Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Jahno #90568 üzenetére

    Igen, ez egy potenciális veszély.

    Én valami rettentő naivitással állok ehhez alighanem. Régen prüntyögtem Linuxxal és kábé lepattantam róla minden alkalommal. A QNAP alatt leginkább annyit csináltam, hogy megcsináltam a volumét, aztán share-ek, majd jogosultságok (asszony és én), meg lekapcsoltam egy csomó processzt (webszerver, ftp és hasonlók). Aztán varázsoltam rá Time Capsulet asszony laptopjához, iTunes szervert és hasonlókat. Volt wizard, aztán nyomkodtam.

    A hagyományos értelemben vett adminisztráció kimerül abban, hogy néha megnézem van-e frissítés, néha újraindítom (frissítés előtt javasolja is). Néha ránézek a smartra. A megosztásokhoz nem kellett hozzányúlni 2011 óta. Egyszer szétszedtem és kitakarítottam belőle a port.

    Leginkább fájlszerver az egész. A ZFS-ben rejlő potenciál bizsergető izgalommal tölt el, de ezzel szemben majd ott lesz az Excel táblán levő "grand total" mező melletti érték, ami lehet meggyőz arról, hogy elég lesz 2 db új vinyó a meglévő NAS-ba.

    Még nem tudom, de gondolkodom rajta sokat alighanem. Minden inputot köszönök, mert ti velem szemben tényleg ismeritek az IT-világot, én csak a felszínt kapirgálom néha....

Új hozzászólás Aktív témák