Új hozzászólás Aktív témák

  • i2k

    senior tag

    válasz cyberkind #111096 üzenetére

    "Teljesítmény terén a RYZEN bámulatos előrelépést hozott az előző generációs FX processzorokhoz képest, sokszor felveszi a versenyt az Intel 1050 dolláros Core i7-6900K modelljével, csak ez éppen feleannyiba kerül, ha pedig ki tudunk használni a 8 magot, akkor egyértelműen jobb vétel, mint az árban hozzá közel lévő Core i7-6800K. Ez az Intelnek azt jelenti, hogy vége annak az időszaknak, amikor a felsőkategóriában úgy árazhatott, ahogy a kedve tartotta, az AMD ugyanis egy hatalmas ugrással ott termett mögötte. Ráadásul igen agresszív árazási politikával nyitott a cég, mert bár a csúcsprocesszora az R7 1800X 500 dollárba kerül, kínálni fog 329 dollárért is nyolcmagos megoldást az R7 1700 személyében. Ennyibe az Intelnél a négymagos Core i7-7700K-t adják jelenleg.

    A RYZEN tehát tényleg elhozhatja az AMD számára a feltámadást, de (és ez most egy nagyon fontos de) véleményünk szerint várni kellett volna egy kicsit a rajtjával. Az alaplapgyártók ugyanis nem álltak készen, és a chipset driver sem százas még. Igen, a processzor nagyrészt úgy fut ahogy kell, az órajeleket stabilan tartja, de az alaplapok BIOS-ai olyan, mintha nem is a béta, hanem inkább az alfa tesztelésben vennénk részt, a szoftveres gubancok miatt pedig az egyébként kiválóan teljesítő processzor néha csúnyán besorol az Intel megoldásai mögé. Szomorú, hogy ilyen hibák halványítják el a Zen architektúra fényét, de ha ezektől el tudunk egy pillanatra tekinteni, akkor nem kérdéses, hogy nagy jövő állhat az AMD újdonsága előtt, aminek még egy megrögzött Intel hívő is örülhet, hiszen az árversenynek ő is csak nyertese lehet."

    A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

Új hozzászólás Aktív témák