Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
válasz fehér_ember #5801 üzenetére
Nyugi, nem kell túlizgúlni :)
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fehér_ember
addikt
válasz Eugene Roe #5803 üzenetére
Nem izgultam, csak a fonalat veszítettem el, mert szóba került otg (FreaK-nak), majd a-c végül b-c. De amúgy örülök annak ha mások félszavakból is pontosan megértik egymást
Én nem olyan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz fehér_ember #5804 üzenetére
Annyi kábel lesz, valamelyik csak jó lesz :P
De igen, rosszul mondtam először az "A"-t, ami igazából "B".
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
bajnokpityu
félisten
a múltkor vittem pár nagy, nehéz cuccot, de most nem vinném őket, csak a hifiman he560V3at.
eladó topping dac
-
nLali
őstag
válasz bajnokpityu #5806 üzenetére
Jössz? Akinek a neve ott van a táblázatban, az kap ám kitűzőt a nevével.
Bérelhető reklámfelület
-
OPiiPO
veterán
válasz alphamooncam #5768 üzenetére
Bocs, nem fog összejönni
Hirtelen felindulásból péntek reggel átteszem a székhelyem egy (vagy több) prágai sörözőbe
De ha megy valaki Székesfehérvárról, oda tudom adni neki a kábelt, aztán majd visszapostázod."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dare2Live
félisten
válasz ribizly #5777 üzenetére
Engem pont sokkolt, hogy a nem mondok nevet gyártó 8200eur/pár áras aktív hangfalához a gyártó sima tápkábelt csomagol. Pedig tudnia kéne, hogy az mennyit számít. Ja nem.
szerk: És SSDre kell vátani mert az jelentősen jobbá teszi a rendszert. Mai hsz csak azért. Nagyszerű végre felesleges búgások (basszuskiemelés) és sziszegések helyett csak a zenét hallani. Lágy, selymes a tónus, ismét eljöttek apró, sosemhallott neszezések, akkordok, harmóniák. Felszállt a köd, a zene szövete lett finomabb, cizelláltabb, de nem húz felfelé és ami a lényeg, torzítatlanabb. HDD-re visszalépve "erős" a hangulatvesztés.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Patice
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz fehér_ember #5814 üzenetére
Nekem véletlenül se fáj. Ellenben neked mindha fájna, hogy belinkeltem.
Itt egy másik kedvenc. [link] Nem nekem ez se fáj. Na jó ez egy picit.@Patice: Annyira nem figyelem de ahol én láttam ott studioban, zenészeknél semmi extra táp kábelt nem láttam. De most majd odafigyelek rá hátha. Persze a kábelgyártás is egy iparág biztos itt is megy a marketing ezerrel.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-FreaK-
veterán
válasz fehér_ember #5814 üzenetére
Pedig épp ez az a sok marhaság ami terjed a különböző audiofil fórumokon, és ilyenekkel hülyítik egymást az emberek. Aztán tőlem kérdezik meg, hogy miért küzdök, mikor a mérés meg dac témában írok. Azt kellett volna válaszolnom, hogy ez ellen..
Érdemes még szintén a linkelt kolléga hozzászólásai között rákeresni, hogy mit ír a supra usb kábelről, egyszer 100e Ft-os kábeleket verő, egyszer meg jobb nála a 2e Ft-os Klotz.
Már írtam, hogy ez olyan mint a homeopátia, marha nagy pénzt van benne az tuti.
(#5813)Patice:
Pontosan mi a jogszabályi előírás? Azt erősen kétlem, hogy az hogy csak egy olyan alap kábelt használhat. Ha a jobb kábel használatát tiltaná a jogszabály, akkor azokat eleve árulni sem lehetne. Meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, az tiszta sor, de azt nem hiszem, hogy a specifikációknál jobbat ne lehetne adni. -
Dare2Live
félisten
Ez legyen a szombati fejes találkozó topicja... már bánom, hogy válaszoltam/linkeltem. Van rakás más topik ott lehet beszélgetni, hogy mennyivel cizelláltabb hangja van ennek a tápkábelnek annak a hdd/ssdnek, ramnak... akárminek, ez maradjon meg a fejes találkozónak.
Én tuti kiszáltam láttam már, hogy tud ez a téma eszkalálódni.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-FreaK-
veterán
válasz bajnokpityu #5817 üzenetére
Lehet, hogy nekem is, de talán lesz olyan aki mondjuk nem dől be kapásból a sok hülyeségnek, mert esetleg ébresztek benne némi kritikus gondolkodást. Gondolj itt pl. egy új kérdezőre, aki szeretne összerakni egy rendszert magának, aztán megkapja, hogy vegyen 20e-ért tápkábelt, meg 16e-ért USB kábelt. Ez csak egy példa volt.
(#5818)Dare2Live
Pedig tudhatnád, hogy ha ilyet bedobsz valahova, akkor arra rögtön ugranakNa de befejeztem én is, ne kezdjük el itt is, igazad van
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #5820 üzenetére
szevasz Frici !
ugye jösz talira? nagyon rég nem taliztunk.
Lehet ebben valami, de most igy konkrétan nem sok olyan készüléket ismerek, ami 1M alatt van, és ne hozott volna a tápkábel. Akkor melyik olcsóbb?és simán lehet, h 20ért tápkábel és 16ért USB kábel megérheti valakinek, mert jobb hangot kap, mintha 36al többért vettt volna valamit.
ezt mostt általánosságban irttam, mert nem tudok jó árértékű usb kábelt 3e felett. de egy darabig azt hittem, hogy PC lesz a jövő forrása, és volt pl AQ diamondom. Akkor ott jó ötletnek tünt. Aztán eladtam a tápos órajeles PC, kábeleit, és vettem egy streamert belőle.
de pl 20ért tudok több kiváló tápkábelt, ami megérheti.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #5822 üzenetére
Hiyaaa!
Igen, csak/pont ezért szeretnék menni. Szerintem összejön! Viszont nem pakolnám fel az összes félvezetőt, amim van. Talán viszek 1 headampot meg egy DAC-ot, ha érdekel.
Most megnyugvós időszakban vagyok, de hátha hallok valamit a talin, ami megint inspirál majd a fejlesztésre.Most építettem egy LM3886 kompoziterősítőt, OPA140 torzításkioltóval. Olcsó Panasonic M elkókkal, LRC-szűrt Kmultiplier táppal.
Besz.rás a hangja egy 160Ft-os tápkábellel. Erre írtam csak a véleményem. Gyári készülékeket sajna továbbra se nagyon ismerem. De pont ezért nem érdekel: nincs 1 millám rá, és valszeg ha lenne se kapnám meg, amit szeretnék.
Egy nagyon hasonló fejeserősítőt viszek majd szombaton.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #5823 üzenetére
még mindig edinbora? boa
hát kettőnk között van egy difi, és egy hasonlóság.
én nem értek hozzá, de csinálom te meg értesz hozzá.
a hasonlóság: én is csináltam, próbálkoztam, majd beláttam, hogy sok pénzért vannak olyanok, akik jobban csinálják, és egyszerűen véges az, amit diy módon meg lehet csinálni. nincs lehetőségünk több száz láncban fényesre csiszolni a saját cuccunk.a méregdrága aranyplatinaezüst diy kábeleimet is gyári !olcsóbb! keritésdrótokra cseréltem, vagy az 5 tápos sokszázezres PCt is kukáztam, stb..
nem viszek én se sok cuccot, 1 fejest, és csá. jön Sefti is! végre!
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #5824 üzenetére
Nem, annak már 1 éve vége. Vártuk...
vannak olyanok, akik jobban csinálják
Nekem is ez a vágyam.Good! Akkor lesz DAC-unk, erősítőnk és fejesünk is!
-
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #5827 üzenetére
Venni kell gyorsan egy dragonfly cobalt-ot úgyis arra is kíváncsiak lennénk.
Az 50kg meg hozzád van méretezve (mint másnak 25).[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz fehér_ember #5828 üzenetére
25 dekát akartál írni, nem?
Hóna alá venné az egészet, nem is vennéd észre, hogy van nála valami."- Mi van a kezemben?
- Hifi torony.
- Na jó, de mennyi?" -
bajnokpityu
félisten
válasz fehér_ember #5828 üzenetére
Ezt ma másodjára kapom meg. Cimborám azt mondja a mai 16km futás után, hogy ekkora kasztnival hogyan...
Ismételten köszönöm a segítséget, ha egyedul vagyok, felét kocsiba hagyom..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #5826 üzenetére
Kéne USB-transzport is. Koax vagy optika. Lesz valakinél? (Ha elviszem, hang nélkül maradnak a purdék --> nem viszem el. )
MomentDAC MKII és CopmpositeAmp lesz nálam.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #5835 üzenetére
SMSL X-USB és (csak Windows alatt működő) CM6631A transzport lesz nálam.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
emiki6
veterán
Mostanában nem hallgattam nagyon zenét, így miközben a DT770 lazán elvarázsol azon gondolkozom, hogy ti képesek vagytok tápkábelekkel szarakodni, én meg a fapados láncomon élvezem a tanult nemtörődömséget. [link]
Bajnokpityu: Ha kell cipelni kocsitól a helyszínre és vissza csak szólj!
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #5835 üzenetére
Az jó páros lehet (csak ne legyen túl jó , mert akkor bajban leszek; esetleg tudnák értük adni egy sztereóra is jó hm vasat ).
Jólenne ha valaki tényleg hozna hozzá transzportot, mert anélkül én sem tudom megfülelni.(#5838) Patice
Hozd mindkettőt.
A black-et legalább összevetjük a hidizzsel.U.I.:
Ja és ha van a szitakötőhöz c-s végű kábeled is, akkor azt se hagyd otthon. Ha nincs az se gáz legfeljebb a notebookon ki tudjuk őket próbálni, csak kíváncsi volnák a huawei telóm felismeri-e.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Megjegyzem, mostanában 2 album az, amibe kapaszkodom: [Caravan Palace: <|°_°|>] és [C2C: Tetra] Ezekben mindig megtalálom az érdekességet. [link]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Patice
nagyúr
válasz fehér_ember #5840 üzenetére
OK.
Most épp leragadtam egy kicsit az épp (talán) bejáratódott tápegységemmel hajtott Allo Boss Player-em + SMSL sAp-12 kombó mellett.
A táp nagyobb és nehezebb is lesz a lánc többi részénél.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #5840 üzenetére
esetleg tudnák értük adni egy sztereóra is jó hm vasat
Ez azért durva volt.
Öcsémen röhögtem jót, aki eddig a levetett DIY cuccaimon élvezkedett. Mesélte, hogy végre valóra váltotta az álmát, vett egy jó HM erősítőt. "De olyan sz@rul szól, hogy nem igaz."kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #5837 üzenetére
Nem tudom, mikkel van szerelve, de ez a darab a Hivoxos úriember által "meg van tuningolva".
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #5845 üzenetére
Jó kérdés. Nem vetettem össze, nem is egy gépnél használom őket. A CM6631A transzportot szerintem vagy egy éve nem használom (mivel Windows only, nekem meg a "fő gép" noti Linuxos). Ami azt illeti, az X-USB-vel sem sokat hallgattam az utóbbi egy évben zenét, nagyrészt átálltam arra, hogy Raspberry Pi- és Volumio-alapon menjen itthon a zenehallgatás, gépről már csak irányítom.
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #5847 üzenetére
Ööö, a problémám a CM6631A-s transzporttal az, hogy Linuxon nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest