Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    Köszönöm mindenkinek!

    dabadab :

    Nagyon fontos infó volt, hogy frekvenciánként kell beállítani a képernyőnagyságot, köszönöm! Hozzáadtam az AMD Catalyst-ban a 24Hz-et is, beállítottam a kimenetet 24Hz-re és megszüntettem a gyászkeretet az overscannal. Ezzel a szaggatás nyilván nem oldódott meg, véletlenül jöttem rá, hogy ha 60Hz helyett 50Hz-en van a HTPC frekvenciakimenete, akkor nem szaggatva, hanem jól játssza le!!! Tehát 60-ról 24-re váltásnál szar, 50-ről 24-re váltásnál fasza. Ki érti ezt?

    zsigus és Joshi :

    1. Most akkor alkalmas a lapom DXVA-ra vagy nem? A linkelt cikk szerint állítottam be az MPC-HC-t, feltelepítettem a legújabb AMD Catalyst 12.2-t, de azt írja a lejátszó, hogy Not using DXVA. Akkor feltettem az AC3 Filtert, mondjuk az hang, gondoltam hogy semmi köze a HD gyorsításhoz, de azért feltettem és még a CoreAVC 1.9.5-öt is, beállítottam a leírásnak megfelelően, de így sincs DXVA. Akkor mégsem tudja a lapom, vagy még hiányzik valami?

    2. Egyébként megfogalmazódott bennem, hogy egyáltalán kell nekem ez a DXVA? Az a proci tehermentesítésére van ugye? Viszont az én CPU-m 30-40% között dolgozik full hd esetén, tehát simán vinnie kell nem?

    3. Most jól, szaggatás nélkül, frekvenciahelyesen és képernyőt kitöltve megy a 24p filmlejátszás, úgyhogy hurrá!!!! De azért mégsem annyira kerek a dolog, mert a filmbe tekerés, ugrálás alkalmával iszonyat lassan talál magára a lejátszás, elmegy a hang, ugrál, kimerevedik, begyorsít, van hogy 10-20 másodperc is kell, hogy normalizálódjon az MPC-HC lejátszása. Ez mitől lehet?

    Sok kérdést tettem fel, bocs és KÖSZI!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák