Új hozzászólás Aktív témák

  • adam7027

    csendes tag

    válasz prsq #49029 üzenetére

    Bocsi az akadékoskodásért, de (a mi földrajzi helyünkön) sosem lesz a Nap a zeniten.

    Egyébként értem, hogy mire gondolsz, logikusnak tűnne, ha "délben lenne dél". Ezt egyébként úgy lehetne a legjoban megközelíteni, ha az EU nem fixálta volna magára nézve, hogy csak egész órás időzónák lehessenek használatban.

    Több keletebbi országnak van/volt olyan időzónája, ami nem egész órás eltolást használ, hanem negyed óra /fél óra különbség még azokhoz képest is van.

    Ha egy apró pontatlanságot megengedünk, Magyarország középvonalát megtehetjük kb. 19 fok keleti hosszúságnak (KH). Itt természetesen 16 perccel hamarabb delel a Nap, mint a +1 órás időzóna közepén (15 fok KH), de ezt szerintem lehetne kerekíteni, így az ideális időzóna nekünk a +01:15 eltolás lenne, így akkor a kecske is jól lakna és a káposztából is maradna.

    ...de mivel egyelőre nincsenek erre mutató törekvések, ezért én személy szerint az alap (téli) időszámításunkra szavaznék, ami ugye +01:00.

    (Már csak azért is, mert reggel az ember munkába siet, és akkor nem ártana látni is - este talán jobban megbocsátható a 'hamarabb sötétedés'. Szerintem a közúti baleseti statisztikáknak (és az ember nap eleji közérzetének) is a 'téli időszámítás' tenne jót)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák