Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz vince #67557 üzenetére

    Köszönöm a választ!

    Igen, én is emiatt figyeltem fel rá, egy fejlámpa magában hasznos de kissé limitált, viszont ez ha kényelmetlen is kézben de azért használható, táskára, övre, zsebbe is tehető, szóval számomra első lámpaként mindenképp előnyös lenne.

    Nem bánom egyébként, hogy megosztottad miket használtál, számomra érdekes információ, köszönöm.

    Ahogy látom a Sofirn SP40 van itthon is, az mondjuk mindenképp előny. A fejpántja milyen, azt próbálta valaki?

    Illetve a Skilhunt H04 minőségben, hogy viszonyul ehhez, illetve szintén a fejpánt kérdéses.

    A Wizard sem tűnik rossznak, de árban valóban nem a leg pénztárcabarátabb megoldás, mondjuk a tíz év garancia hasznos lehet.

    A Pandát megnézem bár ha jól láttam az inkább hagyományos fejlámpa kialakítás a ledek elhelyezkedését illetően.

    blueye

    Köszi az infót!

    Nem tűnt rossz darabnak de kevés információt találtam róla itthon, gondoltam rákérdezek.

    MittuDomain_

    Köszönöm a te válaszod is. Valóban csak elvétve használtam fejlámpát szóval ha kipróbálok egyet biztos hasznosnak találom majd. Na meg az, hogy sok ilyen kinti tevékenységnél hasznos ha van két szabad kezem. Igen, ahogy írtad is, szinte bármilyen megoldás jöhet akku terén, elvileg van is itthon pár darab VTC6, bár nem tudom, hogy jók-e még, de elvileg a töltő tud mást is.

    A Panda is szimpatikus egyébként de nincs itthon és ez garancia szempontból illetve amiatt is szempont, hogy a közeljövőben már szükségem lenne rá, bár ha második lámpa lenne és van más helyette akkor egyébként külföld se rossz, nem sürgős.

    Nem bánom egyáltalán ha spórolunk a dologon igazából, szóval ha az ár-érték arány is szempont az egyáltalán nem baj, nem akarok feltétlenül ennyit költeni rá amit írtam, csak általánosságban jobb szeretek megbízható dolgokat venni amik kiszolgálnak éveken keresztül, mintsem újra és újra megvenni valamit ami olcsónak tűnik közben pedig hosszútávon nem az. Mondjuk ahogy látom azért itt elég jól össze vannak rakva az olcsóbbnak számító modellek is.

    Megnézem az ajánlott Wuben H1-et is. Van oka, hogy miért ajánlod inkább az SP40 helyett?

    Mármint csak azért kérdem mert ugye így elveszik kissé az SP40 kialakításából adódó rugalmasság, hiszen a H1 leginkább fejlámpaként üzemel vagy nem? Persze ha van kettő akkor nem feltétlenül gond, de még úgy is talán picit rugalmasabb a pipalámpa. Ettől függetlenül megfontolom, gondolom annak is van előnye ha csak fixen fejlámpának készült.

    Köszi az ajánlásokat a rúdlámpákra is, illetve a lámpásra, jelenleg valami Decathlonos van, nem rossz de azért nem estem tőle hasra. Amit te javasolsz egyébként milyen, hogyan szoktad rögzíteni, hogy jó fényt adjon, mondjuk egy táborban?

    iatti
    Köszönöm a linket és a választ. Úgy látszik akkor többen is ajánljátok, azt hittem kevésbé ismert, én se nagyon láttam egyébként ilyen kialakítást eddig senkinél. Egyébként amit mondasz szintén fontos, el is feledkeztem de valóban hasznos ha van több fokozat, már csak akkuidő szempontjából is.

    Lacerta

    Köszönöm a te válaszod is!
    Ez sem rossz szempont, úgy hiszem ki kell próbálnom egyet, hogy megértsem. Viszont azon agyalok, hogy azért túra közben gondolom több okból sem feltétlenül célszerű kézi lámpát használni, nem árthat ha mindkét kéz szabad, no meg talán kevésbé fárasztó egy fejlámpa hiszen nem kell annyit fogni. Mondjuk nem nagyon túráztam még sötétben, lehet, hogy rosszul gondolom. Köszi az ajánlásokat is a típus terén.

    gyapo11
    Köszönöm a válaszod, megnézem az ajánlott lámpát, kár, hogy itthon nem látok. Egyébként igazad lehet, nem feltétlenül biztos, hogy megéri ennyit rászánni, én is átgondolom a dolgot, csak szerettem volna ismerni a lehetőségeim mielőtt mérlegelek.

    Általános:

    Amiből most találtam készleten és viszonylag hamar ideérne a Skilhuntok közül például az a H04 RC Neutral változat. Ő ha jól tudom a mágneses modell, mit szóltok hozzá, jó lehet? Ali-n találtam belőle most viszonylag közel.

    A másik amit néztem bár árban az is borsos, főleg a többihez képest, az a Zebralight H600Fc, ilyen esetleg van valakinek, próbáltátok már?

    Ezekhez az ajánlott SP40, hogy viszonyul egyébként?

    A másik dolog amin gondolkodtam még az az, hogy jó lehet inkább többet venni, hiszen sok esetben hasznos lehet. Például alap tábori, kirándulós felhasználásra nem feltétlenül akarok messzire világítani, se elvakítani aki velem van, így a nagy szórás előnyös. Viszont azért jól jöhet egy Thrower hiszen lehet, hogy épp egy messzi ösvényt, lejtőt vagy épp valamilyen történést kell megvizsgálni, ott hasznos ha jó messzire látom, hogy mire számítsak, mi fog fogadni, viszont ha csak egy fajta lenne az biztos kompromisszumos. Az mondjuk jogos, hogy nem előnyös Thrower első lámpának ezek szerint de nem biztos, hogy elkerülhető.

    Köszönöm mindenkinek egyébként a kedves fogadtatást és a sok segítséget a topikban, örömmel látom, hogy ekkora érdeklődés van a lámpák iránt az oldalon.

    Egyébként annyi opció van a piacon, hogy nem könnyű dönteni, se kiigazodni, hogy mit is akar / kap az ember. :U

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák