Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz FunPro #129998 üzenetére

    Itt azért elhangzik pár téves elképzelés, meg hibás elgondolás.

    Hogy a kiadó mikor van a pénzénél, teljesen irreleváns, mivel ugye ezek nem nonprofit cégek, minden cent bevételt jelent. Épp ezért érdekli a kutyát, hogy megveszed. Vagy ha nem előrendelek, meg teljes áron veszek, akkor kár is megvennem? Abban van igazság természetesen, hogy a folytatás elkészültébe a nagyon akciós eladások nem akkora mértékben számítanak.
    A torrentezés és az 1-10% elég hasraütésszerűnek tűnik nekem.
    Teljesen egyértelmű, hogy a lemezeladásoknak is a letöltés vert oda. Részben, mert ugye most sokkal több előadó van, mint 30 éve, töredezettebb a piac, letöltés nélkül sem hoznának a lemezeladások tételenként olyan számokat, mint anno, de érdekes lenne tudni az összesített adatokat. A zenészek nem tojnak bele az eladásokba, mert ha nem veszi a kutya se, a kiadó sem támogatja, önerőből felvenni és kiadni akár országosan, akár világszinten pedig elég sok pénz és munka. Ha egy zenekar nem teljesít jól a kasszáknál, mehet kiadót keresni, mert az aktuális nem fogja kiadni, finanszírozni a lemezét. És a turnét sem fogja segíteni. Egy Metallica megáll a saját lábán, közel 40 év alatt eljutottak oda, hogy saját kiadó és menedzsment van, de a világ legnagyobb zenekarainak egyike.
    Tört Windows-t használ még valaki? Már mindenhez is úgy dobják utánad, meg néha nevetséges összegekért lehet már venni. Én már nem is tudom, hogy kell Windows-t törni, utoljára Win7-ből láttam kalózverziót.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák