban.

    Majd megnéztem CrystalDiskInfo programmal, aminél nem szerepel a TRIM.

    Majd ezen az oldalon az írták, hogy attól, mert nem írja, lehet támogatja és a TRIM Check programmal le lehet ellenőrizni. Megtettem, nálam ezt írja. Újraindítás után se változott a helyzet.

    Utána az SSD saját programját (SSD ToolBox) feltettem és lefuttattam az "SSD Optimization" részt, aminél a TRIM szerepel.

    Aztán rátaláltam erre az oldalra, ahol leírják, hogy lehet leellenőrizni a TRIM működését. Nálam kicsit máshogy írja, meg utána is van egy sor.

    A CrystalDiskInfo továbbra sem ír TRIM-et a műszaki jellemzőknél.

    AS SSD Benchmark program is OK-ot ír.

    SSDLife-ot is felraktam, de azt írja nem talál SSD-t és SSDOK-al se tudom megnézni.

    BIOS-ban az AHCI-n kívül még így állítottam be.

    Lehet azért nem mutatják a programok, mert nem SATA, hanem M.2 PCIe Gen3x4-es? Mit csináljak még vele?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák