Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Bakker, mint valami rossz sci-fi:
Velence + Oasis of the Seas
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ncc1701
veterán
válasz FőDudu #71809 üzenetére
Hivatalosan nem verseny, hanem túra. De vannak, akik elék komoly tempót nyomnak.
Mondjuk mi tuti nem versenyzünk, bár remélem lesz olyan a csapatban, aki bicajozott nyáron, nem akarok tötymörögni. Haverral is beszéltük, h kb van 4 hétvégénk odáig, szóval most akkor mind a 4x menni kell edzeni. Az sem teker rendszeresen, nekem megvan a napi fix 15km, de az ugye nem 210.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Véleményem szerint ezeket úgy kéne használni, hogy ideig-óráig akkuról menjen, amikor nyavajog, hogy tölteni kéne, akkor meg hálózatról.
De ilyen "100% így használd a laptopodat" megoldás nincs. És amit emlegettek, hogy hitvita.
Van aki mindig hálózatról használná, más meg sosem.
De mivel akku van benne, amit néha meríteni, néha tölteni kellene, valami olyan megoldás / használati modell kell, ami mind a kettőt megoldja.
Pár laptop nem képes bekapcsolni akku nélkül, másikak rinyálnak, hogy Kakukkiába költözött az akku, és cseréljed, vagy nyomj F1et...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #71806 üzenetére
Azt még értem is, csak a hogyannal van a bajom. Ok, hogy meleg van, gyerekek szeretnek pancsolni, de még mindig úgy nézem, hogy az emberek barmok. Átlag hétköznap nap közben simán elférnek egymástól legalább 5 méterre pl Dunakeszin a parton a népek, hétvégén viszont heringmódra tobzódnak egymás nyakában. A távolság sem segít túl sokat, átlag hétvégén a Bánki tó is tele, szóval marad a még nagyobb táv, aztán valami ritkábban látogatott tengerszakaszt kell lőni.
-
ncc1701
veterán
válasz -NoVa- #71812 üzenetére
Ezt már tavasszal elmagyaráztam. Már nem félnek az emberek. Az ember olyan, h nem tud tartósan félni, ez van. Mostanra van tartós 35 fok, mindenki közeli tópartra megy, és nem az lesz a szempont, h kevesen legyenek, mert az jelenleg huszad rangú. Balcsin sokan elférnének, de az messze van, és szinte minden nap dugó van, de megmagyarázták, h nem kell, h az M7 3 sávos legyen.
De ha ez segít, én példamutató vagyok, nem megyek tópartra, itthon maradtam medencézni.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #71800 üzenetére
ez a fa mikori telepites is?
ertem a csiziot, csak ez pont egy olyan utca, ahol 2x annyi tavolsag van az utca ket oldala kozott, mint egyebkent a legtobb helyen szokas
itt persze hogy elfer
ott ha legyakjak a ket utcankent a szelso haztombot, csinalhatnak a helyere dupla fasort viragagyassal bringasavval meg a belso haztomb ala parkolot a lakoknak, utcara meg vmennyi fizetoset az odaerkezoknek
a belso haztomb meg 2x olyan magas lehetne 3x annyi kecoval, aztan akkor ellakhatnak "elheto" kornyezetben a jelenlegi gettosok
ez a gettos szarsag toldozgatasa-foltozgatasa ez nem vezet igazabol sehova
na?több drón kell ;P
-
Gabibácsi
őstag
válasz ncc1701 #71813 üzenetére
Nem kell 3 sávos m7, a háromsávos szakasz a legveszélyebb
úgyis csak a két belsőt használják
ma amúgy m7 délután borzalmas volt, 4 kocsi ment egymásba, osztán volt minden... meg leállósávon előzött mindenki, és utána viszontláttam később, tehát nem kanyarodotz leHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #71817 üzenetére
Szakadj le errol a leromboljuk a hazakat otletedrol, nem csinalnak varosi autopalyat mar soha tobbet. Az a hajo elment, budapest nem los angeles.
Szerintem alig szelesebb mint a Wesselenyi amit emlitettel, ha ott a halszalka pakolast felszamoljak siman lehet hasonlo zoldet vinni az utcaba. De ha korbenezel a kilencben, akkor ott a Bokreta utca ami sokkal keskenyebb es ott is elfert a zold.
Ez ilyen husz eves tortenet, valamikor a kilencvenes evekben kezdtek a ferencvarosban, tombrehabilitacio cimen, a Tompa utcaban lakott egy evfolyamtarsam az 2000 elott meg biztos hogy betontenger volt autokkal zsufolva.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #71820 üzenetére
senki nem mondta, hogy varosi autopalya kene a hazak koze 2x3 savon, ezt csak te magyarazod bele ebbe
de azert latod itt is egy uj epitesu epulet van balra
Tompa utcatol 1 utcanyira a Ferenc krt fele a Tuzolto utca -ban mi lesz a matek?
meg a Googlemaps terpeken is olyan sotet az utca az egymashoz kozel levo hazak miatt, hogy muvirag is kidoglene[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz JonesC #71823 üzenetére
az lehet, csak egy 10-12 emeletes toronyhaz helyette 50-60 lakassal, ottani m2 arakkal siman tobb Mrd-t erne annal, annak 100 eves romnak helyen es egysegnyi terulten 3-4x annyian laknanak egyetlen olyan epuletben
olyan mintha 3-4 haztombot egybe huznal vertikalisan bovitve, felszabadul korulotte egy csomo most beepitett terulet
meg ugy egybol lenne hely a briganyomiknak meg a parkositasnak is
ezzel lesz/lenne elheto a kornyezet, nem az egyiranyu utcazos meg zsakutcazos balfaszkodassalezekkel a regi hazakkal csak a baj allandoan, van penz meg nincs a felujitasukra, omlik a homlokzat, szar a teto, total elavult az egesz epulet gepeszetileg is, nem is mai normaknak megfelelo az elrendezese/beosztasa sem, mert igazi atjarohaz elrendezesuek
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Sipi-
őstag
válasz zetor2000 #71811 üzenetére
Pár napja jött céges Teamsen és levélen alert, hogy ne hagyjuk a laptopokat felügyelet nélkül töltőn. Illusztációnak egy olyan véges gép fényképe volt betéve, aminek a billentyűzete átégett és a kijelző is megsült. Állítólag a következő Bios frissítés megoldja, ha még nem púposodott fel az akku.
Pedig nem ócska vasakról van szó, hanem HP Elitebook-ok (listaáron 5-600ezres gépek a mi konfigjaink).https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
JonesC
tag
válasz hobizoli #71824 üzenetére
Tornyot a büdös életbe nem építhetnél az ilyenek helyére, max az eredeti magasságig mehetsz. Az nagyon kimaxolva + két szint. És az ottani építési ktségek brutálisak a külvároshoz képest. Ha parkoló is kerül az aljába az -1 szint. Kétmilliós négyzetméterrel is sanszos, hogy nullszaldónak is örülsz.
Amivel lehetne nyerni plusz nm-t, az az udvar beépítése, általában elég nagy udvarok vannak.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Legfeljebb régi darab, de ennek mindegy, hogy töltőn van-e felügyelet nélkül, ami akku elindult az időzített bomba akkor is, ha csak a polcon áll. Ha nagy áramot vesz fel töltés közben akkor persze kritikusabb. Időben kell cserélni, majdnem mindent megold. Mondjuk ha nagyon kivérzik akkor pár év múlva már füstölni sincs ideje, de akadt aminél csavaroztuk a noteszt, vagy kicsit megnyomkodtad miért púposodik a bill és akkor indult el. Szerencsére nem mindig látták és túl nagy sikítozás nem volt, ház mögötti betonon bevégezte, de volt mikor maradék már anyós előtt a betonon hűlt ki és mehetett a hulladéklerakóba:-D
-
Jahno
veterán
Ezzel a Csopok, Gyömbér, Derese környékkel mennyire vagy képben? Még régebben nézegettem. Én is emlegettem párszor, meg Te is, de csak azt, hogy eláztatok, lemerül a gyerek, volt valami "hotel" és ilyesmik, de egyelőre még a Gemenbe sem tudtam rendesen bekavarodni a leírások alapján, itt meg kinéznénk egy átlagos 1 napos körtúrát, de még tán úgy is, hogy dél felé érjünk oda és még valamikor éjjel haza is essünk. Tudja fene mi lesz benne erőnlétileg, de most két haversrác eltéved a Dolomitokban éjjel és 36 kilométeres kerülő sikeredett terepen. Ha Nekik ment, akkor nekem is menni fog, többire ott a biztosítás :-D
Aztán van mikor valaki azt írja, hogy átlagos kondival, tapasztalat nélkül is megoldható, más meg hágóvasat, jeges létrákat, ütemezett időben ide-oda közlekedő felvonókat ír, meg "különben fent döglesz meg a hegyen" opciót, akkor már elbizonytalanodok.
-
Sipi-
őstag
Chopokon voltunk egyszer, arról néhány napja írtam hosszabban. Felvonó 6ig jár lefelé, nyáron is, amikor még fél 9kor is világos van.
Ami biztos, hogy kell: kaja és víz elegendő (meg némi pénz, mert van ahol lehet venni is kaját), gps-es túristatérkép (Locus map, barátunk frissen vett nyomtatott térképe rossz volt), feltöltött telefon, könnyen felkapható esőkabát (biztos, hogy esni fog eső), táskában cuccok bezacskózva, jó cipő és zokni, hegyi mentést is tartalmazó utasbiztosítás :)
Én biztos nem indulnék el délben megint, legkésőbb 10kor, de inkább korábban. És az időt nem elcseszni hosszú fényképezgetésekkel. Nem olyan, mint a Mátra, hogy mész egyik irányba max. egy órát és minimum országutat vagy falut találsz. Konkrétan csak sziklák, baromi szép tájak, felhő és néha eső akár órákig.
Ahol a barátaink mentek akkor Ők felhívták a hegyimentőket, hogy gázban vannak, eláztak és ezen a GPS koordinátán vannak. Mondták, hogy ott nem lehetnek, ott nincs út. De ott vagyunk. Nem ott nincs út. Végül kiderült, hogy az csak egy erdészeti csapás volt. De mondták nekik, hogy még menjenek X km-t lefelê és akkor elérnek valami település szélét. Végül így is lett.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
Na, ez a 6 óra ez a zűrös. Akkor abból fent alvás kell, hogy legyen, mert az nem pálya :-/ Feltéve, ha értelmesen nem lehet lemenni gyalog. Lefelé tán úgyis könnyebb :-D
" És az időt nem elcseszni hosszú fényképezgetésekkel."
De, ez lenne a cél :-D Éppen ezért nehéz betájolni az időt és a lehetőségeket. Lehet simán csak a Csopoki izé (asszem Hopoknak kell írni) vagy bármelyik csúcs környékén pár 100 méteres körzetben lógni és kb. kész is, besétálsz, onnan legalább időre vissza kell találni.
Lenne ismerős akit megkérdeznék, de egyik sem tud civil fejjel gondolkozni és egyből rámdumálná, hogy vigyek mászóvasat és sörért ad kölcsön lavinajeladót, csákányt, mindent, mert csak toronyirányt közlekedés az igazi, pár nap alatt meg is lehet kerülni mindhármat, energiaszelet, kész Kötelet meg magamnak kell intézni, mert más kötelében nem bízunk
Pont szikla és táj kell, azt néztem be Google térképen és képek alapján, aztán mivel van 1 napos túra a 3 csúcsot körbejárva, így talán 1 napba bele tudna férni ha valamelyik környékén csavargunk. Még komolyan nem láttam neki, talán Deres az gyalogtávra van Hopoktól, szóval ilyen kocaturistás megoldás kellene és általában ezt a nehezebb kideríteni :-P
Mondjuk ilyen út/nem út és merre a település széle azt néha össze tudjuk adni magunknak. Bár lehet beszűkült a tudatom, aztán gémeskutat és egyebet felismerek, mást meg nem. Van analóg turista tájolóm, max. gyakorlok egyet a környéken (:-
Igazából meglestem pár turista képen az E8as út tábláit, ilyen csúcs, olyan csúcs, a többi 1-3 óra, ott már bátrabb lettem, lehet belőle viszonyítani. Cska mikor a célokat kerestem kuglin, akkor egyik sem volt 200 kilométeren belül.
Talán Srdiecko-t találtam meg, hogy van parkoló, aztán vagy 3 óra a táv, vagy felvonóval pár perc. Így körbelőve már látszik meddig lehet menni autóval, a táblák alapján meg ott vannak a gyalogos távok.
Aztán valahogy az jött ki, hogy Deresénél láttam egy képet, miszerint Chopok az kb. 45 perc, a végén szerintem kezdésnek ez nekünk pont elég oda-vissza és legalább kiderül mit nem tudunk, meg a napba is belefér. Gtérképen vízszintben bármit el tudtam volna képzelni, mikor itt falu szélén a dombon is van 300 méter légvonal, amit meg lehet tenni 3 kilométeres laza kerülővel. Tátra meg csöppet más liga, de ezek a kvázi gerincen menő kis sétás ösvények egész meglepők Nem is sejtettem, hogy létezhet.
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #71835 üzenetére
Hétvégén majdnem Budaörs lett belőle, ott ezer éve nézegetem a dombokat, csak...
Aztán haverok este rádumáltak, hogy csináljunk már valamit, így kikötöttünk egy kilátónál, amit egész szépen megderített a hold. Asszonynak mondjuk nem tetszik, de én vérszemet kaptam, ehhez be kellene tájolni valami ilyesmi lapos mezőt. Még a kisebbik Nikon is bírja, Sony meg aztán főleg. Én itt gyutávba nem fértem bele, szóval betekergettem havercsaj gépét, kiakasztottuk a távkioldót és kész. Másik géphez nem volt vezetékes, azt 2 órán keresztül szorgalmasan nyomogatta
Ebből most felbátorodtam, baromi szép, szinte nappali színe lett az elejének és valami laza dombsoron tuti meg kell csinálnom.
-
Jahno
veterán
Valami keci nagy baj van az M0 felé, már a sokadik szirénázós megy ki délre, rendőr/mentő/tűzoltó mind kupacokban.
-
hobizoli
nagyúr
[link] UC
több drón kell ;P
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #71821 üzenetére
Lattad a Bokreta utcat? Az se szelesebb, megis megoldottak. Azt a bontast a belvarosban amit reklamalsz mar megcsinaltak 1900-ra. Andrassy es a tobbi. A maradekra eleg ami most van, nem lesznek ott tizenemeletes toronyhazak. Akinek megis olyan kell koltozhet kifele szabadon, lesz vevoje a szar, 4 meteres belmagassagu lakasara.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #71841 üzenetére
Az 1900as évek elején ott még nem volt "belváros", éppen akkor lett nemrégen készen az Andrássy. Előtte valami kültelkek voltak, kábé nyomornegyed, amit ledózeroltak, a népet elkergetve, és a Városligetet összekötötték a kisföldalattival. Ez az 1900as évek elején mondjuk 20-25 éve volt.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
válasz zetor2000 #71843 üzenetére
A milleniumi unnepsegek kapcsan tortent atepitesekre gondoltam, ennyire pontosan nem tudom, de akkoriban voltak sugarut epitesek. Meg a 70-es evekben amikor varosi autopalyakban gondolkodtak. De ezek az idok elmultak. Es a 70-es evek karokozasait elkezdtek felszamolni mara.
-
-NoVa-
addikt
Reißeck-Höhenbahn teteje, ha kő kell meg fotózás, aztán elsétálgatsz fent pár órát, nem kell nagyon messze menni. Sífelvonó felvisz a bányavonatig, az tovább, onnan meg hegyi víztározó, sok kő, nyest, mormota, stb közel. Lehet ilyeneket: link
Ha arrébbmész, akkor civilizáció nélküli hasonlókat, nem kell nagyon rákészülni csákányos köteles vonalon.
Alatta a Millstätter See környékén lősz szállást, akkor tó is van szép. Egynek jó. -
Sipi-
őstag
Az is lehet, hogy felmész felvonóval (parkoló lent van, nagy, irányítós emberkékkel, ingyeneseb, legalábbis 3 éve így volt) és a környéken elvagy 6ig. Ott is van mit nézni, nem kell feltétlen túrát menni. Elindulsz egyik irányba, 2-3 óra múlva visszafordulsz. Csak ne tévedj el :D
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Gabibácsi
őstag
Kigyulladt egy raktár Csepelen, a Színesfém utcában hétfő hajnalban, ahol akkumulátorokat és pirotechnikai eszközöket tároltak - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A közlemény szerint az épület földszintje égett, ahol akkumulátorok voltak, és a tűz miatt ezek közül több is felrobbant. Mint írták, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz eattila #71502 üzenetére
Ha spotolni akarsz, akkor:
- ha aszfalton, akkor országúti, abból egy fékváltókaros használt.
- ha terepen/földúton, akkor MTB, esetleg CX. De a CX drága, MTB-ből van használt olcsón.Ha 120 kg fölött vagy, akkor ésszel kell kerót választani, 100 alatt kb. mindegy. Tescót véletleül se, de Decathlon szóba jöhet.
De szerintem egy jó használt lenne a nyerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest