Új hozzászólás Aktív témák

  • sanp

    tag

    válasz Attas #10652 üzenetére

    Fontos lenne tudni hogy milyen környezetbe illeszted a lejátszót. TV, erősítő, egyéb típusa?

    Én két irányt jelölnék ki.
    Egyik a dedikált lejátszó irány. Vegyünk egy kisfogyasztású gépet 4-8GB SSD-vel amin egy minimál linux fut XBMC-vel. Ebben a műfajban a legjobb a most 1.0 verziószámot elérő OpenELEC disztribúció. Abszolút SetTopBox élmény, 10sec boot még lassú gépen is, nem kell érteni linuxhoz, XBMC alatt mindet be lehet állítani, menüből lehet telepíteni torrent klienst (amit aztán böngészőből tudunk menedzselni), stb. Olyan mint egy hálózati médialejátszó (streamer) csak nagyságrendekkel szebb, gyorsabb, okosabb.
    Alapból megoszt minden fontos könyvtárat Sambával (Windows fáljmegosztási protokollja), ilyen struktúrában:

    Természetesen telepíthető egy nagyobb HDD-re és akkor egyben lehet a médiatár is, csak a megfelelő könyvtárakba átmozgatod a filmeket, sorozatokat, zenéket stb.
    Szinte minden előre be van állítva, tényleg csak használni kell.
    Automatikusan tudja frissíteni magát, ha update jön jelez, leokézod, letölti, lefrissít, újraindít, flawless az egész.

    Másik irány egy teljes értékű op. rendszer Windows 7-el, XBMC-vel. Ez akkor jó irány ha tényleg szükség van a Desktopra, a böngészésre és esetleg más egyéb alkalmazásokat futtatnál. Valamint ekkor már kell egy vezeték nélküli egér és bill. megoldás, és persze ott a Windows 7 ára is és a konfigurációs nyüglődés. Fontos szempont lehet hogy csak itt van menüs Blu-Ray lejátszás megfelelő alkalmazással.

Új hozzászólás Aktív témák