Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyimger
őstag
válasz csuvicsuva #140451 üzenetére
Nem megyek bele még egyszer.
Borzalom követni ezt az ügyet. Ma már leírtam máshol, de érezzük egy kicsit az iróniát:"Az FTC meghallgatás a Call of Duty esetleges exkluzívvá tételéről a Final Fantasy 16 megjelenésének napján kezdődött el. A Sony által megvásárolt exkluzív játék megjelenésének napján."
Hogy lehet vitázni arról, hogy ki tesz mit exkluzívvá, miközben a Sony erről híres?
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
Vigyázat, a cím csalóka! Angol értése erősen ajánlott.
FINAL FANTASY XVI Proves That Modern Gaming is Getting WorseA világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
alratar
addikt
válasz gyimger #140452 üzenetére
De azért azt érezzük, hogy a kettő nem ugyanaz,DA
Exkluzívvá tenni egy játékot, ami mondjuk jó esetben is megmozgat egymillió embert, az nem ugyanaz, mint kisajátítani egy játékot ami miatt az emberek konzolt lesznek.
Csak az ismerősi körömben, három olyan embert ismerek aki csak a COd és/vagy a FIFA miatt vesz konzolt.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
gyimger
őstag
válasz alratar #140454 üzenetére
Igen, talán, de ki fogja eldönteni, hogy melyik játékot szabad vagy nem szabad exkluzívvá tenni. Eddig a Sony perkált egy-egy játékért, hogy csak nála legyen, ahogy az MS is rákezdett erre, a Sony nyomott egy Halo mémes "wait, that's illegal"-t.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
1 ember, 1 hét.
[link] - "I Remastered GTA San Andreas (Fixing Rockstar's Mistake)"(nem csinálta meg a játékot)
(csak a Grove Street-et és a nyitó jelenetsor végét)
(de van mit nézni)
(igen, Unreal Engine 5)A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
gyimger
őstag
Ez egyszerűen elképesztő. Lehet, hogy még a mi életünkben egyszer megcsinálja ezt a Rockstar is normálisan, ha egy kicsit is fontosnak érzi majd.
-
alratar
addikt
válasz gyimger #140455 üzenetére
Nos, azt én nem tudom. De azt tudom,, hogy egy ekkora hízott játék, ami nem kicsit meg boríthatja a piacot,, exkluzívvá tételét meg kéne tiltani.
És igen, tudom hogy Phil azt mondta, hogy legalább tíz évig mindenre meg fog jelenni.De ha jól emlékszem, a Bethesda címeire is valami ilyesmit mondott, aztán érdekes módon mindegyik Bethesda szín valahogy mégis exkluzív lett.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
alratar
addikt
válasz cyberkind #140456 üzenetére
Ezt most ugye te se gondoltad komolyan?
Tudom hogy a PC-seek annak örülnének legjobban, ha minden mindenre jönne és lehetőleg PC-re minden egy nappal korábban.
Viszont ha ezt a Sony meglépné, első lépésnek PlayStation fanok felakasztanák Jimet és fel gyújtanák A Sony székházát..
Második lépésben, a Sony ott húzhatná le a rolót, hiszen senki nem fogna playstationt venni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
echterion
nagyúr
válasz alratar #140463 üzenetére
Ez csak a szokásos kettős mérce, mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Bármelyik cégnek igazat adni ebben szerintem naivitás. Ha az egyik megteszi, akkor ugyan le legyen már annyira kétszínű, hogy ha más is megteszi, akkor ördögöt kiált. Szánalmas és egyben sértő, hogy ennyire hülyének néznek sony-ék.
-
Zó
tag
Nem tudom, hogy emlékszel-e még, amikor PS2-exkluzívok voltak az aktuális GTA-k. Azóta is hallottam hasonló vágyálmokat fanboioktól. A Square Enix játékainak exkluzívvá tételének elmaradásáért pedig aligha lenne lincselés. Játékosszemmel nehéz itt jó fiúnak tűnnie bármelyiknek.
Azt aláírom viszont, hogy most nem már birtokolt stúdiók állítanának elő "mindenkit" érdeklő terméket, hanem egy ilyet akarnak felvásárolni. Ez egyeseknek látványosabb, mintha csavarról csavarra vásárolod fel a világot, lásd Embracer vagy Tencent. Ugyanakkor a Sony tényleg a hiszti szintjén reagál, komikus és álszent. Eleve lehetne alternatívát állítani a CoD-dal szemben. Engem ez, mondjuk, nem érdekel, tőlem az IP-t is dezintegrálhatják vagy Sony-exkluzívvá tehetik. A felvásárlásnak viszont szorítok, mert még mindig ez a legjobb esély egy csomó AB által bírt frencsájz számára.
Az meg egy más kérdés, hogy szomorúnak tartom a Sony konzolpiaci túluralmát a nyújtott teljesítményüket látva, akkor is, ha az MS játszmájában ott a nagyobb tőke és a felhő.
-
Mr.Csizmás
titán
se a cod, se a ff miatt nem sajnálkozok, mindkettő time sink a maga módján
emlékszem anno az alan wake miatt hogy sírtak az xbox vérpistik, hogy kiadják pc-re, pedig "nemeztígérték" (
és nem is gyurcsány adta ki)sz: közben, vagyis előtte évekkel valamelyik E3 beszámoló GS cikkben írták, hogy az első game amit többmagos procikra fejlesztenek már alapból.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
csuvicsuva
addikt
válasz Mr.Csizmás #140467 üzenetére
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
Moby
addikt
válasz Mr.Csizmás #140467 üzenetére
Ők vlaszeg elfelejtették, hogy eleve pc-re, és xboxra jelentették be.
-
alratar
addikt
Eleve lehetne alternatívát állítani a CoD-dal szemben
Szerintem is lehetne, viszont nem hiszem, hogy eredményes lehetne, hiszen a coD mellett akkora márkaűség alakul ki az évek során, hogy azt nagyon nehéz lenne kikezdni. Még akkor sem, ha egy mindenben sokkal jobb és kiforrottabb, innovatívabb dolgot tennének le az asztalra.
Nézd csak meg a mobil piacot.
Még mindig az IPhone a piac vezető, holott a droidos telefonok már sok esetben sokkal jobbak nála.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Dilikutya
félisten
válasz alratar #140471 üzenetére
Az új versenyzőnek be kell bizonyítania, hogy jobb. A multihoz nem értek, nem is érdekel, de az egyjátékos része mindig jó szokott lenni. Amelyikkel nem játszottam, azzal a jövőbeni hadviselés miatt nem játszottam, az nem köt le.
A mobil piac is fura jószág, hiába jó hardveresen az iPhone, hiába az egyik legjobb a kamerája, én pl. agyfaszt kapok a szoftverétől. Meg attól, hogy kábelen Total Commanderrel másolva képeket, videókat állandóan megáll, de külön programmal gond nélkül átmegy egy menetben.
A kínai droidok is hiába jók hardveresen, azok eleve nem tudnak szoftvert csinálni. Egy Xiaomi, Huawei már vállalható.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
gyimger
őstag
válasz echterion #140475 üzenetére
Az exkluzivitás szar, de bele kell törődni, hogy lesznek. De amíg csak a Sony adott ki exkluzívokat, addig senkinek semmi baja nem volt. Ráadásul olyan fanatizmus és megszállottság veszi körül, hogy ugyanazon emberek képesek már most szarozni a Starfieldet és percekkel később reménykedni egy Playstation kiadásban. Amikor a csapból is a Last of Us folyt, nem volt se rinya, se pereskedés.
-
alratar
addikt
válasz echterion #140475 üzenetére
A én meglátásom szerint az, hogy a sony egy vasat akar eladni, mamit azért vesznek az emberek, hogy pl. codozzanak rajta, lehetőleg haverral.
És mint ilyen, ha a cod kisek alóla nem kis ember tömeg fog elvándorolni.Hogy a fanok miért hisztiznek, nem tudom. Talán, mert mindenért verik a nyálukat.
Nekem meg az a kifejezett bajom, hogy a két pólusú - a nintendot nem vennénm ide, mert ők külön állatfaj - nem tesz jót egyetlen piacnak sem.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
_drk
addikt
válasz gyimger #140476 üzenetére
Volt azzal baj mindig, de 20 év alatt eldönthetted, hogy veszel jelenlegi PS-t vagy nem.
God of Warok után mindig fájt a szívem.
Most szarrá is játszom az ujjakat!Ez az egész fúj exkluzív valójában csak pénz kérdés.
Itt semmi hit meg józan ész nincs, csak pénz tárca és matek egyéni preferált dolgokkal.Engem például rohadtul érdekelne a Zelda meg még 1-2 játék switchen, de nem adja ki a matek. 200ezer Ft túl sok nekem pár jatekert. De ha 2x ennyit keresnék, nem nagyon gondolkoznék rajta.
Ebbe még most az Xbox kavar be ha jönnek egyszer a játékok. De oda is több kell még, meg hát ott már a PC is beleszól, hogy inkább azt upgradelem, viszont lehet egy XSX olcsóbb...A pénzt meg csak azért írom, hogy ki mire veri el.
Tesomek most 350ezerért balcsiznak.
Mi is néztük, hogy egy éjszaka olyan 20-30ezer ami semmi extra, csak úgy a kényelmes minimum.
Na az a pénz egy kb 2 éves gamerkedés napi szinten fullossan.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Switch esetében adja csak ki igazán a matek. Minden egyes címet megvettem, majd jellemzően szögre annyiért örömmel el is vitték amennyiért vettem, mert a Switch excluk zöme nagyon szépen tartja az árát! Sőt... van egy fóliás SMB All Stars-om, amit pre order vettem, de 2x áron boldogan elvinnék holnap...
Ha veszel egy Switch-et és azt az excluk miatt teszed, akkor érdemes 2nd hand venni, dokkolva tolni mindig. Amikor végeztél az alábbi listával, akkor a gépet 2nd hand áron el is fogják vinni. Gyakorlatilag a Switch egy nullszaldós platform. (Persze ha DLC (OCD lesz az) fétised van, mint nekem, akkor egy minimális bukó lesz rajta, de semmi vészes.)
Végigment, mellé az értékelésem:
- Mario Rabbids Kingdom Battle + DLC - 8/10
- Captain Toad Treasure Tracker + DLC - 8/10
- Yoshi's Crafted World - 8.5/10
- Super Mario Odyssey - 9.5/10 - Szégyen vagy sem, a legjobb Mario játéknak tartom ever.
- New Super Mario U Deluxe - 8.5/10
- Luigi's Mansion 3 - 9.5/10 - Ez... atyaég, minden pixele gyémánt.
- Zelda Breath of The Wild + 2 DLC - 9.8/10 - No comment. Életem 2. legjobb játéka.
- Hyrule Warriors Age of Calamity - 7/10
- Zelda Link's Awakening - 6/10 - Életem eddigi legrosszabb Switch játéka.
- Donkey Kong Tropical Freeze - 9/10 - Irgalmatlan nagy pozitív csalódás.
- Astral Chain - 8/10 - Meglepően jól betalált...
- Metroid Dread - 9/10 - Ez még annál is jobb volt, mint amire előzetesen számítottam.
- Xenoblade Chronicles Definitive Edition (+ Future Connected) - 7.5/10
- Xenoblade Chronicles 2 - 8/10
- Xenoblade Chornicles 2 Torna The Golden Country - 7.5/10Polcon, de még nem toltam végig:
- Super Mario 3D All Stars
- Paper Mario The Origami King
- Bayonetta 2
- Bayonetta 3
- Zelda Skyward Sword HD
- Fire Emblem Three Houses
- Hyrule Warriros Definitive Edition
- Super Mario 3D World + Bowser's Fury
- Pikmin 3 Deluxe
- Ring Fit Adventure - Tologatjuk, nagy móka!
- Pokemon Let's Go Pikachu
- Mario Rabbids Sparks of Hope
- Kirby Star AlliesAmit feltétlenül még beszerzek:
- Xenoblade Chronicles 3 + DLC-k
- Zelda Tears of the Kingdom
- Kirby and the Forgotten Land
- Mario Kart 8 Deluxe
- Pikmin 4
- Pokemon Sword
- Fire Emblem EngageNálam a Switch drámaian többet megy, mint a hulladék PS5, vagy éppen a tök jó, de be se kapcsolom XSX.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
_drk
addikt
-
FunPro
őstag
válasz alratar #140477 üzenetére
Szóval, ha nem jönne ki soha többé új cod, akkor becsődölne a sony?
Ha ekkora üzlet van benne, akkor miért nem vásárolják fel ők az Activisont?Nagyon sokrétű ez a kérdéskör. Nem sok olyan cég van a piacon, aki képes lenne bekebelezni az Actit, így ha a tulaj meg akar válni tőle, nem sok fele tud kopogtatni. Ezek szerint akkor soha nem lehet eladni, mert a cod kérdéses lesz?
Szerintem az exkluzív címeknek van létjogosultsága, nem véletlenül tartanak fent a nagy cégek kisebb-nagyobb fejlesztőcsapatokat. Viszont, ha a módi az, hogy a saját stúdió saját hardverre hozza a cuccokat, akkor ne legyen meglepődve senki, hogy ez az újonnan megszerzett stúdiókra is igaz lesz.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
i2k
őstag
Konkrétan spirális mozgás indul be már az Activision-ügylet pusztán eszembe jutásától is...
Egyszerű vagyok, mint az 1x1, alapvetően tojok a piaci hullámokra, amiket az üzlet felver(ne), így azt gondolom, hogy drámázás a köbön, aminek biztosan van némi alapja a japánok részéről, de...
...akkor ők meg ne szarakodjanak, és MINDEN játékuk legyen multiplat.
Ja, hogy az anyagilag és a japán (belterjes) vásárlói kör számára nem érné meg?
Ki nem szarja le, ha ők meg egy multiplatform cím miatt akarnak kamikaze akcióval megakadályozni egy cég eladást?!A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Crus
őstag
Egyszerűbb lenne arra kérdésre válaszolni, hogy miért nem az :-/
A teljesség igénye nélkül:
- ez már nem az a gép, amit érdemes az excluk miatt tartani, mert azok nem nagyon vannak. Aki teheti, az egy normálisabb PC-n tolja szebb és jobb minőségben. Az arcom leszakadt, amikor a PS5 verzió után a PC-s TLOU Part 1-et végigtoltam, annyival gyönyörűbb volt, de igaz ez a GoW-ra, Daysre, UC-re, etc. Slusszpoén, hogy a PS5-ön a sokadik patch után is olyan bugba futottam 2x, amikor egyszerűen csak egy reload segített, míg az inferiornak tartott PC-n nyoma se volt ott azoknak a hibáknak.
- hol vannak az új Sony ip-k? Meg lehet nézni a korábbi genek esetében, hogy az akkori currgen gép megjelenése után ennyi idővel már mik voltak kint, meg most, hogy állunk. Ezek a remake, remaster, 19. akármi, ez édeskevés, főleg úgy, hogy Winen is ott van.
- a saját nagy neveiket nem bírják 4k60 mellett rendesen futtatni. Mert általában vagy van a 4k60, de randa mód, van a 4k30, de szemrák mód és néha van a kettő közötti, ami kicsit randa, kicsit szemrák csak. Hát jó, de az a száni 8k feliratot én rohadtul leszedném a Sony helyében a dobozról, mert ha így játsszuk, akkor ok, az én akciós áron vett 100 ezres notim is tud 8k-t, hiszen ki tud küldeni 8k képet... csak minek.
- kamu réjtrészing. Ja nem, nem kamu mert bekapcsolhatod, csak minek. A freame lemegy a bányába tőle, ránézni is kár. De legalább elmondhatják tuggya' az RT-t... tuggya', de minek?
- Irgalmatlanul bénán megoldott update rendszer, melynek hála a játék/update előbb lejön, utána meg bájtpöcsöl' fél órákat.
- a csoda SSD külső meghajtóra (pl. külső SSD-re) 100 MB/s max átviteli sebességgel másol.
- PSVR2 negyedmilkáért, fresnel lencsével, 0 db. PSVR1 backward kompatibilitással, murával. A korábbi PSVR kollekció lehúzható a klotyón.
- az XSX-hez képest főleg nem mondanám halknak. Gondolom ez 20-25 ezres venti cserével orvosolható, de a coil whine csak azzal, ha belevizelek.
- a DualSense-ből még mindig várok egy wireless verziót. Az enyém kábelen él.
- a DualSense sérülékeny, önmagától hajlamos megdögleni, főleg a rugó ill. a drift problémája zavar.
- A Dash még mindig egy köpedelem, sokkal használhatóbb volt a PS4-es, ahol ráadásul theme-ek is voltak, itt lesz egyáltalán valaha?
- A leghangosabb optikai drive, amit valaha hallottam.
- a saját mentéseimről biztonsági mentést nem készíthetek penre, vagy külső adathordozóra, mondván fizess elő a PS+-ra (PS4-en érdekes mód ezzel se volt gond.)
- gameplay FHD-be mentve, ahogy kell .MP4-be ment, de 4k esetében .webm van, amit szerkeszteni még mindig egy rakás általánosan elterjed progival gond, vagy nem is lehet.
Valóban semmilyen szinten nem versenytársa a Switchnek, mely vs. esetében szépen be is bizonyosodott, hogy nem a teraflopsok számítanak, hanem a JÁTÉKOK. Ráadásul azok minősége.
Asszem' olyan 39 milla fehér rom ment el eddig a glóbuszon, Switchből meg 126 milla. Persze, persze nem is egyszerre kezdtek, de már jó ideje nincs PS5 FOMO, bárki tud már venni akár napon belül... a büdös életben meg se közelíti, ha csak nem kezdenek el rá játékokat készíteni.
Hál' égnek nem élek Pesten kerülöm, mint Pripyatot, de az még nekem se okoz nagy fejtörést, hogy egy Foxpostpacketapicpackglspostapontra elszédelegjek. Ennyi kellemetlenséget bőven megér, hogy ingyen tolom a Switch címeket mégis teljesen legálisan.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Golden9
addikt
Sparkball (Ascension) Weekend Steam Key
"Worldspark Studios and MMOBomb have partnered up to score YOU a code that unlocks an Early Access "Ascension" Weekend Steam Key for Sparkball! Plus unlock extra rewards during the weekend (June 30th – July 3rd)."
[ Szeretkezve ]
-
_drk
addikt
Pfu te valami más világban élsz.
4k60at 2 Misis PC nem tartja nem hogy a 200 ezres konzol.
Ez a szépség dolog így a switch szopás után meg pláne kínos. Pokemonok meg mariok hogy néznek ki?
Zeldak is eléggé okádékul néz már ki de a gameplay biztos jó!PS-en Kurva jól néznek ki a játékok!
Exkluzivok meg azért van egy pár már, kicsit nyögvenyelősebben jönnek most de hát 2-3 éve ilyen a játékipar.
Csak tavaly a Forbidden West ami lehet a legszebb játék valaha, a Ragnarok meg úgy köröket ver mindenre.
Egyedül Elden Ring verte el, de az ugye olyan korszakalkotó játék mint a Witcher 3 volt anno.
De azt a 2 játékot max egy Zelda verne el, mert grafika nem számít(feltartott kisujj)Xbox az ahol semmi értelmes exkluzív nincs...
Igazából ennyi szerencséje van a Nintendonak, hogy a switch ideje alatt úgy a földbe állt az egész játékipar azóta is keresi önmagát újra kiadott deadspace-el, ami már anno jó volt, meg szerencsére sikeres franchiseokat megtudnak lovagolni mint Harry Potter és Star Wars.
Például itt van most a Diablo 4, ami rohadtul nem 2023 next gen, a szép futása miatt egy ilyen ps4pro és Xbox one X konzolt adnék alá.
De annyira lent van már az inger küszöb, hogy év játéka.
A sok indi között az nem tűnik most ki ami tényleg el van már baszva.
Az indinél meg azért még jobb a Nintendo cím. -
Zó
tag
válasz alratar #140471 üzenetére
Az Apple piacvezető, az iOS nem, és sok androidos márka ott lohol a nyomában. Felhasználóként nem is ér hátrány emiatt. Akkor már a Windows mint háztartási OS jobb példa lenne, ha tudnék arról, hogy valaki jobbat csinált (lehet, hogy igen, nem tudom).
Ha azt állítjuk, hogy a CoD elvesztése miatt tömegek pártolnak el azonnal a Sonytól (miközben a 10 éves megegyezésre lett volna lehetőség, a PC és a Nintendo is ott lenne még CoD-ra mint ilyen-olyan opció), akkor azzal azt is mondjuk, hogy a PS egy nagy lufi. Ha tömegek azért veszik, hogy a megszokott logós eszközön CoD-ozzanak, akkor marhára nem lenne érdemtelen a visszább esés sem.
Másrészt meg most hiszti van, hosszabb távon semmi sem egyértelmű, és egy PS-re (is) érkező FPS így még nagyobb űrt tölthetne be, ergo egy saját frencsájz pont ebből a kényszerhelyzetből mehetne nagyot. Ott a Bungie (Marathon készül is), ott a Guerilla multis FPS-tapasztalattal, de a third-partynak is megérné a PS miatt így jobban rágyúrni. A jelenlegi helyzet éppen az, hogy a Sony sikere a konzolpiacon egy kissé befagyott, mint a CoD-é a multis FPS-ekén, szinte teljesítménytől függetlenül. Pont nem tudok azon aggódni, ha ezt az állóvizet felkavarják.
Nem vágyom MS-Nintendo-exkluzív CoD-ra, azt szeretem, ha minél több játék multiplatform (amíg a game designnak nem megy a kárára), de a jelen sírás 99%-ban a Sony érdekeinek a megfogalmazása.
-
Zó
tag
Nekem a mainstream a game design szempontjából földbe állt, bár azért mindig találok valamit. ÉS sajnos ebbe beleértem a Sonyt is, régen az mennyiségen és az új IP-ken túl is változatosabbnak éreztem a kínálatot, a mostani sztoris akció-kalandok halmozása (néhány kivételt leszámítva) miatt sajnos elvesztették azt a vonzerőt, amit régen akárcsak a first-party miatt is tudtak.
Persze sikeres ez a vonal, és ha te ennyire lelkesedni is tudsz érte, akkor tök jó, de engem a PS3 után elvesztettek. Érdekes exkluzívokat én is a Nintendón látok (bár a gyakorlatban PC-n vannak rájuk megoldásuk, nem függetlenül a hardver gyengeségétől), más kérdés, hogy ennek ellenére sem adtam meg magam nekik, de ha újra játékkonzolt akarnék venni, akkor inkább feléjük mozdulnék. A performance, mondjuk, visszatartó erő.
-
_drk
addikt
Hát de pont ez az!
Mivel alig van értelmes game így a switch a legjobb választás sokaknak jelenleg mert az a keves is ami van ott a legjobb overall.
Pedig ott szinte nincs multiplatform jelenlét.A Sony kicsit tultolta ezt a mozi feelinges játékot azt alá írom. Most toltam le nagy nehezen a Last of us2-őt. Sokszor kínlódás volt a sok átvezető és lassú pofazas és sétálgatás.
Viszont a gameplay es vizual páratlan.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Nekem sajnos nem telik "2 misis" PC-re, de nem egy modern játéknál még az én vasamon is már nem a 4k60 a jellemző, hanem a 90-110.
A Switch-en látható képminőség az 8 wattból van megoldva. Nyolcból, de nem is ígér/halucinál be többet. A PS5 350W-ból ígér, csak nem tudja.
Pl. ahogy egy Mario Odyssey vagy egy Luigi's Mansion 3 kinéz sok colon az egészen elképesztő egy ilyen géptől.
Nem tudom érthető-e? Az egyik gép egy "ezer éves" hibrid handheld(!), vicc fogyasztással, a másik meg egy gőzturbina, tele ígéretekkel, amik nem vagy, rosszul működnek.
HZD FW nagyon jó példa. Megjelenés után nem sokkal toltam végig és meg kell mondjam jó nagy paraszt voltam, hogy nem vártam meg, míg a játék valóban el is készül. Borzalmasan nézett ki még megjelenés után is sokáig performance módban, qualityben meg maradt az irgalmatlan rángatás a frame pacing gondokkal.
Egy 10.3TFLOPS-os géptől ez ahogy te is mondtad "kínos", nálam meg arra bizonyíték, hogy mennyire elfelejtenek optimalizálni. A HZD FW gond nélkül képes lenne a 4k60-ra quality módban is, ha valóban hozzáértők programoznák lefelé... mert 10.3 TFLOPS nem kevés. Meg lehet nézni, hogy Naughty Dog mit művelt a TLOU Part II-vel PS4-en... azt ki lehet tenni az ablakba. Azt úgy hívják, hogy kompetencia.A Nintendo amit tol, az nem szerencse, hanem hozzáértés. Egy nulla hardverre képesek CSODÁKAT alkotni, míg mások drasztikusan komolyabb hardverre meg repetitív eyecandy-ket. Sokaknak bőven elég ez utóbbi is.
Ellenben a Nintendo is tele van borzalmas üzleti döntések sokaságával, de hál' égnek a lényegek, a játékaik azok mocsokjók.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz alratar #140493 üzenetére
Ez egy érdekes elmélet. Azt mondod, hogy akik excluk miatt tartanak PS5-öt azok hülyék? Csak azért kérdezem, mert ilyet nem írtam, de ha te így gondolod, hát ki vagyok én, hogy ellenkezzek
-
_drk
addikt
Szidod a szép játékot mert nincs kész, holott sok éve egyik játék sincs kész. Ez már ma ilyen. Legalább a gameplayt szidnad miért ilyen mocskos unalmas.
Majd dicséred a Nintendot hogy a szar vason mégis milyen jól néz ki az amúgy konkrétan 2000res eleji évek minőségét meg nem haladó játék.
Láttam az Odesey-t. Kb az Oblivion jobban nézett ki 2006ban.
Az akkuját azt lehet dicsérni! Nagyon messze van tőle steamdeck és társai. -
Zó
tag
Kíváncsi leszek a TLoU2-re, az 1-et kihagytam PS3-on és PC-n is. Mechanikailag nem tűnt érdekesnek, a témában meg előtte a Walking Dead már nagyot ment (pont az volt az előző összessített GotY). Az UC-k is inkább hozzuk a Gears-klónt kamufeladványokkal és -platforminggal, ami a Crashek és a Jakek után csalódás volt. Félreértés ne essék, oda-visszajátszottam őket, de hiányérzetem azért volt, a 4 is kimaradt eddig. Mindenesetre miközben szupersztárrá vált az ND, mi pont elkezdtünk elhidegülni.
-
Zó
tag
Azért a látványnál az art is számít. A Heroes 2-3 is rommá veri a 5-öt, de a WarCraft 2 is szebb szerintem a 3-nál, ha látványosabban ki is jön a technikai elavultság. Sok indie is tud ügyesen főzni kevésből. Hogy miért mondom ezt? Nos azért, mert az Oblivionnak dicsérték ugyan annak a grafikáját, de szerintem mindig is csúnya volt, szóval annál szerintem meg már a NES-es Kirby is jobban nézett ki. Szóval egy Uncharted vagy PS3-as Ratchet jobb példa lenne, az előbbi sem öregedett rosszul (látszik a kora, de ízléses), az utóbbi meg még hasonló stílus is.
-
Crus
őstag
válasz alratar #140495 üzenetére
Mert a Sony kezében nevetve ott volt minden ütőkártya ahhoz, hogy boldog és jól tejelő gamereket hozzanak át a PS4 és Pro érából az újba. Nem azt mondom, hogy Day1 vettem a PS5-öt, de egész közel hozzá, nyilván MSRP ár felett, de nem neppertől, hanem egy ütős bundle pakkot, ami miatt az már nem is volt annyira csúnyán ár feletti.
Nem érdekelt az ára, mert szentül hittem benne, hogy mára, itt a korábbi Sony generációk esetén tapasztalt boldogság lett. Számomra nem ide jött a sok boldogság, hanem Switchre, ami azért meglepett, holott nem ez az első konzolom...Ha most megkérdezi tőlem valaki, hogy mi az az 5 játék, amiért vegyen PS5-öt, nagyon zavarban lennék. GoW Ragna, TLOU Part II 60 & fps patch és ha nagyon unatkozik, akkor esetleg a HZD FW. És ezzel a szolid kis triumvirátussal is az a baj, hogy a Ragna PS4-es cím is és ez azért érezhető rajta, a TLOU Part II meg eleve arra készült, a HZD FW, meg hónapokig kerülendő volt, mire korrektül gatyába rázták.
(TLOU Remastert okkal hagytam ki... mindent is letoltam rengetegszer minden platformon a témában, de nekem a TLOU Remastered marad a kedvenc, mivel az újban nagyon átrajzolták a karikat. Ellie a cuki, jópofa kislányból pl. egy pöffedt arcú valami lett, de Tess, Tommy, Marlene és Sarah is rendesen át lettek szabva).A VR miatt meg főleg eltanácsolnám az illetőt a vételezéstől. Azzal, ha nem kezdenek valamit, mehet a Virtual Boy mellé.
Nem állítottam a PS5 ellenében, hogy bezzeg az XBOX. Viszont... mivel olyan gépem is akad itt (XSX), ezért azt el kell ismernem hogy a formatervezése, a teljesítménye, a jelentősen halkabb működése és a legfontosabb: a Game Pass Ultimate irgalmatlan nagy fegyvertények. Ha a kezemre teszem a szívem (vagy valami ilyesmi), akkor azt kell mondjam, hogy rohadt nehezen tudnám megindokolni azt a képzeletbeli vevőnek (akinek nincs gamer PC-je, se Switch-e), hogy miért ne vegyen XSX-et, meg mellé olcsón, évekig kitartó GPU-t, amivel nem éppen rossz játékokkal játszhat fillérekért.
(Amúgy PS5-öt anno vennem kicsit nehezebb volt mint XSX-et, de cirka 100k árdifi is volt köztük. Előbbiért én is napi szinten figyeltem a shopokat, utóbbit, megrendeltem Alzától, aztán volt vagy 3 hét mire kihozták.)
Felnőttek vagyunk (szvsz)... így amit írok azt gondolom, teljesen felesleges a sorok közé oroszokat képzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs