Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz hunmyke #46087 üzenetére

    Ha még működik a Brazos CPU része, akkor én használnám még fájlszervernek, NAS-nak, de ha váltani,frissíteni akarsz, akkor neked is az előző hsz.-emben említett lapokat tudom ajánlani. Ezeken van 4 SATA port, amit én kiegészítenék egy PCIe mSATA kártyával, amivel lenne még egy SATA portod és a rendszer is lehetne SSD-n (én így tettem).

    6. gen i3 nem rossz gondolat, ha egybe akarod megcsinálni a HTPC-t, fájlszervert. Nem írtad milyen házad van hozzá, de mATX lapokon sok SATA csatit lehet kifogni, így nem kellene plusz kártya sem és az alaplapi HDMI is jól jön.

    Fogyasztás ügyileg csak a saját vasamról tudok nyilatkozni. Ez még Haswell procis, SkyLake talán már jobb energiahatékonyság terén, mert már egy lépéssel kisebb csíkszélességen készült. A pentium, amit én használok közel van szerintem ahhoz, amit egy i3 kér.

    Integrált procis lapokkal lejjebb tudsz menni fogyasztásban, de ahhoz már PicoPSU és külső kocka adapter szükséges, ami drágább megoldás lesz. Mérlegelni kell, hogy amit az alacsonyabb fogyasztásás révjén nyersz, azt a drágább táp vámján mennyire veszted el.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák