Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz Phülöp #113417 üzenetére

    Portforward azért kell, hogy kintről elérd a NAS-t. Előtte is meg kellett csinálni,vagy megcsinálta magának, erre is van varázslat, még ha nem is mindig szeretjük.

    Hát szóval van egy külső IP-d, ami 1.2.3.4 és néha változik. Dinamikus DNS arra való, hogy az 1.2.3.4hez hozzárendeli a neved, phulopnasa.synology.me vagy hasonló és amikor ez 5.6.7.8-ra változik, akkor automatikusan hozzárendelődik a név.

    De ez az IP a routered külső IPje, oda mindenféle hülyeség beesik, aminek nagy részét el kell dobni, mert minek címezgetik hülye robotok és hekkerek, mi közöm hozzá.

    Ahhoz, hogy a NAS elérjed, a routernek meg kell mondani, hogy a külső 5000es portra érkező kérés essen be a NAS 5000es portjára, az értelmezi és válaszolni is tud. Ez a portforward jól, csak ugye nem Tőled eshet be kérés, hanem a világ minden részéről, ez lassíthat is, meg jól fel szoktak nyomni egy csomó eszközt. Synology még a sor végén van, de sosem tudni és legyen mentés mert már a spájzban vannak.

    Persze ahogy a Skype vagy egyéb program is tud kétirányúan pofázni odavissza mindenféle port irányítgatások nélkül, erre is van módszer, mert NAS feljelentkezik egy külső szerverre, kliens is oda és akkor az összeköti ami megy néha direktben vagy nem, a fotóalbumos megosztása pld. ilyen, kiszolgál, mint egy webszerver.

    Én meg úgy vagyok vele, hogy ki nem engedném, van kliens program és kész vagy maximum VPN, egyéb elérés.

Új hozzászólás Aktív témák