Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
válasz Patice #46562 üzenetére
Erre én is gondoltam hogy várni kellene a végleges 17-re. Amúgy semmi extra, csak kíváncsi voltam hogy érdemes ezzel foglalkoznom vagy sem.
Amúgy ASrock Q1900-ITX lapom van jelenleg.(#46564) dunkel
(#46565) Celtis
Köszi nektek is a segítségetJBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
robi222
senior tag
Win media player-nél hogyan lehet elérni ,hogy a feliratot fel ismerje?
Az srt fájl elvan nevezve ugyan arra mint a film de nem látja. -
törölt tag
válasz robi222 #46602 üzenetére
Régen használtam már azt a
sz@vackot, de akkor még nem tudott feliratot kezelni.
Lehet, hogy ez a veszély még fenn áll, akkor a directvobsub a Te embered.
Amúgy meg akkor már használj MPC-HC-t.
Vagy ha nem érdekel a minőség, akkor VLC-t, az legalább tud ilyesmiket. -
robi222
senior tag
válasz #48613632 #46603 üzenetére
Mpc hc és a Kodi egész jól bevannak állítva de az alap Win media player-nek a hangja sokkal jobb mint a másik 2-nek. A Kodinak is egész jó a hangja de annál nem tudom beállítani ,hogy a felirat feljebb a kép közepéhez kerüljön mint ahogy az Mpc ben belehet. Próbálok a kompromisszumok között lavírozni.
-
robi222
senior tag
válasz #48613632 #46605 üzenetére
Nekem a képernyő kalibrálásnál nincs felirat pozicionálása.
"(Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn)"
Ilyen sincs.
Nekem 16.1 jarvis Kodi van.Van benne az a xysubtitle (ha így írják)De azt is hiába állítgatom nem csinál semmit. Mindig legalul van a felírat amit nálam eltakar a center. -
törölt tag
válasz robi222 #46606 üzenetére
A kalibrálást nyomd végig. A sarkok pozicionálása után, kell hogy legyen.
17 MVC van fenn, de ez benne volt előtte is, legalábbis úgy emlékszem.Ha meg felülre szeretnéd a feliratot, akkor nem is kell a kalibrálás, csak a "Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn" és itt, a rögzített helyett, válassz mást.
[ Szerkesztve ]
-
lucas82
csendes újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Dsplayer Kodi-n szeretnék *.iso fájlokat lejátszani úgy hogy a MadVr legyen a renderer.
Hogy tudnám ezt beállítani? Valaki írja meg légy szíves!
Előre is köszi!
Lucas82 -
canniball
nagyúr
válasz #48613632 #46607 üzenetére
"17 MVC van fenn, de ez benne volt előtte is, legalábbis úgy emlékszem."
Jól emlékszel, nálam a 15.1 verzió van fent és ebben is van ilyen lehetőség."...a "Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn" és itt..."
"Lejátszó" menüpont viszont nálam sincs.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PuMbA
titán
-
Vectra84
csendes tag
Köszönöm dunkel és PuMbA a segítséget, de ezen a ponton feladtam a 4K lejátszást egyenlőre. Majd ha lesz egy RX 470, akkor talán Egyébként a GPU tweak szerint, a 7870 gpu-ja gyakorlatilag semmit nem csinál, kb 10%-on pörög... Persze csak 4k lejátszás alatt, full hd anyagnál természetesen rendesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
robi222
senior tag
Addig állítgattam a Kodiban a felírat pozíciót míg az egyáltalán nem változott de az Mpc hc-ban is visszakerült alulra az alap állapotba és bármit állítok nem mozdul onnan .Még az xyfiltert is telepítettem hátha avval megmoccan de semmi Sem a betűméret vagy szín sem változik.Letöröltem a Kodit de semmi .Letöröltem az Mpc hc-t és újra telepítettem de nem akar változni a felírat. Alap állapotba is vissza raktam az Mpc-t de úgysem.
Mi lehet a probléma? -
Ispy
veterán
Openelecben hogyan tudom lecsekkolni, hogy kadenciahelyes-e a lejátszás? Lassú kameramozgásokkor észrevehetően döcög a kép. Vagy ez csak az úgynevezett judder lenne?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz MasterMark #46626 üzenetére
Persze ezt értem. De menet közben nem kéne kiírnia, amikor elindul a film? Régen amikor a mede8teren elindítottam egy filmet mindig kiírta, hogy 24p. Gombot megnézem.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Van valaki aki pendriveot vagy sd kártyát használ rendszerlemezként Windows-szal hosszabb ideje? Mennyire bírja vajon? 3000 forint egy 32GB-os usb3-as mini sandisk, tehát nem olyan vészes ha mondjuk 2 évente cserélni kell.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
cinemazealot
addikt
válasz Victoryus #46631 üzenetére
Nem releváns válasz következik: Ubuntu 14.04 LTS-sel használok ilyet (hű, de megdrágult ez is ) egy alkalmanként (főként archiválásra) használt HP Proliant N36L Microserver belső 2.0-ás USB-jéről, ezáltal nincs kihajtva, és kb. 1 perc, mire bekapcsolás után be tudok SSH-zni rá. Hogy meddig fogja bírni, nem tudom, de nem is scratch-elek vele túl sűrűn.
-
válasz GZoli7 #46633 üzenetére
Köszi, tényleg nem hagyja magát feltenni. Legalább ez is kiderült.
Akkor marad a Linux, csak ott meg a samba szivat még mindig, azzal szórakoztam fél vasárnap. Múltkor írta valaki, hogy felteszem,és ott kéne lennie a megosztásnak de nincs továbbra se, pedig fut. Néztem Lubuntuval, Ubuntuval meg Sabayonnal is. Ezutóbbiban benne van alapból de mégse jelenik meg se a beállításokban se a fájlkezelőben sehol. Ezzel meg átmegek akkorvalami linuxos topicba.
De sok baj van ezzel a mini géppel. Majd ha kész lesz írok erről is egy cikket.Köszi az eddigi segítségeket!Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Kobe
veterán
Napok ota nezem, bujom a netet, de sztem itt elobb kapok valaszt, foleg olyantol, aki epitett mar htpct.
Szoval szerintetek mi az a minimum konfiguracio (hardvertipusok, foglalat tipussal, tiz-tizenket eve nem legoztam ossze gepet) teljesitmenyben, ami fullHD mkv-k lejatszasara, spotify, youtube es egyedul es kizarolag Rocksmith 2014 futtatasara alkalmas lenne, es 2-4 TB os vinyoval van ellatva ?
Illetve szerintetek ennek mi a minimal koltsege, akar hardverapron vadaszott cuccokbol ?Uj dolgokbol nagyon tetszett a deskmini 110-es barebone, de gyors fejszamolast vegeztem: 45k a haz-lap, bele 1151-es foglalatu proci 30-40K, memo, vinyo, 150-160 as mininum ar jott ki....ezt erosen sokallom, viszont valami hasonlo kismeretu, tv allvanyra elfero dolog nem lenne rossz (najo, nem kell cd tok meretu haznak lennie, de ne is asztali pc box legyen )
Viszont ha ilyen huzos arban ,akkor erosen versenyeznie kell egy xiaomi mi boxal, az a rocksmitht kiveve mindent tud az igenyekbol, 25 k-ert -
Ispy
veterán
Chieftec bt02b, intel g4400+lap+proci, sdd legyen 80k összesen. Hdd árát ne számold bele, az a mi boxban sem lesz. És persze a méret, minél kisebb konfig kell, anál drágább a dolog. Ja és ezek új árak, apróról egy előző generációs intel gép összejöhet olcsóbban.
-
cinemazealot
addikt
Azért az durva, hogy az i3-6100-hoz képest épphogy csak le van maradva teljesítményben, de árban majdnem a fele. Mindegy, nem bánom, hogy a nyáron kezdtem új gép építésébe (igaz, nem HTPC-nek), mert most pl. a RAM-okkal jól megszívtam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Na ez erdekelne, hogy melyik generacios....en max 50-et szannek ra mindenestul, hasznaltba. Ha ennel tobb akkor inkabb hadrendbe allitom az egyik hasznalt notimat teljes erteku htpcnek, mert az tudja mindezt, es kb ugyanennyit er jelenleg
A nagyon minimum konfig alatt ami ezt tudja, tenyleg a nagyon minimumot ertem haverral jo 5 eve raktunk ossze akkori hasznalt de kurrens hardverekbol 2tbos vinyoval 60k bol, nem igazan ertem ez a kategoria miert dragult csak azota
vinyom van 1 tbos 2 db elfekvobe, emelle feleslegesnek erzem rakolteni ennel tobbet, mert 20k ert harmadaron kijon a mi box, es ra tudom dobni a vinyot.
Kellene a rocksmith futtatasa, de nem mindenaron (egy 3000 ftos jatek miatt felesleges +80-100ezret pluszba rakoltenem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest