Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz dave118 #46349 üzenetére
A HD audio hangsávokhoz HDMI-re van szükséged, azaz a TV lejátszója felejtős. Újabb AVR-ek max. csak zenét képesek lejátszani, filmet nem így mindenképpen egy új kütyü kell a TV-hez, ami képes hálózati lejátszásra.
A zenékkel való előrelépés - nem akarom az ördögöt festeni a falra, de - külön kütyüvel járna.
Alternatíva lehet, hogy egy Raspberry-vel multiboot SD kártyát csinálsz és akkor mondjuk egy LibreELEC, vagy OSMC mellett lehet egy zenei disztró (Volumio, Rune Audio, MoOde, stb.)
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dave118
senior tag
válasz Celtis #46350 üzenetére
Gondoltam, hogy PC-s probléma lesz, de mit nem tud egy i3-6100 + GTX960 8Gb ddr4-el lejátszani? Valami speckó szoftver kellene? Driver hiba?
Árban hogy jönne ki egy RPi? Használtban van értelme vele foglalkozni? Ezeknek milyen op rendszere van, nagyon bele kell menni a telepítésbe?(#46351) Patice: Zenére nekem elegendő amit kihoz a rendszer a flac formátumból. A yamahák "straight" funkciója megteszi. Valszeg a mostani AVR utódja is Yami lesz persze ez még nem biztos.
(#46353) _Smooth: na ez is új kösz
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
_Smooth
senior tag
válasz dave118 #46349 üzenetére
Hát pedig ilyen problémák kiküszöbölésére a PC a legalkalmasabb, talán. Az egyik legnagyobb előnye a HTPC-nek a MP-ekkel szemben.
De persze értem a problémád, én csak a saját preferenciámat tudom vázolni. Próbáltam régen én is DLNA és eszközökbe épített MP-vel is, de egyik sem volt igazán jó megoldás (számomra).
A nagy távolságra amúgy léteznek megoldások (pl egy-egy adaptert HDMI-n csatlakoztatsz a két eszközre, a köztes távot pedig egy "tetszőleges" - nem végtelen - hosszúságú patch kábelellel hidalod át).6.1 esetén az extra csatornád egy "hátsó center".
(#46352) dave118
RPi3 kb 16k-tól indul (új, csak alaplap - ehhez kell egy háttértároló: microSD kártya, USBs eszköz és egy microUSB-s táp)
Pi Zero meg 10k alatt marad, erre a célra az is elég, bár ott meg kell egy HDMI adapter is a fentieken túl.Telepítés nem ördöngősség. Célszoftver leszed PC-re, annak segítségével a megfelelő OS csomagot kártyára felhúz, gépbe berak, indít, Kodi beállít, örül és filmezget
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
cinemazealot
addikt
válasz dave118 #46352 üzenetére
_Smooth már megírta, de engedd meg, hogy én is illusztráljam a 6.1-et.
RPi-t szerintem a használtan is megéri beszerezni. Pont novemberben vettem egy RPi2B-t házzal együtt 8500-ért. Egyébként én is szoktam i3-6100 + 8 GB DDR4 RAM-mal Kodiban filmet nézni (igaz, Ubuntu 16.04 LTS alatt), de csak a nagyon extrém 4K filmek és társai voltak képesek eddig megfogni. Egyébként nagyjából mindent visz. Szerintem driver hiba lesz ott a baj. Ha gondolod, privátban írd meg, mely kópiákkal van gondod, hátha ki tudom kölcsönözni őket én is.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz _Smooth #46355 üzenetére
Szivesen megnézem Neked, hogy nálam fut e, de sajna nem ismerem. Kell e valamit tudnom róla? Értem ezalatt, hogy a működése miben nyilvánul meg, illetve hol látszik.
Nekem 17-es MVC built van fenn, tehát voltaképp erősen béta. Kisebb bugok ugyan vannak benne, de lehet együtt élni velük.szerk:
Feltettem, beállítgattam egy-két dolgot, ilyen intro/outro-val kapcsolatosan, csak úgy randomly, de azon túl, hogy a kiegészítők-fut menüpont alatt, azt írja, hogy fut, máshol ennek semmi nyoma.[ Szerkesztve ]
-
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Összeraktam egy mini gépet, Asrock q1900-as integrált itx, 4GB rammal.
Fő feladatai: fájlmegosztás, torrent, filmek lejátszása, zenelejátszás, internetezés.
Bonyolítja a helyzetet, hogy eddig a torrent/fájlmegosztás egy ext3-as merevlemezről ment, a routerem intézte. Ezt a hdd-t szeretném használni a htpc-ben. Per pillanat nincs hova lementenem ennyi adatot, így arra gondoltam teszek rá valami linuxot, Lubuntut ismerem valamennyire. Live verziót ki is próbáltam a géppel, mindent felismert, de a youtube, meg a filmek szaggatnak vele. Azt találtam a neten, hogy kéne neki az intel vga drivere, de linuxon nem tudom, hogy kell feltenni drivert, ennek még utánakeresek.Szóval a kérdésem: ha én azt választom, hogy ne live linux legyen, hanem telepítse fel magát, akkor törli-e a meglévő adatokat, partíciókat, vagy elég okos a telepítő, és nem töröl bele?
Esetleg tegyem fel pendrive-ra a Lubuntut, és a hdd-t meg csatoljam fel mellé? Ennek meglenne az az előnye, hogy hiba esetnén simán vissza lehetne tenni a routerre, seedelne szépen tovább.
C verzió: lementeni mindent valahova, leformázni, és tenni rá windows 10-et, vagy
D verzió: pendrive-ról futtatni a windwost, és a paragon ExtFs-sel csatolni alá a hdd-t?
Erre meg azt mondják, tönkrevágja a pendreivot a sok írás/olvasás művelet amit a windows művel. De kit érdekel, mikor 3000 forint egy 32GB-os usb3-as? 1-2 évet csak kibír.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Patice
Topikgazda
válasz Victoryus #46357 üzenetére
EGL-es Kodit pattintsd fel rá. Keress ráitt a fórumban, többször linkeltem. Abban van Intel driver. Ubuntu server alapú, telepítés közben lehet választani manuális partícionálást, amivel esélyes, hogy át tudod méretezni a hdd-n lévő partíciót, hogy csinálj helyet az OP rendszernek. Vagy előtte egy Gparted live rendszerrel ezt megcsinálod előre.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
cinemazealot
addikt
válasz Victoryus #46357 üzenetére
Én Ubuntut (kb. egy éve 14.04 LTS-t) telepítettem pendrive-ra, arról megy a gép, a HDD-k meg ott sorakoznak mellette. Némelyek RAID-ben (amik fontosabb adatokat visznek), valamelyik magában (a kevésbé fontos adatokkal). Teljesen jól megy, igaz, én archiváló szervernek használom és csak akkor kapcsolom be, amikor a többi gépről másolom át rá a mentéseket.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz #48613632 #46356 üzenetére
Many thanks for your kind efforts
Igazából elég látványos hatása kellene legyen - filmek előtt intrók, trailerek kellene, hogy lefussanak (akárcsak a moziban), meg quizt is be lehetne állítani (ez inkább amerikában lehet divat).
De igen, nekem is ennyit csinál. Megadtam a file-ok elérésí útját, trailernek apple trailer stream beállítva, de mégse csinál semmit.
Találtam olyan videókat YT-on, ahol megjelent egy cinema play gomb is, de nekem még az sincs. Van, ahol meg csak simán playre kattintva indulnak ezek is a film előtt.[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Keresnék mini-ITX alaplapot HTPC építés céljából.
Ami eddig fix a ház: [link]Ezen kívül minden más kérdéses még. Eddigi kiszemelt alkatrészek: ASRock H110M-ITX vagy MSI H110I PRO. Van bármilyen lényeges különbség a két lap között ami miatt megérné az egyik választani a másik ellenében? Illetve következő kérdés, hogy egy Celeron G3900T elég vagy érdemes nagyobb procit választani (videó oldalról nézve)?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
_Smooth
senior tag
válasz ttower #46362 üzenetére
Ez azért nagyban függ az igényeidtől is. A (HTPC-vel szemben támasztott) legáltalánosabb és legtöbb igényt kielégíti az általad írt proci. De azért nem mindegy, milyen anyaggal akarod majd táplálni, illetve szándékozol-e képjavító szoftvereket futtatni (bár utóbbi is inkább VGA erőforrásaira támaszkodna, ami viszont ebben az - amúgy nem kicsit csinos - házban nem fog elférni).
A két alaplap között én egy lényegesebb különbséget véltem felfedezni - de ez is attól függ, számodra ez szempont-e: MSI rendelkezik m.2 csatival.
Amúgy MSI lapokkal nem volt dolgom, azokról így nem tudok nyilatkozni, Asrockok viszont eddig mindig kiválóan működtek, sosem volt velük gondom.(#46363) pitepeti71
Jaja, ez a bajom nekem is
Akkor böngészem tovább a netet/videókat, ha lesz időm... aztán majd megosztom, ha találtam valami érdemit (hátha mást is érdekel - mivel én vásznon használom, így, különösen vendégek esetén, tök nagy hangulatot tud csinálni egy ilyen kis apróság).[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Használ itt valaki légegeret? Most vennék egyet,de nem HTPC-hez használnám, hanem egy Med800X3D médialejátszóhoz. A kérdésem az lenne, hogy a légegér jobb egérgombját ha megnyomom, akkor előjön, az adott (kurzor alatti) tartalom menüje? Pc-n így van, de ha itt is akkor megy a fiókba a médialejátszó távja, ami egy katasztrófa.
-
ttower
aktív tag
válasz _Smooth #46364 üzenetére
Videó nézés és zenehallgatás lenne a két felhasználás dolgozószobában kb háttérzajnak csak. Filmek terén BD50 rippek lennének illetve pár sd anyag ami nincs hd-ban, zene terén főleg flac + netrádiók. Madvr-t elengedem ezen a konfigon mert nem hiszem, hogy többet nyernék a képen mint amit a gép zaján/hőtermelésén vesztek (illetve mint említetted is a dedikált kártya nem fér be).
M2 nem érdekes, sima ssd lesz benne.It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Még a nyáron összeraktam egy kis gépet s775 mATX lapból áll és egy E8400 prociból. Ezt amolyan unaloműzésből, hobbiból, kíváncsiságból raktam össze. Most pendrive-ról OE alatt futtatok Kodi-t. A kérdésem az lenne mivel eddig is viszonylag kevés pénzből gazdálkodtam, hogy mi lenne pénzügyileg a legbarátságosabb megoldás egy hangrendszer kiépítésére. Rájöttem, hogy nem kell nekem 5.1, mert sok kábellal jár, nem akarok kábelcsatornázni. Elég egy 2.1 is, ha az már élvezhetőbb. Egyedül azt akarom kiváltani h ne a tv-n keresztül kelljen a filmet hallgatni. Köszönöm előre is aki segít ebben tanácsot adni.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
_Smooth
senior tag
válasz ttower #46366 üzenetére
Én ezek fényében nem igazán tudnék ellenérvet mondani... kicsit overkill is (értsd: ennél joval gyengébb vasak is kiszolgálják az általad vázoltakat).
(#46367) Nerazim
Kissé off topic már - még akkor is, ha HTPC-hez keresed.
Amúgy meg erősen pénz- és igényfüggő, h merre indulj. Egy jobb PC hangszóró is jobban szólhat, mint a TV-d beépítettje, de azért még megmarad a kb 8-10k+ kategóriában. Következőnek talán egy soundbar jöhet még szóba, illetve komolyabb hangzás érdekében sztereo erősítő + (akár használt) hangfal pár.
Próbálj ezekre "szakosodott" topiko(ka)t keresni.[ Szerkesztve ]
-
-
scabi78
senior tag
Elképzelhető, hogy egy új, LCPOWER LC-1350mi 75W-os táp kevés a konfigomhoz és azért bootol csak a második indításra? (MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
Tiszta Windows, rendes ház!
-
cinemazealot
addikt
válasz scabi78 #46372 üzenetére
Nálam is produkál ilyet (nem mindig), de csak amikor sleep-ből próbálom visszakapcsolni. Mértem a teljesítmény felvételét, hogy talán az 55 W-os kockatápot terheli-e túl, de max. 30 W-ot láttam a fogyasztás mérőm kijelzőjén. A gépben pedig egy 100 W-os picoUPS és egy 120 W-os picoPSU megy, nem hinném, hogy azok okoznák.
(#46373) zsolt501
Ismerősöd milyen tápot használ? -
zsolt501
nagyúr
válasz cinemazealot #46374 üzenetére
Azt használja amit a házhoz adtak eredetileg, nekem az a gyanúm, hogy valamelyik kondi lehet gyenge.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyatt
tag
A múltkor beszéltünk a server 2016-ról. Újra nekifutottam a bekonfigurálásának...Jelentem sikerült mindent beállítanom rajta, úgy és ahogy én megszoktam és szeretem a Win10-es rendszeremen.
Hálistennek működnek ugyan azok a trükkök és scriptek, amik a win 10 esetében is. Mivel a kernel közös, így ezt vártam is.
Sikerült belaknom(jriver,kodi). Az igazat megvallva vegyesek az érzéseim a win10 után. Teljesen meglepő számomra, de mást kaptam mint amire számítottam.
A win 10 szerintem egy teljesen semleges lineáris hangzást adott, kicsit elnyújtott terjengősebb mélyekkel, jó volt a színpadkép, és nagyon szépen tisztán definiáltak a közép hangok.
A server ezzel ellentétben,kicsit kevesebb ám pontosabb mélyekkel operál, definiáltabb színpadkép, tisztábbak a magas hangok(sokkal). Ezáltal mozin például nagyon jó atmoszférát, és sorrund hangzást teremt. Tényleg az ember feje fölött suhannak és robbannak egyes objektumok.
Viszont ez a hátránya is számomra, hogy kicsit túltolja a magasakat, és hosszú távon akár már-már egy kicsit fárasztónak is mondanám.
Pedig nincs egy szélsőséges rendszerem, Denon avr, és Dali lektorok társaságában.
Sztereo zenén szintén ezt tapasztaltam. Mivel a többi általam felsorolt paraméter viszont tetszik, így továbbra is használni fogom a '16-ot...
btw úgy tudnám megfogalmazni, hogy a win 10 kicsit selymesebb léleksimogató, a 16, pedig hi-teches fémesen hidegebb hangú rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
A medialejatszomba 1db 2gb-os memoria van, de a Libreelec csak 866mb-ot mutat.
Ez mitol lehet?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-
Celtis
veterán
válasz Sziszifeca #46381 üzenetére
Mint szabad memória vagy mint összes?
Valószínűnek tartom, hogy a GPU is a RAM-ból csíp le. Nálam is 2GB van AM1-es lapban. A Libreelec 1,4GB-ot lát és ebből 750MB szabad. -
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #46384 üzenetére
Na megvan.
A biosban kellett mokolni.
Igy most 1810-et lat es 1529 a szabad>>Youtube/Sziszifeca<<
-
_Smooth
senior tag
válasz #48613632 #46369 üzenetére
Köszi.
Tegnap nem volt időm ezzel foglalkozni, és ma sem leszek otthon emberi időben.
Most megnéztem a videót... hát kb ugyanezt csináltam én is. Mármint trivia nekem nem kell (egyelőre), videók viszont lent vannak és a mappák is beállítva az addonban.
iTunes Trailers nálam stream és nem download, amúgy nem állítottam be semmit, amit ő sem.
Annyi, hogy nekem NAS-on vannak a mappák és kicsit más a struktúra meg a mappák nevei. De meglepne, ha ez lenne a gond - itt a videoban se olyan, mint a kodi wikis leírásban. (Ha meg csak helyi meghajtóról megy, akkor minden más eszközre is másolhatnám át őket? - mondjuk nekem ez csak vászonra kell, úgyhogy nem akkora dráma, de akkor ezt azért kiemelhetnék... hacsak nem futottam át rajta
Vagy létezhet, hogy csak bizonyos skinek esetén működik?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Nerazim
őstag
(#46370) cinemazealot
Bocsi, persze. Alaplap: GA-G31M-ES2L TV: Samu UE32EH5300
A gép a tv-vel hdmi-n kapcsolódik egy hd 4550 vga-val.(#46368) _Smooth
Köszi. Mivel nagyon láma vagyok ehhez, ezért kérdezem, h a PC hangszórókat azt a gépre gondoltad kötni, akkor a tv-ben valamit állítani, hogy ne ott jöjjön a hang[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Nerazim #46394 üzenetére
No, a tévédnek töménytelen mennyiségű hang kimenete van: Bluetooth, optikai (Toslink), analóg füles (3,5 mm jack). Első valószínűleg csak sztereó kimenetet képes meghajtani, második 5.1-ig bármit, utsó szintén csak sztereó. BT hangszórót és a fülest szerintem a tévé távirányítójával is fogod tudni hangosítani, de a tévé hangszórói nem fognak szólni. Optika esetén lehet, hogy a tévé is szól majd, így azt egyszerűen lehalkítod.
Ha nem a tévére akarod kötni a hangszórót, hanem már a PC-re, akkor a tévét szintén érdemes lehalkítani.
[ Szerkesztve ]
-
nagyatt
tag
Hat, mar majdnem vettem egy ilyen lapot:Asrock J3455-ITX, csak egyetlen apro problema van vele:
"HDMI audio pass-through was not so great, as it only worked for Dolby Digital 5.1, not but TrueHD or DTS HD, possibly because the boards are equipped with a DisplayPort to HDMI 2.0 converter which could introduce issues."Ez igy ebben a formaban felejtos lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz cinemazealot #46395 üzenetére
Köszi a segítséget. Még egy kérdés és amihez mindig hülye voltam, ha az optikait választom akkor olyan lejátszót kell keresni amin optikai bemenet van?
-
cinemazealot
addikt
-
RedCat
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
válasz RedCat #46399 üzenetére
Itt ezeknél az alaplapoknál konverter segítségével van meg a HDMI 2.0
A most megjelent intel procik fogják nativan támogatni a 2.0-t, az eddigi alaplapok csak trükközve kezelték sajnos.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest