Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz bodnar123 #7936 üzenetére

    Mondtam már sokszor, de neked nem kéne erőltetned ezt a játékot, ha ezeket nem tudod elfogadni. Ma is olyan dolgokkal panaszkodod tele a topikot, amik a játék jellege miatt ilyenek.

    Ezerszer elmagyaráztam, hogy nem úgy működik, mint a való élet, így felesleges ugyanazt a logikát keresni benne. Előre elkészített animációk vannak, amiket gombnyomások és egyéb játékbeli körülmények indítanak el, amik közt interpolálni kell. Át fog menni a lábakon a labda, mert ha valós collision lenne beállítva rajtuk, akkor kontrollálatlanul pattogna össze-vissza... Ilyen animációkkal nem lehet olyan kifinomultan kezelni egy labdát, mint a valóságban.

    Az "AI" meg itt valójában if-else kódsorok és RNG-k ötvözete, ami részben a játékos statjaival, taktikai beállításokkal, stb van meghajtva. Jól érzed, hogy random, mert az, de NEM TUD MÁSMILYEN LENNI.
    Nem tudsz ennek olyan értelemben "szabályt" adni, ahogy te képzeled. Vagy mindenki, mindig, minden körülmény között tökéletesen helyezkedik, tökéletesen lő, tökéletesen passzol, tökéletesen véd, vagy kell alkalmazniuk randomizációt.
    A mértéken tudnak variálni, de mindig sírás van így is, úgy is, ha túl jó az "AI", akkor azért, ha buta, akkor meg azért.

    Amit te vársz el a játéktól, ahhoz magának a működési elvének kéne tök másnak lennie. Gépi tanulással kéne megtanulnia focizni, hogy képes legyen az általad hiányolt fizika jelenlétével megfelelően finoman kezelni a labdát és a gép által irányított játékosok mozgásában valamiféle tudatosság legyen, ne csak különböző tényezők által triggerelt és randomizált értékek. Na ez kb itt tart jelenleg, nem mostanában lesz belőle irányítható játék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák