Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Nekem ez változóan szokott működni, és úgy vélem csak akkor kérdez vissza egy újraindításkor, ha korábban már huzamosabb ideig néztem a filmet. Ha csak épphogy elindítottam vagy beletekertem, majd le is állítottam, akkor legközelebb elölről kezdi kérdés nélkül.
De azt hiszem, meg is találtam a vonatkozó fórum bejegyzést, és ha jól látom igazam is volt: 3 percet nézni kell, hogy legközelebb visszakérdezzen.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #47197 üzenetére
"Lehetett hogy képfrissítési problémám volt?"
Ezért:
"Adjust display refresh rate: On start / stop (itt nekem alapban ki volt kapcsolva)"
+ Esetleg még az is bekavarhat, hogy a GUI az - ha jól tudom - nem hardveresen renderelt, azaz szoftveresen (procierőből) kell a vasnak kiszámolnia a GUI réteget, ha lejátszás közben hívod elő.
Gyengébb gépeknél (pl. Raspberry, Cubox-i, Odroid, Amlogic S905, S912, stb.) a GUI frissítési gyakoriságát lehet limitálni is, pont ezért, hogy a gyenge proci is ki tudja számolni.
Nem tudom, hogy te min futtatod, ha az adatlapodon lévő cuccon megy, akkor ez nálad nem játszik.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
válasz PistiSan #47205 üzenetére
Köszi az infot.
Sajnos arra most sok időm nincs majd valamikor egy hosszú hétvégén.
Szerintem baj az is hogy ubi serverre gui-t tettem , transmission + kodi mellett mással is próbálkozom ( spotify fut a háttérben + nextcloud-ot konfigoltam)Egy tiszta telepítés minden problémát megold.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Patice #47207 üzenetére
Re. ,,Játszós SSD-m" van, a skalyke asztali konfigomba itt ph-n egy tagtól M.2 sata-s 16GB-os Sandisk SSD-t vettem ami elég gyorsnak tűnik és stabilnak, arra teelpítek ubi server-t és próbálgatok dolgokat.
Részemről most Ubi server 16.10-el kisérleteztem mennyire stabil, néhna néha hibára futott,de arra a funckóra elég lenne mint most.
Legjobb és szebb úgy lenne az Ubi serverre nem tennék fel gui-t, csak magát a probramokat, de ahhoz nem érzem magam anyira haladónak.Ami még álom lenne az az hogy más Linux disztribúciót is ki kéne próbálni, melyen gondolkodom elég erősem=> Debián, Linux Mint vagy épp CentOS
-
Dorian
félisten
válasz Patice #47193 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget Neked és MasterMarknak is!
Tudatlanság/beállítás probléma volt. Első, hogy expert módba is lehet kapcsolni a beállításokat, mindjárt megjelentek lehetőségek
Aztán végig mentem amiket mondtál (meg akkor már az összesen) és egyből lett itt 24p meg mindenféle passtrough HD hangViszont a BD lejátszás még mindig stream mappába mászós- tippelgetős, mindhárom "Blu-ray playback mode" esetében ugyanúgy. Esetleg azért, mert nem BD-ISO-ba vannak nálam csomagolva, hanem a BD-ISO fájlrendszere látszik? (Dune ezt a két dolgot ugyanúgy BD-ként kezeli)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
Topikgazda
válasz Dorian #47209 üzenetére
Királyság!
Ezek szerint Win10 + Kodi + Braswell lap esetén most már van HD hang?
Mert eddig Win alatt driveres limitáció volt.BD problémára lehet az a megoldás, ha .iso-ban van. (Ha jól rémlik akkor DVD Decrypter tud BD mappából iso-t gyártani. Vagy hasonlóan ehhez MakeMKV tud BD mappából is .mkv-t csinálni, csak kell hozzá a beta kód.)
És amúgy milyen a hangja?
-
Dorian
félisten
válasz Patice #47210 üzenetére
2016.10. havi a (legújabb) driver ami fent van, úgyh gondolom azóta van HD hang.
Hangja... hát jó
Éppen most cseréltem a surroundokat is, GS10-re, így már a teljes szett GS. Így egyszerre nehezebb is kicsit megítélnem a több változó miatt, ugyanakkor tudok viszonyítani is.
Dune-hez képest kb. akkora a hangi javulás, mint a teljes szett viszonylatában a surroundok egyel nagyobb kategóriásra (és egyben egységesre) cserélése. Bár nem nagyon hiszek benne, de majd kipróbálom esetleg vmi jobb HDMI kábellel, most egy régi, fiókból kiásott alap Kácsással kötöttem rá az AVR-re a PC-t.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Aladaar
tag
válasz MasterMark #47212 üzenetére
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, összeraktam egy htpc-t kodival, mpc-hc-val, madVR-rel. dvi-n egy film erejéig kipróbáltam, minden ok volt. Hdmi-n kisebb a kép, mint a képernyő, yatse-ra nem reagál film elindítása után. A filmek felénél 10 percenként 1 másodpercre durván kockásodik a kép. Konfig: H61m/u3s3 lap, I5 2400, 4 GB ram, 7750-es dvga.
köszi,
A. -
Patice
Topikgazda
válasz Dorian #47211 üzenetére
Köszi! Akkor most már Win10-en van minden. Kifutó lapként érte meg ugyan azt a Braswell, mint anno a Bay Trail. Már várom az Apollo Lake utódja után megjelenő integrált lapot.
(#47213) Aladaar:
Ahogy előttem MasterMark is írta az overscan-t be kell állítanod.
+
A Yatse azért nem megy lejátszás közben, mert - leírásod alapján következtetve - úgy csináltad meg, hogy a Kodi meghívja külső lejátszóként az MPC-HC-t, hogy a MadVR-t ki tudd használni lejátszáskor.
Ilyenkor a Kodi csak a háttérben fut, a lejátszást az MPC-HC végzi külső renderelővel, ezért nem hat rá a Yatse, mivel az a Kodit tudja csak irányítani.A kockásodás pedig arra utal, hogy nem jól van belőve a MadVR, túl magas a renderidő, így egy idő után már nem tudja tartani a kép-hang szinkront, így elkezd droppolni, kompenzálni, ekkor kockásodik.
Visszább kell venned az egyes renderelők beállításaiból.
Ctrl + J-vel ellenőrizheted mennyi a render idő. ~ 40 ms alatt kell maradnod bőven, hogy egy film alatt ne legyen drop.
-
Polllen
nagyúr
válasz Patice #47215 üzenetére
Arra érdemes figyelni, hogy a 40 ms render time csak 24p-nél igaz. Mindig a movie frame interval alatt kell maradni, ami elméletileg így alakul:
23.97 = 41.71ms
29.97 = 33.36ms
59.94 = 16.67mTehát 60p-nél már 16 alatt. Én végül azt csináltam, mivel nem volt kedvem profilozni, és vegyesen nézek anyagokat, hogy mindig 15 alatt legyen.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Patice
Topikgazda
válasz Polllen #47216 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést!
Más:
Talán te írtad, vagy másik topikban olvastam, hogy a Kodi alá nem lehet az UPnP-s eléréssel felvenni médiatárba semmit.
Épp zeneügyileg reszelem a kockám konfigját és keresgélés közben újra elolvastam a Voyage MuBox oldalát, ahol írnak a djmount nevű megoldásról. Ez egy külön telepíthető csomag, ami csak annyit csinál, hogy felcsatolja a publikusan elérhető UPnP Média szervert és így már betallózható akár Kodiban is.
-
szubancs
csendes tag
Sziasztok!
ASRock J3455-ITX esetén 4 db sata merevlemezzel mekkora tápegységre van szükség?
Előre is köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
szly01
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Napok óta szenvedek a KODI beállításával és nem jutok előbbre.
A film erősen szaggat, a hang el van csúszva.
A mellékelt képen látható adatok alapján mit rontok el?
A gép Gigabyte Brix i3 6100 U, elvileg bírnia kellene a 4K filmet.
Próbáltam NAS-ról és külső HDD-ről is, ugyanaz az eredmény.
A segítséget előre is köszönöm! (akár privátban is) -
PuMbA
titán
válasz szly01 #47222 üzenetére
A képen látható, hogy HEVC (main10)-es ez a videó, azaz 10 bites HEVC. Ezeket nem viszi hardveresen a VGA, a processzor pedig természetesen meghal alatta. Látszik, hogy mind a 4 CPU szál 100%-on pörög. Az UHD Blu-ray-ről rippelt videókat csak a legújabb Kaby Lake procik viszik hardveresen. amikben HD6xx integrált VGA van.
[ Szerkesztve ]
-
szly01
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Eszerint ezzel a géppel ne is próbálkozzak 4K lejátszással?
Akkor marad a MED 600 lejátszásra, a 4K-ra meg pár év múlva visszatérünk.
Amúgy is csak próbálkoztam. Nincs 1 éves a PC, emiatt biztos nem cserélek.
Mi az a max. kódolás, amivel érdemes próbálkozni?[ Szerkesztve ]
-
szly01
csendes tag
Közben utánanéztem, kivétel nélkül HEVC 10 kódolású filmek érhetőek el.
Akkor nálam rövid ideig élt a HTPC ötlet.
15-40 eFt között elérhető droidos csodák (vagy a málna pc) mind képesek ezt a formátumot lejátszani (ha jól tudom), így ha szükségem lesz rá, arrafelé kezdek nézelődni.
Köszönöm a segítséget! -
bnorci71
addikt
Üdv mindenkinek!
Patice
Én az ilyen igényekhez az Ubuntu Server-re felrakható EGL-es Kodi-t ajánlom. Mivel egy Server OP rendszer az alap, ezért torrent, DLNA, Samba, NFS megosztás viszonylag egyszerűen rakható rá parancssorból, így csak a Kodi látszik a TV-n, a háttérben meg megy a többi folyamat, amit másik gépről lehet vezérelni.
átjöttem ide, mert ott ez tényleg nagyon off
szóval az Ubuntu 16.04.02 Server fent van meg a GUI is parancssortól lábrázásom van bár a GUI-t guglizás után pik-pak felraktam, egyenlőre csak próbálkozom vele egy notin mert a HTPC-nek szánt vas még nincs nálam
akkor fel kel még rakni egy transmissiont meg egy DLNA-t, Samba az a települt az oprendszerrel, na meg a KODI-tELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Patice
Topikgazda
A HEVC enkódolás nemrég lett hardveresen is támogatva asztali procikban és ezzel párhuzamosan a h.265 kódolási profilok is egyre jobban optimalizáltak lesznek.
Ha megtörténik az, amire nagyon sokan várnak (UHD Blu-ray védelem feltörése, a lemez rippelhetősége), akkor fogja majd elönteni a virágboltokat a h.265-ös változatok tömkelege.
Én azt tartom valószínűnek, hogy a helytakarékosság miatt (h.265 jobban tömörít), a FullHD Blu-rayekből is lesz 8bites HEVC változat.
Most vagyunk abban a korszakban, amikor a felbontás növekedés miatt új technológia kell. Kb. mint amikor a DVD és avi korszak után beköszöntött a Blu-ray és az mkv.
Emlékszem, hogy a BD-rip avik milyen jó képet adtak a DVD-hez képest. Na most ugyan ezt fogják megcsinálni, csak az UHD anyagból fognak h.265-tel FullHD-t kiadni kompatiblitás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Meglivorn
aktív tag
Örvényesen már most is nagyon sok a 1080p HEVC10 kódolású cucc szimplán a fileméret miatt, de azért is mert a kóderek nagyon szeretnek hízelegni maguknak a saját tech-menőségükkel és csakazértis abban kódolni ami a legújabb (mint a h264-10bit kódolás, amit ugyan az égvilágon semmi sem támogat és látható haszna sincs, vagy minimális, de legyen mert az kúlabb).
Engem a 4K még jó ideig nem érdekel de a HEVC10 sajna egyre inkább kell, most is van egy sorozat amit a pc előtt kuporogva vagy átkódolva nézek. De amíg HD500-505 is max. elvétve kapható, nem is reménykedek abban hogy a 6xx sorozat megjelenik...
-
dunkel
őstag
-
envagyok
veterán
válasz dunkel #47232 üzenetére
Semmi extra.
Megnéztem párat 4k kijelzőn.
Észrevehetetlen volt a különbség fhdhoz képest.
Hiába 4k-ba kódolják a filmet, ha pl 2k-ba masterelnek.
Itt egy hosszú lista a bd4k filmekről, amik fhd-ben lettek masterelve:
http://realorfake4k.com/my-product_category/fake/[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Patice #47230 üzenetére
Viszont jó hír, hogy a 8 bites HEVC FullHD-kat még egy krumpli is elviszi Szüleim gépén egy 2 magos Pentium G4400 20% CPU használattal pörög alatta.
(#47233) envagyok: Az utóbbi fél évben kezdték el majdnem mindent 4K-ban masterelni a filmeket, mert baromi nagy helyigényű így is egy projekt. Ez a honlap 1 éven belül nem fog kelleni, hiszen minden 4K-ban lesz
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Az végülis tökmind1, mert én pl a furyt és a men in black3-at (mindkettő real 4k) lestem meg a 4k tvn, és az 55 colos tvt kb 3 méterről nézve semmi különbséget nem láttam.
El is adtam a 4k tvt, most fhd oledet használok, ott legalább van minőségi ugrás képminőségben.
Ebből volt vita is az oled fórumon pl, ott is a 4kt istenítették.
Szerintem semmi értelme, hacsak nem fél-1.5 méterről nézel 40 colos, 1.5-2m-ről 55 colost.
Nekem a hálóba 65-77-es tvn lehetne különbséget látni, nappaliba meg 120 col kellene legalább
http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationshipAzért meg nem fogok felkelni a kanapéról /ágyról, és a tv előtt állva végignézni egy filmet, hogy mondhassam, hú láttam 4k-ban.
Ahhoz megfelelő méretű megjelenítő meg millió körül lenne a hálóba, és nincs is a nappaliba[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz cinemazealot #47237 üzenetére
Óbudán igen, de máshol nem Vidéken is csak pár helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz dunkel #47232 üzenetére
Az szép. De nem sok értelmét látom. Majd ha tényleg 4K forrásból lesz lebutítva, akkor lesz igazán (VÉGRE) kihasználva a FullHD tudása.
Kíváncsi leszek, hogy sorozatrészek mekkorák lesznek SD-re butítva HEVC + 8bit enkóddal. 80-100 Mega? (Lehet újra rippelni a DVD-ket is...)
(#47234) PuMbA:
"Viszont jó hír, hogy a 8 bites HEVC FullHD-kat még egy krumpli is elviszi Szüleim gépén egy 2 magos Pentium G4400 20% CPU használattal pörög alatta."
Na pont erről írtam. Jó lesz ez még. Akik jelenleg FullHD-ban vetítenek, azoknak nem biztos, hogy kell majd új vetítő, mert végre lesz majd elég jó minőségű FullHD anyag a natív 4K-ból lekonvertálva lejátszáskor.
-
-
stigma
addikt
válasz bnorci71 #47229 üzenetére
Hellol bnorci71.
Bármi van, szerintem mondhatom nyugodtan segítünk neked, vagy akár én is priviben.
Nekem is hasonló a szitu, Ubuntu server 16.04 van + Gui mert kezdő vagyok még, viszont elég gyorsan bele lehet tanulni a dolgokba, mert minimális ,,guglizással" a megfelelő parancsokat kell csak kiadni.Én is óckodtam, mert elötte Win10-em van a HTPC-n de ott HD hangok nem voltak,mert nem volt megfelelő Chipset driver, de most már Kaby Lake platform alá sikeresen megoldotta az Intel.(jó pár hsz-el feljebb olvashatsz róla, igaz nem tudom milyen HTPC vasad van)
Jelen esetben én is Transmission + Kodi az elsődleges szempont amit használok , ezenfelül Samba server is fut + most kísérletezem a saját felhővel (Nextcloud 11 ), melyen még a titkosítást (SSL-t) be kell lőni és akkor boldog leszek
Ez simán bírja az Asrock N3150-es lap + 8GB ram, szóval én most egy időre elleszek.
Ezt nem merem leírni , de gondolkodtam összedobni egy kisebb leírást aki újként kezdene bele a htpc-s részbe, annak mennyire lenne nehéz összetenni ezt a nulláról (ez lehet csak nyár környékén fog összejönni.)
-
djnice
veterán
-
CirrMee
addikt
Kodi alatt hogyan lehet megoldani azt, hogy magyarul, és ne angol nyelven legyen a filmek ismertetője? Ha jól láttam, a port.hu féle scraper döglött. Állítólag az Universal képes rá, csak nem sikerült rájönni, hogyan.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Polllen
nagyúr
válasz CirrMee #47248 üzenetére
A scrapper beállításában kell beállítani, hogy magyar legyen az alapértelmezett nyelv. Én úgy jártam vele elsőre, hogy angolon hagytam, leszinkronizált mindent, aztán csak a forrás eltávolításával újra felvételével sikerült magyarra.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest