Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabbana

    aktív tag

    válasz dabadab #6073 üzenetére

    fuuu Te nagyon vágod ezt a témát..

    De azt hiszem nekem kezd egyre felhősebb lenni ez az egész hdmi. Hiszem a törekvés az 1.4 felé az, ha jól értem, hogy minél gyorsabb adatátvitelre legyen képes. De akkor meg minek?
    Én megvettem a 117cms fullhd lcd-t, gépet alá, jó kábelt nagy hangzást, és azóta a saját bőrömön tapasztalok dolgokat:
    A tv tök mindegy hogy full HD-n, vagy dvd minőségben nyomja, sőt néha egy jobb avi is elég, mert én kb 4 méterről nézem ami szerintem egy átlagos nappali(főleg a tv méretét nézve) és ekkora távolságból észrevehető de nem olyan számottevő a különbség. Gondolom ha fullhd projektorom lenne ez más lenne.

    A hang... Az erősítőm 7.1-es, amilyen filmet alig találni, mostmár talán lesz, egyre többet találok blurayben, de ez sem éri meg. A Dolby Digital, de még az ac3 is tud bőven jó minőséget produkálni, annál sem kell szerintem több. Lehet hogy az én igényeim csökkentek..

    Csak azért nem bánom a kb 1M Ft-ot amit ezekre költöttem, mert az eszközök rettentő sokoldalúak. Képnézés, házi videók, tv, video, játék, koncert, stereo zenehallgatás stb.
    De ez a képminőség (ami nekem már bőven jó) és a hangminőség (ami sokszor jobb egy régi erősítőn) fejlesztési irány nekem érthetetlennek tűnik.
    A full hd televíziózást, illetve az 1000Mbit/s-es netet jobban várom

    Az életben nincs felesleges tapasztalat...

Új hozzászólás Aktív témák