Új hozzászólás Aktív témák

  • #95590400

    törölt tag

    van itt nekem egy problémás BUFFALO SHD-NSUH128G. fél év után bajoskodott vele a hd sentinel: 1-2 hiba fordult elő adatátvitel során, de 99%-a hozta ki, semmi komoly.
    az utóbbi időben párhavonta vissza kellett tolnom image-ből, mert eldobta magát a win, nem indult pár progi, és újra sem lehetett telepíteni az adott progit. image-ből is kb. 6-7 óra mire visszamegy.
    amire jutottam most vele:
    van rajta egy hibás szektor, amin az olvasás-írás-olvasás teszt elbukik. név szerint a 45011392 szektor. két progival is eljátszottuk, két gépben.
    hdd sentinel szerint 6 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
    2 hiba fordult elő a lemezre írás során.

    mivel lehet rábírni pl. az oprencert, vagy magát az ssd-t, h ezt a szektort tiltsa, helyezze át? régebben oprendszert alatt úgy emlékszem a fat táblában lehetett ilyet csinálni.
    gondolom a trim meg társai pakolgatták oda vissza, aztán az onnan lekerült adat már hibás volt, továbbkerült, ment a helyére más, és szép lassan annyi hibás adat lett, h szétesett a rendszerem. vagy mittomén...
    h miért nem kerül a szektor tiltólistára a smartba, mondjuk azt nem tudom, de ez így elsőre nem igazán vet jó fényt a firmware-re.
    ha úgy particionálom, h ez a rész nincs megformázva (adok neki pár száz megát), akkor hdd-nél az megoldás volt, csak kérdés, ilyenkor hogyan pakolgatja a belső algoritmus az adatokat, hozzányúl-e ehhez a szektorhoz?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák